omer_34
80+ Silver
hocam iyi diyorsun da ben bu yaza kadar iphone 6s kullandım onda bile problem yaşamıyordum arkadaşın saydığı özelliklerde. bataryası iyi olsa ve ekranı büyük olsa whatsapp desteği kesilene kadar da kullanırdım gayet akıcıydı. bu fiyata bu devirde ne buluyoruz da alıyoruz. bir şeyin alınıp alınmayacağını sadece işlevi değil fiyatı da belirler. örneğin 2500tlye outlet rx6600 görsem isterse üstüne fan yerine rüzgar gülü taksınlar yine düşünmeden alırım. bu arada 4gb ram çoğu gündelik işlem için yeterli biraz abartmışsınız. 3-4 sene kullanılır sonra yenisi alınır. ömürlük olmadığının herkes farkında.Bence sen benim dediğimi düzgün anlamamışsın, bak tekrar oku. Diyorum ki her anne-baba senin dediğin gibi telefonun ömrü boyunca sadece birkaç uygulama kullanacak diye bir şey yok, anneniz o şekil kullanıyor diye her anne öyle kullanacak değil. Benim ailem de değil mesela. Çoğu insan aldığı telefonu minimum olarak yukarıda bahsettiğim şartlarda, "genel kullanım/çoklu kullanım" biçiminde kullanmak için alıyor. Biz de normalde gerçekleşen bu "genel" kullanım için yorum yapmak durumundayız, onun için yetersiz diyoruz zaten. Oyun, iş vesaire gibi diğer ihtiyaçları saymıyorum bile.
Ayrıca hadi şu anda sadece birkaç uygulama için kullanıyorsun diyelim, ileride belki başka ihtiyaçların doğacak ya da uygulamalar daha fazla gereksinime ihtiyaç duyacak. Bu sebeple gidip illa yeni telefon mu alalım?
Teknolojik ürün alırken aynı zamanda geleceğe dönük, ileride yeterli gelip gelmeyeceğini de değerlendirmek zorundasın; eğer ürünleri sürekli çöpe atıp yenisini almak istemiyorsan tabii. Bu sebepten de verdiğin paraya değsin, uzun ömürlü olsun diye yorum yapıyoruz. Sen yine istediğini al kendin.