Xıaomı Redmi Note 8 Pro kullanıcısıyım. 11 aydan fazla oldu kullanmaya başlayalı. Herhangi bir sıkıntısını yaşamadım. Oyunlarda da batarya konusunda da çok mutluyum. Oyun oynarken ısınıyor ancak bunun oyuna hiç bir negatif etkisi yok. Amoled ekranda sorun yaşayacağını sanmıyorum. Tek takılabileceğin şey Always-on Display. O da olmasa olur diyorsan bir sıkıntı yaşamazsın. Batarya olarak A51'den 500 mAh daha kapasitesi yüksek. Ayrıca Ekranı IPC LCD olduğu için şarj harcama konusun da da A51'den daha iyi. 18W ile şarj oluyor ki bu da A51'in 15W ile şarj olmasından daha hızlı. Kamera MP olarak A51'den daha yüksek. Tabi fotoğrafta MP en önemli etken olmasa bile diyafram açıklığı olarak da A51'den daha iyi. Gece çekimlerinde daha iyi performans alırsın bir tık. Makro geniş açı ve portre konusunda A51 bir tık daha başarılı sebebi de diğerkameraların megapikselinin biraz daha yüksek olması. Ön kamerası daha iyi A51'in ama yine de sırf ön kamerası daha iyi diye, bataryası daha iyi olan ve fiyatı daha uygun olan note 8 pro'dan vazgeçmezdim. İşlemcisi MediaTek olmasına rağmen daha güçlü bir işlemciye sahip note 8 pro. Çünkü işlemcisi oyunlar için özel üretildi. Ve şimdi de gelelim antutu puanlarına. İşte burda A51'in performans konusunda ne kadar boş olduğunu görüyoruz. Ben de bakınca şaşırdım. AnTuTu V8 puanları Note 8 pro 294.700 Puan. A51 ise185.500 Puan. Gelelim radyasyona. Başa verdiği sar değeri olarak A51 3 kata yakın daha az radyasyon yayıyor. Buna rağmen ben hala hayattayım
. Gövdeye verdiği hasar ise note 8 pro'dan biraz daha yüksek buna rağmen bence radyasyon olarak A51 daha başarılı. Note 8 pro sıçramalara karşı su dayanıklılığı var ancak A51'de o da yok. Sıçrama demesine bakmayın. Şehirde ne zaman işim olduysa ve gittiysem eve her geldiğimde elimi yüzümü yıkadığım gibi telefonumu da su altına tutup yıkıyorum. 5-6 Defa yıkadım galiba ama bozamadım. İnternette su içinde yüzmeye bıraktıkları videolara güvendim ve harbiden Xıaomı risk almamak için yazmış resmen sıçramalara dayanıklı diye
. Tabi ki şaka yapıyorum. Sertifikalar test yapılarak veriliyor ama yağmur altında falan kullanacaksan veya sakarsan havuza denize düşürürüm diyorsan ve ya unutkansan pantolon ve ya montun cebinde unutup çamaşır makinesine atarsan note 8 pro almalısın. Ama evdeki herkes mendille silerken senin gidip musluk altında yıkaman çok hoş. Babamın ilk gördüğü sefer çok güzeldi
. Neyse konu dağıldı. Xiaomi'nin servislerinden ve arayüzünden çok memnunum. MIUI 12 Animasyonlarla dolu bir sürüm ve bu animasyonlar bataryayı düşündüğüm gibi negatif yönlü etkilemedi. Tabi ki önceki sürüme ( MIUI 11) göre daha fazla animasyon olduğu için bi tık daha bataryayı yormaya başlamış olmalı ancak ben bunu hissedemedim. Optimizasyon çok hoş. Arayüz yağ gibi akıyor. Hiç bir takılma yaşamazsın. 11 aydır kullandığımı hatırlatayım. 11 ayı geçti bu arada. Altta ki linkten daha detaylı inceleyebilirsin. Demem o ki ben olsam yine Xıaomı Redmi Note 8 Pro alırım.
Epey - Xiaomi Redmi Note 8 Pro (64 GB) - Samsung Galaxy A51 özellik ve fiyat karşılaştırması
www.epey.com