Neler Yeni

Samsung S23 sarj soketinin su/yabanci cisim kacirma durumu

Telefon sarj almiyordu. En sonunda 'sarj soketine sivi/yabanci cisim kacmis olabilir' diye bildirim geldi. Tekrar sarja takinca uyari sesi verdi ve hemen cikarmam gerektigini soyledi bildirim. Ardindan bildirimdeki uyarilara gore telefonu biraz salladim ve alttan soguk hava verdim fon makinesi ile. 2 saat dik sekilde beklettim ardindan. Sonra telefon kapaliyken sarja taktim ve sarj almaya basladi. Sonra telefonu actim, sivi/yabanci cisim bildirimi gelmedi bir daha. Telefon sarj alirken isindi ama suan iyi. Telefonu sallarken ses geliyor iceriden, muhtemelen kaçan seyden geliyor. Ne yapmaliyim? Ne önerirsiniz? Pc ye whatsappi kurdum her ihtimale karsi, baska telefonum yok. Yurtta kaliyorum

Palo DAYI 👑

80+ Gold
Sallayınca nasil ses geliyor mesela kamera kismindanmi geliyor

Palo DAYI 👑

80+ Gold
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam kameradan geliyorsa OIS sensörüdür o. Tıkırtıya benzer bir ses ise. Sensörün sallanmasından dolayı oluyor. Sorun yok yani.
Hocam ilk kez bu ses geliyor. Ve sarj soketi uyarisindan sonra duydum bu sesi
Daha once var miydi bilmem ama bu uyari neden gelmis olabilir? Bence su kacti icine. Daha once de bu olay olsaydi duyardim bence, cunku telefonu cok kez sallamisligim vardır

Palo DAYI 👑

80+ Gold
oid kameramıydı neydi tık tık ediyorsa o kameradan gelen ses su koruması yok mu bu cihazların ben olsam bi garantiye bırakırdım
Var zaten su sorunu çözülmüş

Hakan06

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
473
İsim
Hakan Keser
Toz/su uyarısı nemden falan olmuş olabilir. Şuan sorun yoksa problem olmaz. Eski cihazımda da gelmişti o bildirim öyle kullanmaya devam ettim. Devamında bir sorun oluşmadı.

oid kameramıydı neydi tık tık ediyorsa o kameradan gelen ses su koruması yok mu bu cihazların ben olsam bi garantiye bırakırdım
Su korumasi yok suya dayanikli diye geciyor. Muhtemelen 1 damla kacti icine, bu nedenle calisiyor ama oksitlenme olur mu diye korkuyorum. Yurtta kaliyorum, servise versem telefonsuz kalacam

Palo DAYI 👑

80+ Gold
Daha once var miydi bilmem ama bu uyari neden gelmis olabilir? Bence su kacti icine. Daha once de bu olay olsaydi duyardim bence, cunku telefonu cok kez sallamisligim vardır
Su nasil kaçıyor hocam bir yere falan dusurmedin demi

Hakan06

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
473
İsim
Hakan Keser
Daha önce dikkat etmemişsindir. Kulağına yakınlaştırıp sallarsan ses gelmesi normal. Hemen hemen her telefonda var çünkü. Tıkırtı olmaması anormal olurdu asıl. Kameradaki sensör sallanıyor çünkü doğal olarak.

Toz/su uyarısı nemden falan olmuş olabilir. Şuan sorun yoksa problem olmaz. Eski cihazımda da gelmişti o bildirim öyle kullanmaya devam ettim. Devamında bir sorun oluşmadı.
Suan sorun yok, sarji doldurdum ama sallarken o ses gelmeye devam ediyor. Su icinde kalirsa ve oksitlenme olursa telefon ciddi zarar gorebilir. Maddi zarar istemiyorum, zaten param az bu donemde
Mesaj otomatik birleştirildi:

Su nasil kaçıyor hocam bir yere falan dusurmedin demi
Hayir düşürmedim . Banyoya girdim ayaklarimi yikamak icin, cebimdeydi o anda ama telefonun oldugu cep islanmadi, telefona da su gelmedi. Kontrol ettim cunku.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Daha önce dikkat etmemişsindir. Kulağına yakınlaştırıp sallarsan ses gelmesi normal. Hemen hemen her telefonda var çünkü. Tıkırtı olmaması anormal olurdu asıl. Kameradaki sensör sallanıyor çünkü doğal olarak.
Kulagima yaklastirmadan da duyabiliyorum sesi, bu nedenle endise duyuyorum

Top Bottom