Yardım Sahte ekspertiz raporu

Reaksiyon skoru
49
Beyler öncelikle hayırlı bayramlar.
Size danışmam gereken bir husus var. 2010 Model C5 aracım var. Ağır hasar kayıtlı. Bu şekilde satın aldım aracı ve 1 yıldır kullanıyorum. Ancak şimdi hasar kaydında bir şey dikkatimizi çekti. Araca 38 bin lira hasar kaydı yazılmış. Değişen parçaları sorguladım ve her parçadan iki şer tane yazılmış. Örnek olarak, 2 ADET KAPUT, 2 ADET ÖN CAM, 2 ADET SOL ÇAMURLUK, 2 ADET SAĞ ÇAMURLUK... şeklinde neredeyse her parça 2 şer adet yazılmış. Üstelik arabanın kaputu değişmemiş bile, orjinali hala üstünde duruyor. Bariz şekilde görülüyor ki burada ekspertiz fiyat şişirmiş. Yanılıyor muyum ? Eğer bu yapılan gerçekten bariz bir fiyat şişirme ise ben bunu mahkemeye vererek aracın hasar kaydını sildirebilir miyim ? Eğer mümkün ise bu, nasıl bir yol izlemeliyim ? İlginize teşekkürler..

Hasar kaydı silinmez . Sadece plaka değişimlerinde sorgulamada plaka ile sorgulanırsa 1 ay gibi bir sürede gözükmez. 2 parça derken nasıl yazıyor ss atarmısınız? Ayrıca kaputun orjinal olduğu kanısına nereden vardınız? Ekspertiz :Araç alım satımında aracı detaylı inceler ve rapor sunar sigorta işlerine bakmaz.
Dediğiniz sigortanın experi ise eğer o exper de arabada ki hasara bakmak için gelir kayıt vs. Yazmaz. Sigorta şirketinde şişirme olayı derse eğer sigortalar her parçanın yapılmasını dahi ister para harcamamak için can atar bizzat şahidim . Babam kaportacı ağır hasarı olan araçlarda bile işçilik için yarım saar telefonda konuşurlar yani şişirme olayları yalandır

Hasar kaydı silinmez . Sadece plaka değişimlerinde sorgulamada plaka ile sorgulanırsa 1 ay gibi bir sürede gözükmez. 2 parça derken nasıl yazıyor ss atarmısınız? Ayrıca kaputun orjinal olduğu kanısına nereden vardınız? Ekspertiz :Araç alım satımında aracı detaylı inceler ve rapor sunar sigorta işlerine bakmaz.
Dediğiniz sigortanın experi ise eğer o exper de arabada ki hasara bakmak için gelir kayıt vs. Yazmaz. Sigorta şirketinde şişirme olayı derse eğer sigortalar her parçanın yapılmasını dahi ister para harcamamak için can atar bizzat şahidim . Babam kaportacı ağır hasarı olan araçlarda bile işçilik için yarım saar telefonda konuşurlar yani şişirme olayları yalandır
17.02.2017 DEĞİŞEN PARÇALAR.png

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Peki burada dönen dümen nedir hocam ?

Aynen hocam sigortacı malmı ki müşterisine para versin sen bakkaldan bir şey aldığında bakkal sana para vermek istermi

Alıntıyı görüntüle

Peki burada dönen dümen nedir hocam ?
Harbiden burada bir dümen dönüyor bak. Sigorta şirketini bir arar mısınız neden böyle gözüktüğünü sorun. Anladım demek istediğinizi .
Araba torpidoya kadar girdiyse baya ağır kaza yapmış.
Burada ben bittim . Bunu çözemedim.

Aynen hocam sigortacı malmı ki müşterisine para versin sen bakkaldan bir şey aldığında bakkal sana para vermek istermi
Sigorta şirketleri cimridir para vermemek için can atar. Burada bir dümen kesin var

Kardeşim yukarıdaki listeye tekrar bakıp yorum yaparsan sevinirim. Ortada bir dümen var. Sigorta şirketi yapmıştır diyerek suçlamada bulunmuyorum ben burada. Bu dümeni kim yapar diye araştırıyorum.

Harbiden burada bir dümen dönüyor bak. Sigorta şirketini bir arar mısınız neden böyle gözüktüğünü sorun. Anladım demek istediğinizi .
Araba torpidoya kadar girdiyse baya ağır kaza yapmış.
Burada ben bittim . Bunu çözemedim.

Sigorta şirketleri cimridir para vermemek için can atar. Burada bir dümen kesin var
Bayram sonu inşallah görüşeceğiz sigorta şirketiyle. Elden ne gelir bilmiyorum , ancak hedefim en azından eğer mümkün ise aracın Ağır hasarlı (Pert) ibaresini kaldırtmak. Aracı daha sonra biz de ekspertize soktuk , listeye yazıp değiştiği söylenen bazı parçalarda boya dahi yok. Özellikle kaput hiç değiştirilmemiş. Birileri bu araç üzerinden haksız bir kazanç sağlamış ama bakalım altından ne çıkacak. İlgine teşekkür ederim hocam.

Abi o ibareyi kaldırmazlar sanmam . Ya da sat gitsin direk . Biraz piyasanın altına verirsin ama söyle kimse zarara girmesin. Bu arabanın önden resmi varsa atar mısın abi plakayı kapa ama kimsenin canı yanmasın . Birde motor içinde kuleleri çekip atar mısın . Kulelerden belli olur bu incelemeyle .
Kardeşim yukarıdaki listeye tekrar bakıp yorum yaparsan sevinirim. Ortada bir dümen var. Sigorta şirketi yapmıştır diyerek suçlamada bulunmuyorum ben burada. Bu dümeni kim yapar diye araştırıyorum.

Bayram sonu inşallah görüşeceğiz sigorta şirketiyle. Elden ne gelir bilmiyorum , ancak hedefim en azından eğer mümkün ise aracın Ağır hasarlı (Pert) ibaresini kaldırtmak. Aracı daha sonra biz de ekspertize soktuk , listeye yazıp değiştiği söylenen bazı parçalarda boya dahi yok. Özellikle kaput hiç değiştirilmemiş. Birileri bu araç üzerinden haksız bir kazanç sağlamış ama bakalım altından ne çıkacak. İlgine teşekkür ederim hocam.

Son durum ne oldu ?
Sigortadan falan bir şey çıkmadı, birileri güzel ekmek yemiş dediler sadece. Düzenlenen ekspertiz raporu sahte, bir çok parça değişmediği halde değişti yazılmış. Bütün parçalar 2 şer kez yazılmış hatta.. 10 binlik hasarı 40 bin gösterip bir yerlerden paralarını almışlar anlayacağın. Mahkeme vırt zırt yıllar süreceği için uğraşmayıp bıraktım peşini. Tr server'da adalet geç tecelli ediyor malum.

Sigortadan falan bir şey çıkmadı, birileri güzel ekmek yemiş dediler sadece. Düzenlenen ekspertiz raporu sahte, bir çok parça değişmediği halde değişti yazılmış. Bütün parçalar 2 şer kez yazılmış hatta.. 10 binlik hasarı 40 bin gösterip bir yerlerden paralarını almışlar anlayacağın. Mahkeme vırt zırt yıllar süreceği için uğraşmayıp bıraktım peşini. Tr server'da adalet geç tecelli ediyor malum.
bu olaylar şöyle oluyor; araba kaza yaptığı zaman servise gider. exper gelir, arabaya bakar. arabada hiç bir şey tamir edilmekle uğraşılmaz. hasar alan parça değişir. exper bütün hasarlı parçaları yazar. eğer hasarın yaptırılması araba değerinin (tam rakamı hatırlamıyorum o yüzden atıyorum) %40ını geçerse araba perte ayrılır. araç sahibine aracın kasko değeri ödenir ve araç kazalı olarak satışa çıkarılır. alan adam baştan savma toplayıp(kâr yapmak için bir yerlerden çalması lazım) arabayı elden çıkarır. o arabanın bakılmadıysa airbaglerine ve emniyet kemerlerine baktırın. bir kaza durumunda airbag açılmaz, emniyet kemeri patlamaz ise ölümcül olabilir.

@Fa İdoll Neden her şeye kızgın attığını sorabilir miyim?

Sigorta şirketinden hasarlı olarak bir şahıs veya galeri almıştır ve kendi yaptırmış olabilir. Kaputu cikma takmis olabilir. 2 adet olayini bilmiyorum. Tarcanlar ekspertize gostermenizde fayda var.

Geri