Neler Yeni

🔥İndirim Samsung Galaxy S25 Ultra 512 GB 73999 TL

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,698
İsim
Mustafa
İlgilendiği Kategoriler
Felsefe, Tarih, Müzik, Psikoloji
Olay yanlış veya yalan demedim ama söylediğin şeyi genele vurman komik. Savunacak doğru düzgün argümanınız yok. Fiyatları aynı olan iki ürünü kıyasla da o zaman görelim.
Savunacak çok fazla argümanım var öncelikle daha en basiti olan birkaç mesaj altta olan kamera konusuna bir yorum yaptığını göremedim. Ayrıca özel olan bir olayı genele vurmuyorum. Olan şey zaten bu 2025 yılında Samsung S25'in en öne çıkan özelliği yapay zekası ve arayüz akıcılığı. (Yapay zekanın %90ını genel kullanıcı kitlesi kullanmıyor) Bunlardan başka genel kullanıcıların dikkatini çeken özellikleri varsa bilgilendirmenizi isterim. Fiyatı aynı olanı boş verdim. Apple'ın 10k tl daha ucuz olan telefonlarının kameraları dahi Samsung'dan "bağımsız değerlendirmelerce" daha başarılı.
1739839344098.png

Sunacağım argümanlara cihaz bazlı devam edeceğimden ötürü içinde Whatsapp yüklü diye siz cihazı kullanmışsınız diyerek servis dışı bırakan Samsung resmi teknik servisi gibi şeyleri görmezden geleceğim senin için ama bir tüketicinin en çok önemsemesi gereken şeylerden biri ama neyse.

Daha stabil bir işletim sistemi, bunun için herhangi bir kanıta ihtiyaç yoktur diye düşünüyorum S21 serisine kadar tüm cihazlar 2 sene sonra kasmaya başlıyordu. Yeni yeni bir şeyler oturmaya başlamış olsa dahi halen uzun kullanımda iPhone cihazlar daha stabil çalışıyor.

Değerini çok daha fazla oranda koruma, bunun kanıta ihtiyacı yoktur ancak manipüle edilmeye müsait olduğundan. Aynı zaman diliminde çıktığından dolayı iPhone 14 ve S23 Ultra'yı kıyaslayacağım. iPhone 14 çıkış fiyatı 30.999TL S23 Ultra'nın ise 40.999TL Tam olarak aralarında 10.000 TL fiyat farkı olan bu cihazlar Samsung'un kendi resmi web sitesinde bulunan takas kampanyasında kendi 40.999TL fiyat etiketiyle satışa çıkan S23 Ultra cep telefonuna 30.070TL teklif ederken en büyük rakibi olarak gördükleri Apple'ın 10 bin tl daha uygun fiyattan satışa çıkan iPhone 14 cihazına 31.232TL teklif ediyor.
1739840673649.png

1739840688060.png

Çok daha iyi bir uygulama optimizasyonuna sahip, ayrıca geliştiriciler iOS'a daha çok önem veriyorlar. Buna örnek olarak Snapdragon 8 Elite işlemcisi kullanan en güçlü Samsung cihaz olan S25 ultra Genshin Impact oyununda fps kilidinden dolayı 60 FPS verirken iPhone 16 Pro Max ise 95 FPS veriyor. Bunun haricinde influencerlar'ın Apple'da en çok tercih ettiği araçlardan biri olan Lumafusion Android'de çok daha kötü çalışıyor. İçerik üretici arkadaşlar bunu daha iyi anlar diye düşünüyorum. Bunun haricinde şu anda iPhone 15 serisinden itibaren tüm iPhone'lar konsol kalitesinde oyun deneyimi sunuyor. Direkt olarak App Store üzerinden bir çok bilgisayar ve konsol oyunu stabil bir şekilde çalıştırılabiliyor. Instagram-Snapchat desteği ise malum.

Samsung cihazlarında güç olarak android kanadında bile oldukça sıkıntılı. Samsung'un amiral gemisi telefonları aynı işlemciyi barındıran diğer android cihazlardan daha kötü bir performans sergiliyor throttle'dan dolayı.
1739841535163.png

(İkisi de aynı işlemciyi kullanıyor)

iPhone cihazlar genel olarak çok daha güvenli cihazlar. Kullandıkları Face ID teknolojisinin halen tam bir muadili bulunmamakta. Android'in ve Samsung'un yüz tanıma teknolojileri güvenlik olarak Face ID ile eş düzeyde değil çünkü biri kamera uygulamasından bakarak yüzünü dümdüz tararken (birkaç sene öncesine kadar fotoğrafla açılıyordu) Apple bunun için özel sensörler kullanıyor. Bunun haricinde iCloud'dan dolayı eğer cihazının başına herhangi bir şey gelsede sen şifresini sızdırmadığın sürece cihazındaki hiçbir veriye erişilemiyor.

Ekosistem olarak Apple ekosistemi halen Samsung ekosisteminden daha başarılı. Hem tablet hem kulaklık hem saat hem dizüstü bilgisayar olarak. Bunların birbirileriyle kazandıkları ekosistem özellikleri de çok daha başarılı. Kendi kapalı ekosistemi içerisinde bulunan FaceTime, iMessage, Airdrop gibi uygulamalarının. Samsung tarafında herhangi bir daha başarılı muadili bulunmamakta.

Kendi "argümanlarınla" vereceğin yanıtı dört gözle beklemekteyim.

Son düzenleme:

liang222

80+
herhangi bir iphoneun en üst sürümünden 2 gömlek üzerinde
kanka rica ediyorum gerek takım konusunda gerek ürün konusunda gerek telefon konusunda kendi kullandığın markalar kendi tuttuğun takımlar kendine ait olan görüşleri ve herşeyini benimsediğin şeyleri nesnel olan herşeyin üstünde tutma rica ediyorum şu forumda bir insan bu kadar çok göze batar mı bu kadar düşük canlı belirtisi yaşar mı lütfen yapma artık.

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,698
İsim
Mustafa
İlgilendiği Kategoriler
kanka rica ediyorum gerek takım konusunda gerek ürün konusunda gerek telefon konusunda kendi kullandığın markalar kendi tuttuğun takımlar kendine ait olan görüşleri ve herşeyini benimsediğin şeyleri nesnel olan herşeyin üstünde tutma rica ediyorum şu forumda bir insan bu kadar çok göze batar mı bu kadar düşük canlı belirtisi yaşar mı lütfen yapma artık.
Fenerli olan ben bile utandım şu yazıdan dolayı

liang222

80+
Fenerli olan ben bile utandım şu yazıdan dolayı
hocam her insan istediği takımı tutar ben işin fanatik kısmında kesinlikle değilim ama çoçuk siyah seviyorsa en iyi rengin siyah olduğunu sonuna kadar fütursuzca savunuyor 5 en büyük sayıysa haaşa Allah yok der 5 var der o derece batıyor göze çoçuk yani adı üstünde çoçuk güzelce söyleyeyim dedim.

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,698
İsim
Mustafa
İlgilendiği Kategoriler
hocam her insan istediği takımı tutar ben işin fanatik kısmında kesinlikle değilim ama çoçuk siyah seviyorsa en iyi rengin siyah olduğunu sonuna kadar fütursuzca savunuyor 5 en büyük sayıysa haaşa Allah yok der 5 var der o derece batıyor göze çoçuk yani adı üstünde çoçuk güzelce söyleyeyim dedim.
Biliyorum biliyorum iyi yapmışsınız insanlar gereksiz yere fanboyluk yapıyorlar artık herkese kendi üslubunca cevap vermeye başladım en hayırlısı böyle galiba çok kanser etmiyor

preyy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Ömer Faruk Erciyas
Savunacak çok fazla argümanım var öncelikle daha en basiti olan birkaç mesaj altta olan kamera konusuna bir yorum yaptığını göremedim. Ayrıca özel olan bir olayı genele vurmuyorum. Olan şey zaten bu 2025 yılında Samsung S25'in en öne çıkan özelliği yapay zekası ve arayüz akıcılığı. (Yapay zekanın %90ını genel kullanıcı kitlesi kullanmıyor) Bunlardan başka genel kullanıcıların dikkatini çeken özellikleri varsa bilgilendirmenizi isterim. Fiyatı aynı olanı boş verdim. Apple'ın 10k tl daha ucuz olan telefonlarının kameraları dahi Samsung'dan "bağımsız değerlendirmelerce" daha başarılı.

Sunacağım argümanlara cihaz bazlı devam edeceğimden ötürü içinde Whatsapp yüklü diye siz cihazı kullanmışsınız diyerek servis dışı bırakan Samsung resmi teknik servisi gibi şeyleri görmezden geleceğim senin için ama bir tüketicinin en çok önemsemesi gereken şeylerden biri ama neyse.

Daha stabil bir işletim sistemi, bunun için herhangi bir kanıta ihtiyaç yoktur diye düşünüyorum S21 serisine kadar tüm cihazlar 2 sene sonra kasmaya başlıyordu. Yeni yeni bir şeyler oturmaya başlamış olsa dahi halen uzun kullanımda iPhone cihazlar daha stabil çalışıyor.

Değerini çok daha fazla oranda koruma, bunun kanıta ihtiyacı yoktur ancak manipüle edilmeye müsait olduğundan. Aynı zaman diliminde çıktığından dolayı iPhone 14 ve S23 Ultra'yı kıyaslayacağım. iPhone 14 çıkış fiyatı 30.999TL S23 Ultra'nın ise 40.999TL Tam olarak aralarında 10.000 TL fiyat farkı olan bu cihazlar Samsung'un kendi resmi web sitesinde bulunan takas kampanyasında kendi 40.999TL fiyat etiketiyle satışa çıkan S23 Ultra cep telefonuna 30.070TL teklif ederken en büyük rakibi olarak gördükleri Apple'ın 10 bin tl daha uygun fiyattan satışa çıkan iPhone 14 cihazına 31.232TL teklif ediyor.

Çok daha iyi bir uygulama optimizasyonuna sahip, ayrıca geliştiriciler iOS'a daha çok önem veriyorlar. Buna örnek olarak Snapdragon 8 Elite işlemcisi kullanan en güçlü Samsung cihaz olan S25 ultra Genshin Impact oyununda fps kilidinden dolayı 60 FPS verirken iPhone 16 Pro Max ise 95 FPS veriyor. Bunun haricinde influencerlar'ın Apple'da en çok tercih ettiği araçlardan biri olan Lumafusion Android'de çok daha kötü çalışıyor. İçerik üretici arkadaşlar bunu daha iyi anlar diye düşünüyorum. Bunun haricinde şu anda iPhone 15 serisinden itibaren tüm iPhone'lar konsol kalitesinde oyun deneyimi sunuyor. Direkt olarak App Store üzerinden bir çok bilgisayar ve konsol oyunu stabil bir şekilde çalıştırılabiliyor. Instagram-Snapchat desteği ise malum.

Samsung cihazlarında güç olarak android kanadında bile oldukça sıkıntılı. Samsung'un amiral gemisi telefonları aynı işlemciyi barındıran diğer android cihazlardan daha kötü bir performans sergiliyor throttle'dan dolayı.
Alıntıyı görüntüle

iPhone cihazlar genel olarak çok daha güvenli cihazlar. Kullandıkları Face ID teknolojisinin halen tam bir muadili bulunmamakta. Android'in ve Samsung'un yüz tanıma teknolojileri güvenlik olarak Face ID ile eş düzeyde değil çünkü biri kamera uygulamasından bakarak yüzünü dümdüz tararken (birkaç sene öncesine kadar fotoğrafla açılıyordu) Apple bunun için özel sensörler kullanıyor. Bunun haricinde iCloud'dan dolayı eğer cihazının başına herhangi bir şey gelsede sen şifresini sızdırmadığın sürece cihazındaki hiçbir veriye erişilemiyor.

Ekosistem olarak Apple ekosistemi halen Samsung ekosisteminden daha başarılı. Hem tablet hem kulaklık hem saat hem dizüstü bilgisayar olarak. Bunların birbirileriyle kazandıkları ekosistem özellikleri de çok daha başarılı. Kendi kapalı ekosistemi içerisinde bulunan FaceTime, iMessage, Airdrop gibi uygulamalarının. Samsung tarafında herhangi bir daha başarılı muadili bulunmamakta.

"iPhone 15 serisinden itibaren tüm iPhone'lar konsol kalitesinde oyun deneyimi sunuyor" mu :D var mıymış öyle bir teknoloji. Telefon mevzusunu makale dizecek kadar dert edinmeyin bence kendinize, günün sonunda hepsi aynı işi yapıyor. Ekonomik olarak yerlerde sürünen bir ülkenin vatandaşlarının milyar dolarlık şirketlerin ürünleri için kavga etmesi feci trajikomik bir durum. Kendinize düzgün dertler edinin, boşverin kim ne istiyorsa onu alsın hiçbirimize giren çıkan yok. Parası olup fazla düşünmek istemeyen iphone alsın, parasının hakkını almaya çalışan android.

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,698
İsim
Mustafa
İlgilendiği Kategoriler
"iPhone 15 serisinden itibaren tüm iPhone'lar konsol kalitesinde oyun deneyimi sunuyor" mu :D var mıymış öyle bir teknoloji. Telefon mevzusunu makale dizecek kadar dert edinmeyin bence kendinize, günün sonunda hepsi aynı işi yapıyor. Ekonomik olarak yerlerde sürünen bir ülkenin vatandaşlarının milyar dolarlık şirketlerin ürünleri için kavga etmesi feci trajikomik bir durum. Kendinize düzgün dertler edinin, boşverin kim ne istiyorsa onu alsın hiçbirimize giren çıkan yok. Parası olup fazla düşünmek istemeyen iphone alsın, parasının hakkını almaya çalışan android.
Aşağısında spoiler baloncuğu içine aldığım yerdeki üstteki linklere tıklarsanız görebilirsiniz kaynağını. Keşke biraz da bakarak yanıt verseydiniz. Telefon konuları benim derdim değil hobim, tartışmayı da severim yani insanlar iPhone alsın Samsung sevmesin diye yazmıyorum bu benim derdim değil şirketlerin pazarlama departmanlarında çalışmıyorum isteyen istediğini kullanabilir belirttiğim gibi tartışmak ve donanım konuları kendi hobim. Son cümlenizde hatalı %90 kullanıcı param var iPhone alayım diyerek almıyor. Kişi kendi ihtiyacını karşılayacak ürünü tercih ediyor. Üst kesimlerin iPhone almasının sebebi sadece pahalı olması değil, prestijde katıyor ve daha çok ihtiyaçlarına hitap ediyor. Zaten mevzu pahalılık olsa Samsunglar ve iPhone'lar yurtdışında aynı fiyattan satışa çıkıyor. Bu durumda paranın hakkını hangi marka veriyor biraz daha düşünmenizi öneririm.

preyy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Ömer Faruk Erciyas
Aşağısında spoiler baloncuğu içine aldığım yerdeki üstteki linklere tıklarsanız görebilirsiniz kaynağını. Keşke biraz da bakarak yanıt verseydiniz.
son kullanıcıya ulaşan herhangi bir telefonun güncel konsol kalitesinde oyun oynatabileceğini düşünmenin ne kadar saçma olduğunu tartışmaya gerek duymuyorum. Maclerde bile yok daha o teknoloji iphone boyutunda bir cihaza gelmesine minimum 5-10 yıl vardır.
Son cümlenizde hatalı %90 kullanıcı param var iPhone alayım diyerek almıyor.
Böyle bir şey iddia etmedim. yazdıklarımı birdaha okuyun, anlamazsanız 3-5 kere daha.
sebebi sadece pahalı olması değil, prestijde katıyor
Saçmalık.
Daha çok ihtiyaçlarına hitap ediyor
Günün sonunda hepsi aynı işi yapıyor
Samsunglar ve iPhone'lar yurtdışında aynı fiyattan satışa çıkıyor. Bu durumda paranın hakkını hangi marka veriyor biraz daha düşünmenizi öneririm.
Global konuşmadım. Yazdıklarımı birdaha okuyun, anlamazsanız 3-5 kere daha.

Kendinize gerçek dertler edinin, iyi forumlar.

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,698
İsim
Mustafa
İlgilendiği Kategoriler
son kullanıcıya ulaşan herhangi bir telefonun güncel konsol kalitesinde oyun oynatabileceğini düşünmenin ne kadar saçma olduğunu tartışmaya gerek duymuyorum. Maclerde bile yok daha o teknoloji iphone boyutunda bir cihaza gelmesine minimum 5-10 yıl vardır.
Kaynağı var bakıp ona yorum yaparsanız daha mantıklı tartışabiliriz, güncel iPhone cihazlar Resident Evil 2, Asassins Creed tarzı oyunları oynatabiliyor herhangi bir sorunu olmadan. Kaynakta Xbox Series S ile kıyasta bulunmakta kendi çıkarımlarınızla değil argümanlarla yorum yapın.
Böyle bir şey iddia etmedim. yazdıklarımı birdaha okuyun, anlamazsanız 3-5 kere daha.
İddianız yok ama böyle olması gerektiğini savunuyorsunuz bana göre de bu saçma kendi yargılarınızla sonuca varmaya çalışıyorsunuz.
Saçmalık denip geçiştirilebilecek bir konu değil, insanlar tanışma uygulamalarında karşılarındaki kişinin iPhone kullandığını öğrenirse ilişki yürütmeyi daha çok tercih ediyorlar, araştırmalarla onaylanmış bir bilgi. Sizin saçma bulmanız nesnel bir yargıyı değiştirmez.
Günün sonunda hepsi aynı işi yapıyor
Bu mantıkla General Mobile'den öte bir telefon almaya gerek yok o halde o da fotoğraf çekiyor. Herkesin ihtiyaçları aynı değil sen sadece alo desin isteyebilirsin ben daha iyi fotoğraf çekmesini isteyebilirim, bir başkası iyi oyun performansı olmasını isteyebilir. Tüm telefonlar bu işleri yapar ancak kişi ihtiyacına göre bir tercih yapar. Bu mantığı başka şeylere uyarlarsan ne kadar saçma olduğunu sende göreceksin.
Global konuşmadım. Yazdıklarımı birdaha okuyun, anlamazsanız 3-5 kere daha.

Kendinize gerçek dertler edinin, iyi forumlar.
Derdim olmadığını 2, 3 kez belirtmeme rağmen halen dert olarak bahsetmişsiniz. Anlamazsanız "3-5 kere daha okuyun." Ya da 7-9 kere daha okuyun ne zaman anlarsanız. Global konuşmadıysanızda şu anda Samsung fiyatlarına Apple cihazlar alınabiliyor herhangi bir şey fark etmiyor. Size tavsiyem öznel ve nesnel yargı arasındaki farkları öğrenmeniz ve nesnel bilgiler sunan birisine subjektif yorum yapmamanız.

haluk h

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
107
İsim
Haluk h
Samsung fabrika sahibi ile iPhone fabrika sahibi gibisiniz🤣

kelomerosan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
708
İsim
Kerem Eldes

Sypreus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Mehmet Emre

Alıntıyı görüntüle

Forumda araştırıp yorum yapan birini görmek çok güzel. Ama teknoloji dünyasıyla içli dışlı birisi Samsung'un işlemci performansını kıstığını (throttle) bilir, bu sorun Game Optimizing Service (GOS) uygulaması silerek çözülebilir. Peki bu throttle IOS'ta yok mu tabii ki var ama Samsung kadar yok. Bu yüzden Samsung, Snapdragon işlemcilerin hız aşırtılmış (OC) modellerini cihazlarında kullanıyor. Şimdi diğer konuya geçersek Android cihazlar IOS'a göre daha özelleştirilebilir/özgür bir deneyim sunar ve Android cephesinde kamera/oyun/özelleştirme gibi şeyleri farklı markalarda veya bir markada toplu şekilde bulabilirsin. Mesela ben oyun konusunda Red Magic/Asus, özelleştirme konusunda Xiaomi (root, rom vs.), kamera konusunda ise Samsung/Vivo/Honor/Huawei gibi markaları başarılı buluyorum. iPhone'a gelirsek "bence" kamera ve sosyal medya optimizasyonu hariç bir artısı yok. Genel kullanıcı kitlesinden konuşursak "özellikle" Türkiye'deki insanların %90'ı bu telefonları sosyal medyaya kalitesi bozulmamış fotoğraf atmak için alıyor, tabi bunun da getirisi statü oluyor (pahalı olduğu için "Vaaay iPhone almışsın zengin." diyecek insan mutlaka olur). Benim gibi kullandığı cihazdan en iyi verimi almak isteyen kişiler IOS tercih etmiyor zaten. Yine Türkiye için konuşursak ekosistem ve Apple'a özel uygulama/özellikler için alanlar dışında bu iPhone cihazları telefonu basit işlemler için kullanacak olanlar alıyor. O yüzden burada Samsung ve Apple tartışması yapmaya gerek yok herkes ihtiyacına uygun olanı alır.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,059,696
Üyeler
168,341
Son üye