Eğer biraz daha araştırma yapsaydın Apple'da bu sorunları yaşayanların genel olarak cihazlarında kronik sorun olduğunu ve servise gönderdiğini fark edebilirdin mesajı uzatmamak için bahsetmedim. Halen kasma konusu dışı bir şeye yanıt göremedim yanıtında tek bir konuya yanıt veriyorsun neyse. Samsung'da cihazın sorunsuz hali kasıyor bana boomerlik yapıyor ithamında bulunuyorsun hiç Samsung S10 S20 denememiş olsam inandırabilirdin öyle ikna edici konuşuyorsun S24ü denediğimde ana ekranın altındaki menüyü kaydırırken kasıyor hissiyatı veriyor. Google'un kendi makalesi var androidde neden her cihaz kasacak diye Google kendi kabul etmiş eski cihazları için ama siz etmiyorsunuz çözemedim gitti
Ya ben 2. Telefon olarak samsung m51 kullanıyorum hafızası da yuzde 85 90 dolu ama ben kullandığım 3 sene boyunca belki 1 belki 2 kere anlik donduguna rastlamisimdir.
Mantıklı bir yorum aldığıma sevindim, bahsettiğiniz GOS'u silme yönteminden bahsetmeme sebebim cihazın fabrikasyon çıkışlı hallerini baz alıyor olmam standart bir son kullanıcı açısından baz alıyor olmam. İşlemcilerde throttle olması aslında kötü ya da yanlış bir şey değil markalar cihazları uzun ömürlü olsun diye yapıyorlar bunu sonuçta. Harici bir şekilde telefona müdahale ederek bunu kapatmanın ne kadar sağlıklı olduğundan emin değilim hem cihazın ısınma sorunları yaşayabileceği hemde komponent ömrüne olan etkisinden dolayı. Bu konunun çok sıkı takipçisi olmadığımdan dolayı bu ayar yapılmış biçimde cihazların uzun kullanım testlerine hiç bakamadım.
Android'in özgürlük konusuna diyebileceğim herhangi bir şey yok bu iki işletim sisteminin temel farkı bu. Oyun konusunda benimde başarılı bulduğum Redmagic ve Asus telefonlar oyun dışında herhangi bir konuda amiral gemisi cihazlarla kıyaslanacak kadar başarılı olamazken aynı şekilde Apple ve Samsung dışındaki markalar kamera anlamında sosyal medya performansları olarak epey kırpılmış durumda. Kamerayla yapılan tek iş Instagrama fotoğraf atmak değil ancak standart kullanıcının genel kullanımı bu yönde sonuçta fotoğraflara sadece galerimizde bakmıyoruz. Kamera anlamında Vivo yine Samsung ile aynı noktada. Dxomark'da Apple ve Vivo cihazlar seçiliyken Samsung'la aynı şekilde ilk 10da tek bir cihaza sahipler. Huawei kamera anlamında çok başarılıydı hatta en sevdiğim android üreticisiydi ancak maalesef ambargo kurbanı oldu. Günümüzdeki telefonları da işlemci bakımından çok zayıflar. Honor'u denklem dışı tutuyorum günümüzde bence en iyi android üreticisi kendileri. iPhone almasam gözüm kapalı Honor alırdım sanırsam.
Statüyü sağlayan şeyin pahalılık olduğuna şahsen katılmıyorum. Globalde zaten çoğu Android üreticisinin fiyatları Apple ile aynı ve şu anda da amiral gemisi telefon fiyatlarına iPhone telefon bulunabiliyor bu yüzden olay artık pahalılıktan çıkıp marka algısı olmaya başladı. Şu şekilde düşün şu anda en büyük android üretilerinden olan Xiaomi'nin arayüz tasarımları birebir iOS'dan alınma Samsung'a bakıyorsun telefonlarına yapay Apple çentiği ekleme ayarı var kendi cihaz ayarlarında. Durum böyleyken markalar kendi algılarını yaratmaktan ziyade Apple'ın izinden gidince iPhone'lar orijinal diğerleri çakma algısı oluşuyor insanların üzerinde. Yine iPhone'lar ile benzer fiyatta sunulan Honor'larda Apple'dan alınma dinamik ada var. Bu markalar ne zaman Apple kopyalamayı ve telefonlarını Apple'a benzetmekten ziyade kendileri ayrı bir yol izlerse ve başarılı olurlarsa anca o zaman bu algı yıkılır.
Kullanıcı tercihleri konusunda haklısınız cihazının inciğine cinciğine kadar inmek isteyenler için Android ve ve iOS cihazları kıyaslamaya dahi gerek yok bu yüzden bende tüm yorumlarımı standart kullanıcı bazlı yapıyorum tercihlerinize saygı duyuyorum şahsen bende telefonu basit kullanan taraftayım ihtiyacım olan şey kamera güvenlik belki arada oyun. Kaliteli yanıtınız için teşekkür ederim fanboyların cirit attığı forumda argümanlar ile yorum yapan birisi bulmak mutluluk verici.
Diğer paragraflardaki yazdıklarınızda hemfikir olduğumuz için sadece 3. paragraf için yazacağım. Ürünün pahalı olması statüyü direkt olarak değil ama dolaylı yoldan sağlıyor. Ülkemizde herhangi bir ürünü sadece varlıklı kesimin aldığı düşünüldüğü için (kısmen haklılar) böyle bir durum var. Marka algısı hep vardı maalesef, herhangi birine "En iyi telefon markası nedir?" diye sorsan çoğu kişi iPhone der sebebini sorsan klasik cevaplar verir. Apple'ın izinden giden telefon üreticileri var ama Apple'ın her yaptığı da doğru değil maalesef. En basitinden kulaklık girişlerinin ve şarj aletlerinin kaldırılması denilebilir. iPhone 16 serisi fiziki deklanşör tuşu ile çıkış yaptığında herkes "wow" oldu ama Sony bunu yıllar önce telefonlarına standart olarak koyuyordu. Ben bu durumu fanboyluk, bilgi yetersizliği ve sorgulama eksikliği olarak görüyorum. Hiç Apple kullanmadım ama Apple gibi büyük bir şirketin hala ekran altı kamera teknolojisini telefonlarında standart olarak kullanmamasını anlamıyorum. ZTE bu teknolojiyi bir süredir telefonlarında kullanıyor ama fotoğraf kalitesi iyi değil. Apple bu teknolojiyi yapamıyor ya da yapmak istemiyor. Bence yapamıyor çünkü yapabilseydi şuan reklamını yapıp uzun süre de ekmeğini yerdi. Konu biraz farklı yerlere kaydı ama olsun