İnternetimde çözülmeyen sorunlar var. Saha dolabının ne halde olduğunu görmek istiyorum. Saha dolabında problem olduğunu söylüyorum inatla modem kablo zart zurt şeyler söylüyorlar. Ya acaba bizde sorun olabilir mi diyen yok...Napıcaksın kanka
Hat çekecek.Napıcaksın kanka
Kabloları takip et. Siyah bir silindir sanırım. Bizdeki öyle.İnternetimde çözülmeyen sorunlar var. Saha dolabının ne halde olduğunu görmek istiyorum. Saha dolabında problem olduğunu söylüyorum inatla modem kablo zart zurt şeyler söylüyorlar. Ya acaba bizde sorun olabilir mi diyen yok...
Binadakinden bahsetmiyorum. Binaya gelen kablolar yerin altından geliyor zaten. O yüzden merak ediyorum. Muhtemelen çok eski bi saha dolabı en azından bi görmek istiyorum. Harabe haldeyse falan en azından fotoğraf çekip şikayet kaydıma eklicemHat çekecek.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Kabloları takip et. Siyah bir silindir sanırım. Bizdeki öyle.
Bulunduğum mahallede evine en yakın olan dolap senin daha dolabındır yaklaşık mesafesini Google dan görebilirsin yada kendin hesaplayabilirsin. İnternet altyapı sorgulama siteleri vardı extranet millenicom vs gibi sitelerde saha dolabına olan uzaklığın yazıyor. Fakat zamanında türknette çalışmış birisi olarak daha dolabının fiziksel görünüşü önemli değil. Öncelikle yapman gereken bir elektrikçiden yardım alarak ya da Türk telekomls vs görüşerek binanın ankastresinden ölçüm yaptırman gerekir. Elektrikçi yaparsa senin modemini takar modem arayüzünden hat değerlerinin fotoğrafını çekersin sorunun senin bina içerisindeki kabloda mı yoksa daha dolabındaki portta mı olduğunu bu şekilde kanıtlarsın. Bu şekilde kanıtlamadan ya da bir şekilde Türk telekoma ölçtürmeden port değişikliği yapmıyorlar. Ben benzer durumu çok önceden yaşadım ve Türk telekoma değiştirtemediğim portu türknete geçtikten sonra türknet sayesinde değiştirttimBinadakinden bahsetmiyorum. Binaya gelen kablolar yerin altından geliyor zaten. O yüzden merak ediyorum. Muhtemelen çok eski bi saha dolabı en azından bi görmek istiyorum. Harabe haldeyse falan en azından fotoğraf çekip şikayet kaydıma eklicem
Hocam sorun şu, Apartmandakiler türk telekom kullanıyor. Tek türknetli benim. Nasıl oluyorsa sadece bende kesinti oluyor. Kablom tek parça ek falan yok. Saha dolabından kaynaklandığını düşünüyorum dicemde bu sefer apartmana gelen internet tek porttan mı geliyor, nasıl işliyor kafam karıştı. Yardımcı olan vs de yok aşırı tilt oldum.Bulunduğum mahallede evine en yakın olan dolap senin daha dolabındır yaklaşık mesafesini Google dan görebilirsin yada kendin hesaplayabilirsin. İnternet altyapı sorgulama siteleri vardı extranet millenicom vs gibi sitelerde saha dolabına olan uzaklığın yazıyor. Fakat zamanında türknette çalışmış birisi olarak daha dolabının fiziksel görünüşü önemli değil. Öncelikle yapman gereken bir elektrikçiden yardım alarak ya da Türk telekomls vs görüşerek binanın ankastresinden ölçüm yaptırman gerekir. Elektrikçi yaparsa senin modemini takar modem arayüzünden hat değerlerinin fotoğrafını çekersin sorunun senin bina içerisindeki kabloda mı yoksa daha dolabındaki portta mı olduğunu bu şekilde kanıtlarsın. Bu şekilde kanıtlamadan ya da bir şekilde Türk telekoma ölçtürmeden port değişikliği yapmıyorlar. Ben benzer durumu çok önceden yaşadım ve Türk telekoma değiştirtemediğim portu türknete geçtikten sonra türknet sayesinde değiştirttim
Şimdi şöyle yapıcaksın hocam internetin normal olduğu zaman modem arayüzüne girip hat değerlerini SS al buraya at daha sonra ilerleyen vakitlerde bunu yap internet kopuyor gibi olunca yap bi bakalım yüksek ihtimal portunla alakalı bir sorun var yoğunluktan kaynaklı snr değeri düşüyor ve hattın kopuyor hatta kopmadan sonra geri internet geldiğinde internet hızında düşme oluyorsa kesin sebebi snr dengesizliğidir çözeriz hocamHocam sorun şu, Apartmandakiler türk telekom kullanıyor. Tek türknetli benim. Nasıl oluyorsa sadece bende kesinti oluyor. Kablom tek parça ek falan yok. Saha dolabından kaynaklandığını düşünüyorum dicemde bu sefer apartmana gelen internet tek porttan mı geliyor, nasıl işliyor kafam karıştı. Yardımcı olan vs de yok aşırı tilt oldum.