(3900mah için %95)
Alıntıyı görüntüle
AccuBattery Pro
Adaptif koruma kullandım sürekli. Çakma şarj aleti, pc ile şarj yaptım bana mısın demedi. Akıllı şarj aletini çok kullanmadım.
kablosuz şarj hiç kullanmadım.
1 yıllık durum bu şekilde. 2024 tarihi.
Güncelleme:
Samsung Cihazlarda Pil Sağlığınızı ve Döngü Sayınızı Kontrol Etme:
1. Adım: Telefonunuzdan *#9900# kodunu tuşlayın. SysDump menüsü açılacak. (Kod çalışmazsa, “Otomatik Engelleyici”yi kapatıp tekrar deneyin.)
2. Adım: “Run dumpstate/logcat” seçeneğine dokunun. İşlem 2–3 dakika sürecek; sabırlı olun ve tamamlanana kadar bekleyin, sonra “OK”e basın.
3. Adım: “Copy to sdcard (include CP Ramdump)” seçeneğine dokunun. İşlem bitince yine “OK”e basın ve menüyü kapatabilirsiniz.
4. Adım: Play Store’dan “LogLog” uygulamasını indirin ve yükleyin.
5. Adım: Uygulamayı açın, sağ alt köşedeki simgeye dokunun ve “Internal storage”a gidin. Burada “log” adında bir klasör bulacaksınız. İçine girin ve “dumpState_S911” gibi bir dosya arayın. (Buradaki “S911” benim model numaram; sizin cihazınızda model numaranız yazacak: dumpState_<CihazModeliniz>.)
6. Adım: Log dosyasını açtığınızda üstte bir arama çubuğu göreceksiniz. “mSavedBatteryAsoc” arayın.
- mSavedBatteryAsoc, pil yüzdesini gösterir.
- mSavedBatteryUsages ise pil döngü sayısını söyler. Burada gözüken sayı örneğin “33248” ise, bunu 332.48 döngü olarak okuyabilirsiniz.
Alıntıyı görüntüle
1 yıl sonra 406 döngüde 93 bataryam görünüyor.