Sadece Spider-Man oyunlarında bilgisayar kapanıyor

Yusuff11

80+
Reaksiyon skoru
1
Bilgisayarım yeni sayılır, 1 sene oldu olacak. PC Hocası'nın videosundan almıştım videosundan.

Özellikle 2 oyunda problem yaşıyorum: Marvel Spider-Man Miles Morales ve Spider-Man 2. Oyunları Steam'den oynuyorum, lakin bir süre oynadıktan sonra bilgisayar kapanıyor direkt. En yüksek ayarlarda 60 FPS'nin altına düşmüyor, aşırı bir ısınma yok. Genelde yarım saat oynuyorum, sonra kapanıyor. Herhangi bir çözüm bulamadım.

Thermalright Peerless Assassin 120 SE Black ARGB Hava Soğutucu.
FSP Vento VG3400S RGB Temperli Cam USB 3.0 Mesh Siyah ATX Hyper Pro H3-650 80+ Bronze Gaming Kasa.
Micron 2400 1TB 4500/3600MB/s Gen4 NVME M.2.
Asus Radeon RX 7600 XT Dual O16G 16GB GDDR6 128 Bit Ekran Kartı.
XPG Lancer Blade Black 16GB 6000MHz CL48 DDR5 Bellek X2.
Asus Prime A620M-K RGB M.2 mATX DDR5 AM5 Anakart.
AMD Ryzen 5 7500F 5.0GHz 6 Çekirdek Tray AM5 İşlemci.

15 dakika occt testi yaptım ekran kartına bir sorun çıkmadı 73 dereceyi geçmiyor sıcaklığı

Ben fifa 25 de yaşıyodum benzerini ya oyun pat diye kapanıyodu ya da direk pc hatırlamıyorum ama sorun ram lerdeymiş .imkanınız varsa ödünç bi yerden ram alıp deneyin

benim pc kapanıyor ve sadece spiderman oyunlarında oluyor sorun ramde olsa bütün oyunlarda olmaz mı o

Windows Olay Görüntüleyicisini aç gösterdiğim sekmede hata kodu yazar ona bir bak bakalım.

Ekran görüntüsü 2025-08-09 175529.webp

1754753480139.webp

önemli yazanların hepsinin açıklaması bu aşağıda başka hatalarda var hepsini paylaşmam gerekiyor mu

sitede buna çözümü veya fikri olan yok mu işlemci ekran kartı ram ve psu yu occtde 10 dakika çalıştırdım bi sorun çıkmadı

Alıntıyı görüntüle
önemli yazanların hepsinin açıklaması bu aşağıda başka hatalarda var hepsini paylaşmam gerekiyor mu
Geç yazdım kusura bakmayın. Kernel Power 41 hatası almışsınız. Bu sorun genelde donanımsal olmakla birlikte nadiren de olsa yazılımsal sorun kaynaklı da olabiliyor.
Sizden ricam Spiderman oyunlarına girdiğinizde sorun yaşandığı zaman yine olay görüntüleyicisinde aynı hatanın oluşup oluşmadığını ve tarih saat olarak karşılaştırmasını yapabilir misiniz? Sorunu sadece o iki oyunda aldığınızı söylemişsiniz. İşlemciniz veya ekran kartınıza overclock veya undevolt işlemi uygulamış mıydınız?

Son düzenleme:
1754814569277.webp
1754814588137.webp

tekrar denedim spidermanı ve saat olarak üstteki 2 hata uyuyor overclock veya undevolt yapmadım en üstteki pc hocasının biosta gösterdiği ayarlayı yapmıştım dün onları kapatım denedim yine aynı şey oldu donanımsan bir sorun olura diğer oyunlardada sorun yaşamam gerekmez mi
ve bilgisayar böyle ani kapandıktan sonra tekrar açtığımda aşırı yavaş oluyor yeniden başlatınca düzeliyor

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
tekrar denedim spidermanı ve saat olarak üstteki 2 hata uyuyor overclock veya undevolt yapmadım en üstteki pc hocasının biosta gösterdiği ayarlayı yapmıştım dün onları kapatım denedim yine aynı şey oldu donanımsan bir sorun olura diğer oyunlardada sorun yaşamam gerekmez mi
ve bilgisayar böyle ani kapandıktan sonra tekrar açtığımda aşırı yavaş oluyor yeniden başlatınca düzeliyor
Hocam şu konudaki arkadaşa 7800xt nin çalışma frekansıyla alakalı bir öneri verilmiş, o öneriyi bir deneyip test edebilir misiniz? Belki size bir çözümü olur.

Geri