Neler Yeni

Sağlam sistemde micro stuttering problemi

johan

80+ Silver
Katılım
18 Ağustos 2022
Mesajlar
2,797
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,432
İsim
ismail
çoğunlukla her oyun örnek valo-chiv2-apex vb vb
Aralarından sadece apex'i oynamıştım kısa süreli deneme maksatlı bilgisayarı ilk aldığım zaman herhangi bir stutter yaşamamıştım diye hatırlıyorum.
 

fatihFh

80+
Katılım
9 Kasım 2021
Mesajlar
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Fatih Öz
Merhaba arkadaşlar öncelikle sistemim
Ryzen 5 7600
Rx 6700 xt
msi b650ma wifi
32gb 6000 mhz cl 36 ram
1tb kioxia ssd
windows 11 orjinal
Sistemin tüm parçaları yeni
Oyunlarda milisaniyelik fps droplar yiyorum çok sık şekilde ve akıcı hissettirmiyor parçalar da yeni düşük bir sistem de değil uyumsuzluk da yok neden olduğunu anlayamıyorum fikri olan ?
Usta ben de aynı sorunu yaşıyordum aylarca uğraştıktan sonra ilginç bir şekilde tesadüfen çözebildim. Genelde kimse bilmiyor bu sorunun sebebini. Ben çözdüm ama belki tek bir sebebi olmayabilir, o yüzden benim çözdüğümü sana anlatayım sen de bir kontrol et hem bu konuya giren diğer insanlar da faydalansın. Biliyorum konu eski ama bu sorun eski değil hala devam eden bir sorun çok kişide görüyorum. Şimdi benim sorunum ekran kartı kaynaklı çıktı bende rtx 3070 ti var aorus model lcd ekranlı. Benimkinin sebebi de rgb programına dahil olan lcd ekranı yüzünden çıktı. Aorus rgb programı ile alakalıymış öncelikle GCC adlı genel driver uygulamasını yükledim içerisinden tüm driverları güncelledim sorun geçti. Bugün de bilgisayarı formatlamıştım baktım yine aynı sorunu yaşıyorum gcc ile tüm driverları güncellememe ragmen yine aynı sorunu yaşayınca olayın sadece driverlar ile alakalı olmadığını anladım, görev yöneticisinden tek tek uygulamaları kontrol ettim aorus lcd adlı bir program çalışıyordu, görevi sonlandır deyip kapattıktan sonra sorun geçince sorunun onunla alakalı olduğunu anladım. Siz de belki lcd olmayabilir fakat rgb programları da buna sebep oluyor olabilir. Test için oyunlara tek tek girip oynayarak vakit ve emek harcamanıza gerek yok ufo teste girin stutter varsa zaten kırmızı uyarı veriyor unable to sync yazıyor, ready yazana kadar programların görevini sonlandırıp deneyin ready yazdığında hangi programın sebep olduğunu tespit edebilirsiniz.
 

AQloT

80+
Katılım
6 Şubat 2021
Mesajlar
182
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
Yaş
23
Konum
At Çiftliği
İsim
Tolga Kaan Arslan
çözdünüz mü 4070Tİ S geçince @Nestherr
 
Top Bottom