Neler Yeni

Sahibinden param güvende için güvence

Mithril

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
885
İsim
Muhammet Kürkçü
Sahibindende param güvende ile Pek de ucuz olamayan (15k) bir telefon sattım ve pazartesi kargolayacağım. Ortalıkda çok fazla dolandırılma haberlerleri var yok cihazın içerisinden parça çalışmışlar yok cihazı bozuk göndermişler vesaire. Acaba dolandırılmamak için nasıl kendimi sağlama almalıyım video falan kendimi sağlama almama yetermi acaba?

Aquamen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
429
İsim
ibrahim demir
video fln çekte içinden parça alsalar anlayamazsın
hatta ekranı çıkma taksalar bile anlayamazsın
param güvende pişmanlık

lappelduvide

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
687
İsim
lappelduvide
Sahibindende param güvende ile Pek de ucuz olamayan (15k) bir telefon sattım ve pazartesi kargolayacağım. Ortalıkda çok fazla dolandırılma haberlerleri var yok cihazın içerisinden parça çalışmışlar yok cihazı bozuk göndermişler vesaire. Acaba dolandırılmamak için nasıl kendimi sağlama almalıyım video falan kendimi sağlama almama yetermi acaba?
muhtemelen çalacaklar satışı iptal et başın ağrımadan

Mithril

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
885
İsim
Muhammet Kürkçü
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
video fln çekte içinden parça alsalar anlayamazsın
hatta ekranı çıkma taksalar bile anlayamazsın
param güvende pişmanlık
Senelerdir param güvende ile alım satım yaparım daha bir sıkıntı yaşamadım ama bu yaşamayacağım anlamına gelmiyor. Ekranı yan sanayi falan taksalar anlarım ama bazı parçaları anlamam imkansız sanırım. Video beni kurtarmazmı bir dava meselesi falan olursa?
Mesaj otomatik birleştirildi:

muhtemelen çalacaklar satışı iptal et başın ağrımadan
Hocam video falan çekmek bana herhangi bir güvence sağlamazmı acaba?

omerdesouza

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
695
İsim
Ömer
Az önce birine denk geldim ve bu konuyu konuşuyorduk buna benzer bir şey yaşamış ve şunu aktardı; ''Sahibinden bu tarz durumlarda yardımcı olmuyor param güvendenin amacı aracı olmak sonrasında kanıtınız varsa karakola gidip durumu anlatıyorsunuz kendileri suç başvurusu oluşturuyor sahibinden kişisel bilgilerini veriyor''

cancan1135

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
594
İsim
can
Kardeşim bende yıllardır paramgüvende ile alışveriş yaparım alırım satarım bende sıkıntı yaşamadım fakat dediğin gibi bu yaşamayacağın anlamına gelmiyor video vs çekip kendini güvenceye alamazsın fakat misal adam aldı ürünü parça çaldı yada değiştirdi gönderdi dava edip dava sonunda hakkını alırsın lakin ispat yükümlülüğü sana ait onuda nasıl ispatlarsın orası muamma.

_Emir

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,796
İsim
Emir
Saticiysaniz elden satis tercih edin

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,701
İsim
Selim
Yeterli değil yakın zamanda haberlere de çıktı param güvende ile telefon sattı satarken video seri numara her şey kayıtlı alıcı telefonu geri iade kodu oluşturmuş iade edilen telefon yurt dışı ve modeli de farklı satıcı param güvendeye kanıtları sunduğu halde bir şey yapamayız diyip mahkeme yolunu gösterdi ve benimde başıma geldi hiç bir şekilde ugrasmiyorlar

ARDELENO

80+ Bronze
dostum sistem satıcıyı değil aracıyı koruyor. eğer adam ürünü farklı bir ürünle değiştirip iade ederse parayı alıcıya iade ediyor. siz itiraz ettiğinizde sahibinden aradan çekiliyor hakkınızı hukuki yollarla arayın diyor. o yüzden satıcı olarak bu sistemi özellikle pahalı bir üründe kullanmanı önermem

Mithril

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
885
İsim
Muhammet Kürkçü
dostum sistem satıcıyı değil aracıyı koruyor. eğer adam ürünü farklı bir ürünle değiştirip iade ederse parayı alıcıya iade ediyor. siz itiraz ettiğinizde sahibinden aradan çekiliyor hakkınızı hukuki yollarla arayın diyor. o yüzden satıcı olarak bu sistemi özellikle pahalı bir üründe kullanmanı önermem
Kafam çok karıştı şimdi. Alıcının telefon numarasını ismini soy ismini biryerden buldum ama nereden bakabilirim güvenli biri olduğuna acaba?

kiyaz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
142
İsim
Murat Aslan
Bu tarz platformlar her zaman alıcıyı korur.Bu hususta alıcın niyeti çok önemli belkide gerçekten beğendi ve cihazı kullanım için alacak.Elinde aynı ürünün bozuğu-ekranı kırık olanı var ise senin cihazı kendine alıyor elindeki bozuk cihazıda kargoda kırılmış diye sahibindede iletip iade oluşturuyor ve sonuç olarak elde var 0.Tamamen karşıdakinin niyeti önemli bence girilecek risk değil takdir sizin

corsairms

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Murat
Kesinlikle satılmaz hocam sakın satmayın bu şekilde sahibinden sadece alıcıyı koruyor herhangibi bir sorunda

kiyaz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
142
İsim
Murat Aslan
Bu tarz platformlar her zaman alıcıyı korur.Bu hususta alıcın niyeti çok önemli belkide gerçekten beğendi ve cihazı kullanım için alacak.Elinde aynı ürünün bozuğu-ekranı kırık olanı var ise senin cihazı kendine alıyor elindeki bozuk cihazıda kargoda kırılmış diye sahibindede iletip iade oluşturuyor ve sonuç olarak elde var 0.Tamamen karşıdakinin niyeti önemli bence girilecek risk değil takdir sizin
Bu dediğim senaryo biraz gerçekleşmesi zor içinden parça alıp geri kapatıp yollayanlarda var.Artık sahibindene ne diyip iade kabul ettiriyorlar bilemem

Top Bottom