Sahibinden laptop satma

Strak51

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba sahibindenden laptop satacağım param güvende ile istanbuldan izmire gidecek aklımda 2 tane soru var kargonun başına bişey gelirmi ve dolandırılma olayı olabilirmi

Hocam param güvende ile çok ürün sattım neyseki başıma bir şey gelmedi fakat bu gelmeyeceği anlamınada gelmiyor. Tamamen şans işi. Belki kargoda sağlam paketlemene rağmen hasar alır, belki adam içinden bir parça değişir geri yollar. Belkide sorunsuz alışverişinizi tamamlarsınız.

Merhaba sahibindenden laptop satacağım param güvende ile istanbuldan izmire gidecek aklımda 2 tane soru var kargonun başına bişey gelirmi ve dolandırılma olayı olabilirmi
paketlemeden önce ürünün videosunu çekin karşı tarafta ürünü açıp denerken video çeksin. Krgoyu dikkatli paketleyin sıkıntı olmaz muhtemelen

Aşırı pahalı teknolojik ürünleri kargo ile göndermeyin bence. Mesela 5000 TL gibi bir basit cihaz olabilir ama gidip de 20bin TL değeerindeki bir cihazı bu yolla göndermek bence dezavantajlı bir durum. Ben yapmazdım.

paketlemeden önce ürünün videosunu çekin karşı tarafta ürünü açıp denerken video çeksin. Krgoyu dikkatli paketleyin sıkıntı olmaz muhtemelen
dolandırmaya kalkarsa vesaire diye video çekmezsen iade kabul etmem de kabul etmez ise yollama zaten.

sahibinden bu tür anlaşmaları kabul etmiyorsa riske değmez o zaman.
Hukuken param güvende ile satış sözleşmesini taraflar zaten önceden kabul ederler, dolayısıyla her halukarda satıcı iade almak zorunda, almıyorum derse ve karşı taraf dava açarsa yüklü miktar tazmin öderler...

Bu hiçbir işe yaramaz. Alıcı dlandırıcıysa her türlü amacına ulaşır. Sahibinden senin çektiğin videoya felan bakmaz, git hakkını savcılıkta ara der umurlarında bile olmaz.

Peki başka ne gibi bir yöntemle satabilirim İzmir’e gitme gibi bir şansım yok bu arada fiyati 11.500

Geri