Neler Yeni

Yardım Samsung 980Pro 2TB SSD kullanıyorum. Bir hata var mı bakar mısınız

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Ahmet Faruk Özsoy
Merhaba arkadaşlar.
Yaklaşık 1,5 ay kadar önce Vatandan Samsung980PRO SSD satın aldım. SSD yeni firmware sürümüyle geldi buna da dikkat ettim. Pc'ye taktım ve Win10Pro kurdum. Öncesinde kasayla birlikte GoodRam 512GB PX500 Gen3x4 M.2 NVMe SSD Gen.2 (2000MB Okuma / 1600MB Yazma) SSD gelmişti kasayla birlikte ve buna Win kuruluydu. Samsung gelince gerekli biçimlendirmeleri yapıp Samsunga temiz kurulum yaptım. Ama o andan itibaren sanki eski ssd ile daha windows ve açılış hızı vs daha hızlıymış gibi bir hissim oluştu. İlk olarak AS SSD Benchmark-CrystalDiskMark-Samsung Magician'dan hızlarına baktım ve vaat edilene yakın değerler veriyordu bende bana öyle geliyordur dedim ve sonrasında çok dikkat etmedim bu duruma.
Ama daha sonra yine aynı ssd ile kendi içerisinde dosya aktarımı denediğimde yavaş olduğunu farkettim ve bu normal mi sormak istedim.
Dosya olarak VALORANT klasörünü masaüstüne kopyaladım. Daha önce 90gblık bir oyunu daha denemiştim ve yine yaklaşık aynı hızları vermişti ortalama 1.90-2gb arası gidip geliyor bunu yaparken. Bunu sizde deneyebilirseniz karşılaştırabiliriz.
Aşağıda 2 SSD nin fotoğraflarını koyuyorum. (Testleri şuan yaptım ve AS SSD'de öncekilerden düşük aldığımı farkettim).
Durumu genel olarak anlatmaya çalıştım bir sorun var mı yardımcı olursanız sevinirim.

İşlemci: Intel Core i5 12400F 4.40GHz 18MB Önbellek 6 Çekirdek
Anakart: GIGABYTE B660 DS3H AX DDR4 5333MHz(OC)DDR4 Soket 1700
Ram: GSKILL 32GB (2x16GB) Ripjaws V Siyah 3600MHz CL18 DDR4 Dual Kit Ram

Ekler

• genelpc.jpg
    genelpc.jpg
    12.7 KB · Hit: 59
  • goodram1.jpg
    goodram1.jpg
    59.5 KB · Hit: 48
  • goodram2.jpg
    goodram2.jpg
    74.5 KB · Hit: 47
  • samsung1.jpg
    samsung1.jpg
    34.7 KB · Hit: 58
  • samsung2.jpg
    samsung2.jpg
    60.2 KB · Hit: 53
  • samsung3.jpg
    samsung3.jpg
    72.4 KB · Hit: 56
  • valorantpc.jpg
    valorantpc.jpg
    27.3 KB · Hit: 54
Son düzenleme:

Kıvanç🖱️

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,765
İsim
Kıvanç
İlgilendiği Kategoriler
Donanım, Çevre Birimleri, Sistem Toplama, İndirimler
Merhaba arkadaşlar.
Yaklaşık 1,5 ay kadar önce Vatandan Samsung980PRO SSD satın aldım. SSD yeni firmware sürümüyle geldi buna da dikkat ettim. Pc'ye taktım ve Win10Pro kurdum. Öncesinde kasayla birlikte GoodRam 512GB PX500 Gen3x4 M.2 NVMe SSD Gen.2 (2000MB Okuma / 1600MB Yazma) SSD gelmişti kasayla birlikte ve buna Win kuruluydu. Samsung gelince gerekli biçimlendirmeleri yapıp Samsunga temiz kurulum yaptım. Ama o andan itibaren sanki eski ssd ile daha windows ve açılış hızı vs daha hızlıymış gibi bir hissim oluştu. İlk olarak AS SSD Benchmark-CrystalDiskMark-Samsung Magician'dan hızlarına baktım ve vaat edilene yakın değerler veriyordu bende bana öyle geliyordur dedim ve sonrasında çok dikkat etmedim bu duruma.
Ama daha sonra yine aynı ssd ile kendi içerisinde dosya aktarımı denediğimde yavaş olduğunu farkettim ve bu normal mi sormak istedim.
Dosya olarak VALORANT klasörünü masaüstüne kopyaladım. Daha önce 90gblık bir oyunu daha denemiştim ve yine yaklaşık aynı hızları vermişti ortalama 1.90-2gb arası gidip geliyor bunu yaparken. Bunu sizde deneyebilirseniz karşılaştırabiliriz.
Aşağıda 2 SSD nin fotoğraflarını koyuyorum. (Testleri şuan yaptım ve AS SSD'de öncekilerden düşük aldığımı farkettim).
Durumu genel olarak anlatmaya çalıştım bir sorun var mı yardımcı olursanız sevinirim.

Anakartın yüksek hızları destekleyen bir model mi acaba?
PCIe Gen 4 çıkışı desteklemiyorsa o vaadedilen hızları alamazsın hocam

Murat demir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
246
İsim
Murat demir
anakart desteklemese 6kları görmez zaten

meth4sX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
176
İsim
ahmet alaca
Anakartın nedir ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Ahmet Faruk Özsoy
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Anakart modelim- GIGABYTE B660 DS3H AX DDR4 5333MHz(OC)DDR4 Soket 1700- İki slotta Gen4 destekliyor diye biliyorum.

yesososo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
486
İsim
Yusuf Yusuf
Merhaba arkadaşlar.

İşlemci: Intel Core i5 12400F 4.40GHz 18MB Önbellek 6 Çekirdek
Anakart: GIGABYTE B660 DS3H AX DDR4 5333MHz(OC)DDR4 Soket 1700
Ram: GSKILL 32GB (2x16GB) Ripjaws V Siyah 3600MHz CL18 DDR4 Dual Kit Ram
ekran kartınız nedir

Top Bottom