SkySea
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 15
- İsim
- gökdeniz uçkan
Selamlar 17 yaşındayım boyum 1.70, kilom 90 Fazla Kilomdan dolayı şikayetçiydim zaten kilo vermek için spora yazılmak istiyordum bunun dışına bu yaşımda sürekli bel ağrısı çekiyorum bugün doktora gittim omurilik ve kalça kısmında biraz yamukluk var, doktor acilen yüzme yada fitness'a başlamamı söyledi 6 ay düzenli bir şekilde yapmam gerekiyormuş şimdi hem bu sebepten ötürü hemde kilo vermem gerektiği için spora yazılacağım fakat şimdi aklımda soru işaretleri var birkaç kişi spora yazılırsam ağırlık kaldırmamdan dolayı kilo alacağımı söyledi böyle bir şey varmı? yada varsa ne yapmam gerekiyor almak yerine vermem için ve ben bi yandan kendi halimde bir diyet yapmak istiyorum yada aralıklı oruç. diyetisyene gitmek istemiyorum çünkü daha önce birkaç kere gittim pek ilgilenmediler ve verdikleri diyet listeleri iyi değil. benim sanırım kalori açığı yapmam gerekiyor sitelerde hesapladığımda günlük kalori açığıyla beraber 2200 kalori almam gerekiyormuş bu sonuç ne kadar doğru? spora yazıldığımda nasıl bir yol izlemem gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim