Neler Yeni

saçlarımda kepek gibi sarı şeyler var kaşıyınca çıkıyor ve saç dökülüyor

X MUSK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
Ege Aşkın
kepek şampuanı gibi şampuanlar kullandım kaşıyınca oluyor ve sürekli kaşıyorum istemsiz galiba son çare cildiye bilgisi olan varsa ya da aynı konudan muzdarip olan yazarsa güzel olur

Çağrı Yılmaz

80+ Silver
kepek şampuanı gibi şampuanlar kullandım kaşıyınca oluyor ve sürekli kaşıyorum istemsiz galiba son çare cildiye bilgisi olan varsa ya da aynı konudan muzdarip olan yazarsa güzel olur
Bence doktora git bu forumda cildiye bilgisi olan kişilerin olacağını sanmıyorum.Bence kaşıdığın için derin dökülüyor.

BatuhanKLC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
854
İsim
Batuhan Kılıç
En yakın eczaneye gidip durumu anlat. Muhtemelen Ketoral/ Konazol tarzı bir şampuan vercektir. Ücretleri cüzzi . Haftada maksimum 3 gün kullanacaksın ve her kafanı şampuanladığında 3 dakika masaj yapacaksın saçında bekleyecek şampuan. Cilt uzmanı yazmadan ödenmez , aile hekimliği veya sağlık ocağından yazdırsan bile reçetenle ücretli alırsın. Bu forumda her çeşit insan bulabilirsin. Yeterki yardımcı olmak istesinler. Tedaviyi 1.5 ay sürdür eğer olumlu sonuç alamazsan cildiyeye git.

Çağrı Yılmaz

80+ Silver
En yakın eczaneye gidip durumu anlat. Muhtemelen Ketoral/ Konazol tarzı bir şampuan vercektir. Ücretleri cüzzi . Haftada maksimum 3 gün kullanacaksın ve her kafanı şampuanladığında 3 dakika masaj yapacaksın saçında bekleyecek şampuan. Cilt uzmanı yazmadan ödenmez , aile hekimliği veya sağlık ocağından yazdırsan bile reçetenle ücretli alırsın. Bu forumda her çeşit insan bulabilirsin. Yeterki yardımcı olmak istesinler. Tedaviyi 1.5 ay sürdür eğer olumlu sonuç alamazsan cildiyeye git.
Şaşırdım😮

onlinedoktor

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
339
İsim
Mustafa Karadeniz
Dermataloji bölümüne gidip baktırman lazım dostum aynı sorun bende de vardı. Bir şampuan ve losyon yazmıştı.

BatuhanKLC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
854
İsim
Batuhan Kılıç
Ketokonazol olacak etken maddesi. Ürünün adı farketmez o yüzden direk marka vermedim. Etken madde aynı olduğu sürece markasına takılma.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Not bir Eczacı :D

Capgras

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
375
İsim
Capgras
seboreik-dermatit hastalığın adı bu ve bendede var geçmiş olsun berbat bir şey.

BaşaramadıkAbi

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Ketoral kullanıyorum normal banyo yaparken tek yaptığım değişiklik ketoral kullanmak olduğu için faydası olmadı sanırım :D

Ariseks

80+ Gold
Bende kepek var küçüklüğümden beri doktorlar kortizonlu mu ne şampuanlar öneriyor ama daha bir faydasını görmedim bir sürü şampuan değiştirdik berber dediki bebek şampuanı kullanın bebek şampuanı ciddi oranda azalttı düzenli ve temiz yıkamayla ama seninki farklı olabilir önce bir doktora veya eczaneye görün bence

Jnwander

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,237
İsim
Kadir Tunç
İlk öncelikle Geçmiş olsun.Aynısı bende oldu hemen cildiyeye gittim,egzama varmış.Doktorun verdiği şampuanı haftada 3-4 kere kullanıyorum ve şu anlık bir sorun yok,kaşıntı geçiyor ama benim gibi üşenip kullanmamazlık yapma yoksa hemen aynı sorun oluyor.

BatuhanKLC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
854
İsim
Batuhan Kılıç
Ketoral kullanıyorum normal banyo yaparken tek yaptığım değişiklik ketoral kullanmak olduğu için faydası olmadı sanırım :D
Genel bilgi vereyim o zaman.
Şampuanın içinde paraben , sülfat , tuz OLMAMALI .
Bunlar saçlarımız için çok zararlı maddeler. Neredeyse tüm market şampuanlarında hepsi var. Olmayan ürünler orta seviye fiyat bandına sahip.
Davines Purifying önerimdir , saçında kaşıntı ve kepek sorunu olanlara . Yanında da paraben ,sülfat, tuz, olmayan bir ürün ile değişmeli kullanabilirsiniz.
Eğer kepeğiniz, kaşıntınız , döküntünüz çok yoğunsa . Kullanım şu şekilde olmalı.
1. Ay Her gün saçı değişimli yıkamak (1 gün Purfiying- 1 gün Ketoral ile)
Devamında ketoral kullanımını bırakıyoruz neden? (Testestoron hormonunu baskılar )
1. Ayın sonunda gözle görülür rahatlama sağlar.
2. Ay ve sonrası için haftada 3 gün (3 er dk masaj yapacak şekilde) Davines Purfiying kullanıyorsunuz.
Kalan günler için içinde paraben sülfat tuz olmayan olabildiğince doğal bir şampuan tercih edebilirsiniz. 2. ayın sonunda saçınızı her gün yıkamayı bırakın maks 2 güne bir yıkamaya çalışın ve saçınızı kaşımayın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Davines Purfiying'in bir de jeli var duş sonrası temiz saça 10 dk masaj yapıp sadece su ile durulanıyor. Süreci hızlandırır fakat fiyat konusunda biraz pahalı sanırım . Bana kalırsa bu kadar teknolojiyi beslemektense saçınızı besleyin. Sağlıkla kalın.

ahenk'

80+ Silver
4 senedir başımın belası olay... Uzun saçlıyım ve gözle görülür kel gibi bir şeyim. Sakallarımda da baş göstermeye başladı. Ne diyeyim ki ya... Çözüm olarak her şeyi denedim geçmiyor. Kortizollü şampuanlar da bir işe yaramıyor.

Top Bottom