Remi
80+ Silver
- En İyi Cevap
- 1
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 1,698
- İsim
- Mustafa
- İlgilendiği Kategoriler
- Felsefe, Tarih, Müzik, Psikoloji
Savunacak çok fazla argümanım var öncelikle daha en basiti olan birkaç mesaj altta olan kamera konusuna bir yorum yaptığını göremedim. Ayrıca özel olan bir olayı genele vurmuyorum. Olan şey zaten bu 2025 yılında Samsung S25'in en öne çıkan özelliği yapay zekası ve arayüz akıcılığı. (Yapay zekanın %90ını genel kullanıcı kitlesi kullanmıyor) Bunlardan başka genel kullanıcıların dikkatini çeken özellikleri varsa bilgilendirmenizi isterim. Fiyatı aynı olanı boş verdim. Apple'ın 10k tl daha ucuz olan telefonlarının kameraları dahi Samsung'dan "bağımsız değerlendirmelerce" daha başarılı.Olay yanlış veya yalan demedim ama söylediğin şeyi genele vurman komik. Savunacak doğru düzgün argümanınız yok. Fiyatları aynı olan iki ürünü kıyasla da o zaman görelim.
Sunacağım argümanlara cihaz bazlı devam edeceğimden ötürü içinde Whatsapp yüklü diye siz cihazı kullanmışsınız diyerek servis dışı bırakan Samsung resmi teknik servisi gibi şeyleri görmezden geleceğim senin için ama bir tüketicinin en çok önemsemesi gereken şeylerden biri ama neyse.
Daha stabil bir işletim sistemi, bunun için herhangi bir kanıta ihtiyaç yoktur diye düşünüyorum S21 serisine kadar tüm cihazlar 2 sene sonra kasmaya başlıyordu. Yeni yeni bir şeyler oturmaya başlamış olsa dahi halen uzun kullanımda iPhone cihazlar daha stabil çalışıyor.
Değerini çok daha fazla oranda koruma, bunun kanıta ihtiyacı yoktur ancak manipüle edilmeye müsait olduğundan. Aynı zaman diliminde çıktığından dolayı iPhone 14 ve S23 Ultra'yı kıyaslayacağım. iPhone 14 çıkış fiyatı 30.999TL S23 Ultra'nın ise 40.999TL Tam olarak aralarında 10.000 TL fiyat farkı olan bu cihazlar Samsung'un kendi resmi web sitesinde bulunan takas kampanyasında kendi 40.999TL fiyat etiketiyle satışa çıkan S23 Ultra cep telefonuna 30.070TL teklif ederken en büyük rakibi olarak gördükleri Apple'ın 10 bin tl daha uygun fiyattan satışa çıkan iPhone 14 cihazına 31.232TL teklif ediyor.
Çok daha iyi bir uygulama optimizasyonuna sahip, ayrıca geliştiriciler iOS'a daha çok önem veriyorlar. Buna örnek olarak Snapdragon 8 Elite işlemcisi kullanan en güçlü Samsung cihaz olan S25 ultra Genshin Impact oyununda fps kilidinden dolayı 60 FPS verirken iPhone 16 Pro Max ise 95 FPS veriyor. Bunun haricinde influencerlar'ın Apple'da en çok tercih ettiği araçlardan biri olan Lumafusion Android'de çok daha kötü çalışıyor. İçerik üretici arkadaşlar bunu daha iyi anlar diye düşünüyorum. Bunun haricinde şu anda iPhone 15 serisinden itibaren tüm iPhone'lar konsol kalitesinde oyun deneyimi sunuyor. Direkt olarak App Store üzerinden bir çok bilgisayar ve konsol oyunu stabil bir şekilde çalıştırılabiliyor. Instagram-Snapchat desteği ise malum.
Samsung cihazlarında güç olarak android kanadında bile oldukça sıkıntılı. Samsung'un amiral gemisi telefonları aynı işlemciyi barındıran diğer android cihazlardan daha kötü bir performans sergiliyor throttle'dan dolayı.
(İkisi de aynı işlemciyi kullanıyor)
iPhone cihazlar genel olarak çok daha güvenli cihazlar. Kullandıkları Face ID teknolojisinin halen tam bir muadili bulunmamakta. Android'in ve Samsung'un yüz tanıma teknolojileri güvenlik olarak Face ID ile eş düzeyde değil çünkü biri kamera uygulamasından bakarak yüzünü dümdüz tararken (birkaç sene öncesine kadar fotoğrafla açılıyordu) Apple bunun için özel sensörler kullanıyor. Bunun haricinde iCloud'dan dolayı eğer cihazının başına herhangi bir şey gelsede sen şifresini sızdırmadığın sürece cihazındaki hiçbir veriye erişilemiyor.
Ekosistem olarak Apple ekosistemi halen Samsung ekosisteminden daha başarılı. Hem tablet hem kulaklık hem saat hem dizüstü bilgisayar olarak. Bunların birbirileriyle kazandıkları ekosistem özellikleri de çok daha başarılı. Kendi kapalı ekosistemi içerisinde bulunan FaceTime, iMessage, Airdrop gibi uygulamalarının. Samsung tarafında herhangi bir daha başarılı muadili bulunmamakta.
Kendi "argümanlarınla" vereceğin yanıtı dört gözle beklemekteyim.
Son düzenleme: