Neler Yeni

Şakaklarımın altında ufak bir şişlik var ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
82
İsim
OB
Son günlerde çok fazla sakız çiğneme isteğim var ve sakız çiğniyorum fakat ondan mı ? emin değilim ama şakaklarımın biraz altında sakız çiğnemeye başladıktan sonra oluşan bir şişlik oluştuğunu farkettim ve bu sanki kas gibi sakız çiğnerken ve ya yemek yerken oranın böyle kas gibi çalıştığını hissediyorum ayrıca çene kaslarınımın da geliştiğini hissediyorum bunu yaşayan oldu mu ?

Sakız çiğnemeyi küçüklüğümden beri seviyorum ve çene kaslarım çok belirgin büyük ihtimalle sürekli o kası çalıştırdığım için gözüküyor. Her kas grubunda olduğu gibi çalıştıkça ve beslendikce kas büyür

Dahası  
Reaksiyon skoru
82
İsim
OB
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sakız çiğnemek, çene kaslarının çalışmasına yardımcı olur ve aynı zamanda tükürük salgısını artırır. Ancak, aşırı sakız çiğnemek, şakaklarda ağrıya ve şişmeye neden olabilir. Bu durum, çene kaslarındaki aşırı kullanım nedeniyle meydana gelir.
Böyle bir yazı buldum sanırım bundan dolayı direkt şakakta şişme riskli bir şeymiş ama bu farklı sanrım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sakız çiğnemeyi küçüklüğümden beri seviyorum ve çene kaslarım çok belirgin büyük ihtimalle sürekli o kası çalıştırdığım için gözüküyor. Her kas grubunda olduğu gibi çalıştıkça ve beslendikce kas büyür
Yaşadınız mı peki bu durumu hiç ?

ve sakız çiğnemeye devam etsem sorun çıkar mı ?

Son düzenleme:

westerman

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
West Erman
Merhaba aynı problemi yaşıyorum. Probleminiz devam ediyor mu? Nasıl bir yol izlediniz. Herhangi bir doktora gittiniz mi?

Son günlerde çok fazla sakız çiğneme isteğim var ve sakız çiğniyorum fakat ondan mı ? emin değilim ama şakaklarımın biraz altında sakız çiğnemeye başladıktan sonra oluşan bir şişlik oluştuğunu farkettim ve bu sanki kas gibi sakız çiğnerken ve ya yemek yerken oranın böyle kas gibi çalıştığını hissediyorum ayrıca çene kaslarınımın da geliştiğini hissediyorum bunu yaşayan oldu mu ?
Merhaba aynı problemi yaşıyorum. Probleminiz devam ediyor mu? Nasıl bir yol izlediniz. Herhangi bir doktora gittiniz mi?

Sakız çiğnemeyi bırak

Top Bottom