Android Samsung S23 Batarya Ömrü Sorgulama

İlk 3 ayda %5 kayıp normal mi bilmiyorum ama bu loglarda nasıl sağlık hesapladığı önemli. Örneğin ben ilk aylarda accu batteryde ölçüm aldığımda %103 gelmişti, şimdi logda %100 diyor.

İkisi de nominal üzerinden hesaplıyor da %103 ten %100 e mi düştüm yoksa %103 lük kapasiteyi tamamen (%100) korumuş mu oldum, yoksa samsung/android loglarda farklı bir hesap mı çekiyor bilmiyorum. Ama her türlü şans ve kullanım alışkanlıkları çok önemli hocam, şanssız değildik ve doğru kullandık muhtemelen. Güzel günlerde kullanın, iyi geceler.
daha accubattery kurmadım hocam telefon şöyle gösteriyor
1000069403.webp

(3900mah için %95)

Alıntıyı görüntüle
AccuBattery Pro

Adaptif koruma kullandım sürekli. Çakma şarj aleti, pc ile şarj yaptım bana mısın demedi. Akıllı şarj aletini çok kullanmadım.
kablosuz şarj hiç kullanmadım.

1 yıllık durum bu şekilde. 2024 tarihi.

Güncelleme:

Samsung Cihazlarda Pil Sağlığınızı ve Döngü Sayınızı Kontrol Etme:

1. Adım: Telefonunuzdan *#9900# kodunu tuşlayın. SysDump menüsü açılacak. (Kod çalışmazsa, “Otomatik Engelleyici”yi kapatıp tekrar deneyin.)
2. Adım: “Run dumpstate/logcat” seçeneğine dokunun. İşlem 2–3 dakika sürecek; sabırlı olun ve tamamlanana kadar bekleyin, sonra “OK”e basın.
3. Adım: “Copy to sdcard (include CP Ramdump)” seçeneğine dokunun. İşlem bitince yine “OK”e basın ve menüyü kapatabilirsiniz.
4. Adım: Play Store’dan “LogLog” uygulamasını indirin ve yükleyin.
5. Adım: Uygulamayı açın, sağ alt köşedeki simgeye dokunun ve “Internal storage”a gidin. Burada “log” adında bir klasör bulacaksınız. İçine girin ve “dumpState_S911” gibi bir dosya arayın. (Buradaki “S911” benim model numaram; sizin cihazınızda model numaranız yazacak: dumpState_<CihazModeliniz>.)
6. Adım: Log dosyasını açtığınızda üstte bir arama çubuğu göreceksiniz. “mSavedBatteryAsoc” arayın.
  • mSavedBatteryAsoc, pil yüzdesini gösterir.
  • mSavedBatteryUsages ise pil döngü sayısını söyler. Burada gözüken sayı örneğin “33248” ise, bunu 332.48 döngü olarak okuyabilirsiniz.

Alıntıyı görüntüle

1 yıl sonra 406 döngüde 93 bataryam görünüyor.
Benim s23 90 pil döngü 950

S24 FE değerlerim

Ekler

• 1000028654.webp
    1000028654.webp
    28.5 KB · Hit: 15
  • 1000028650.webp
    1000028650.webp
    20.4 KB · Hit: 17
daha accubattery kurmadım hocam telefon şöyle gösteriyor
Alıntıyı görüntüle
Pil sağlığı yanlış hatırlamıyorsam one ui7 bazı beta sürümlerinde s24 serisinde test edildi ancak kararlı sürüme dahil edilmedi, bunun için log teşkalesi veya accu battery gerekiyor. Sizlik sorun yok lakin şunu sormak istiyorum, oneui7 için mevcut muydu yoksa 8 güncellemesi ile mi geldi batarya sağlığı seçeneği?

Pil sağlığı yanlış hatırlamıyorsam one ui7 bazı beta sürümlerinde s24 serisinde test edildi ancak kararlı sürüme dahil edilmedi, bunun için log teşkalesi veya accu battery gerekiyor. Sizlik sorun yok lakin şunu sormak istiyorum, oneui7 için mevcut muydu yoksa 8 güncellemesi ile mi geldi batarya sağlığı seçeneği?
mevcuttu

oneui 8 kurulu, s23 de bu ekranda bu kadar bilgi gösterilmiyor.
oneui 7 yüklü tab s9 ultrada da bu kadar bilgi yok hocam standart bilgiler var sadece sysdump ile şimdi bakıcam ne kadar bataryası kalmış diye

One ui 8'e 2-3 gün önce geçtim sanırım bende hatırlamıyorum böyle detay gösterdiğini ama şuan S24 FE de detaylı bir şekilde gösteriyor güncelleme sonrası.
S24 FE değerlerim

One ui 8'e 2-3 gün önce geçtim sanırım bende hatırlamıyorum böyle detay gösterdiğini ama şuan S24 FE de detaylı bir şekilde gösteriyor güncelleme sonrası.
Side loading ve bootloading oneui8/android16 da iptal hocam. Şahsen güncellemedim, çok ikna edici bir şey olmadığı takdirde güncellemeyi düşünmüyorun. One ui 7 ile gelseymis güzel olurmuş.

725 döngü %95 sağlık güya. Yeni güncellemeler pilimi katletti maalesef. Günde üç kez şarj eder hale geldim. Sabah 8 de full aldığım telefon şuan 59 da. 2 yıl batarya korumayla 80 e kadar şarj edersim her türlü yetiyordu. Şimdi fullesem bile kesmiyor. Planlı eskitme iş başında yine. Battı balık yan gider oneui 8 yüklüyom

Geri