Neler Yeni

Sanal ve Artırılmış Gerçeklik : Dünyayı nasıl isterseniz !

Waxen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,143
İsim
Hüseyin Levent
Twitter
None
Facebook
None
5a4094f2d3806c0514b1eeeb.jpg
Gelişen teknoloji sadece hayatımızı kolaylaştırmıyor günlük hayatımızı da köklü bir şekilde değiştiriyor.
her şey Pokemon Go ile başlamıştı.Ama sadece oyunlarla ilgili değil birçok alanda Sanal Gerçeklik (VR) ve Artırılmış Gerçeklik'in (AR) yeri var. Sanal gerçeklik ve Artırılmış gerçeklik kavramları arasında çok büyük fark var.Sanal gerçeklik ingilizce virtual reality (VR) kökeninden gelmekte ve bizler VR (viar) deneyimine aşinayız. Artırılmış gerçeklik de augmented reality'den (AR) gelmekte. Sanal gerçeklik gerçek hayatın tekrar yaratılması iken, artırılmış gerçeklik gerçek hayatı sanallaştıran bir teknolojiden bahsediyoruz.
(https://www.augment.com)
Peki bu gerçekliklerin Tıp alanında yeri ne ?
Pediatrik acil vakalar, sıklıkla karşılaşılmayan fakat doktorlar ve diğer sağlık profesyonelleri açısından zamana karşı yarışın en zorlu olduğu durumları teşkil ediyor. Dolayısıyla bu nadir vakalar için hastaların hayatını riske atmadan, tıp personeline kapsamlı bir eğitim sağlamak zorlu bir ikilem oluşturuyor. VR’ın bu zorlu sınav için iyi bir yanıt olduğunu Los Angeles Çocuk Hastanesi Pediatrik Acil Servis Doktoru Josh Sherman da teyit ediyor: “VR’ın bir eğitim ve değerlendirme aracı olarak uygunluğunu ve güvenilirliğini bir süredir test ediyoruz. Elde ettiğimiz sonuçlar oldukça güçlü. Çok kısa bir süre VR ile eğitim alan doktorlar dahi hızlı bir ilerleme kaydediyor. Daha da önemlisi VR simülasyonlarındaki stres düzeyinin gerçek hayattaki acil servis vakalarıyla benzer olduğunu gözlemliyoruz. Eğitim alanlar bir simülasyon olduğunu bilmelerine rağmen gerçeklik hissine ulaşıyorlar ki bu çok önemli.”
Oculus adına projeyi üstlenen Shauna Heller, şirketin sağlıkla ilgili yatırımlarını devam ediceğini söylüyor : ''Bu oyunlaştırılmış deneyimler, gerçek dünyadaki vaka ve ortamı sanal dünyaya taşırken, Artırılmış Gerçeklik de kişilerin modüllerden tepki almasını sağlıyor. Böylece tıp uzmanlarının tanı ve tedavide uzmanlaşmalarına yardımcı oluyor. ''
1.jpg
Futbolun yeni yıldızları Sanal gerçeklik'in kölesi mi ?
Teknoloji hayatımızı kolaylaştırmıyor. Aynı zamanda tamamıyle değişikliğe sokuyor.Bir süredir farklı turnuvalar da kullanıma giren VAR sistemi teknolojinin futbolu nasıl dönüştürdüğünün canlı örneği. Ancak HTC Vive Pro ile çalışan VR (Sanal Gerçeklik) sistemi kulüplerin oyuncu eğitme ve antrenman alışkanlıklarını kökünden değiştirmeye aday.Kullanıcasına sanal bir stadyum sunan sistem, istenilen ortamda tıpkı savaşcı gibi gerçek ortamda mücadele edicek. Örnek olarak daha önce onbinlerce taraftarın karşısına çıkmamış genç bir oyuncu bu sistemle çıkıp şampiyonlar ligi finalinde oynayabilcek. Peki sistem nasıl çalışıyor? Rezzil, futbolcuların ayaklarının ve bacaklarının pozisyonunu izlemek için ayakkabılara ve koruyucu kılıflara bağlı birkaç Vive Tracker'in yanı sıra HTC Vive Pro kulaklıklı mikrofon setiyle çalışıyor. Bu sayede istenilen ortam sanal dünyada yaratılıyor ve futbolcu bu dünyada futbol oynayarak gerçek müsabakalara hazırlanıyor. Sistemde kullanılan sanal top gerçek maçlarda kullanılan ile bire bir aynı ağırlığa sahip, VR seti sayesinde futbolcular için istenilen hava koşulu bile seçilebiliyor.

Yeni Messi'ler sanal ortamda olucak !

Waxen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,143
İsim
Hüseyin Levent
Twitter
None
Facebook
None
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Başlıklar ben yazarken bir sıkıntı oluşturmuyordu. Gönderdiğim de böyle oldu.

ThorJ

80+ Silver
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,785
İsim
alperen
İlgilendiği Kategoriler
Araçlar, Akıllı Telefonlar, Donanım, Dizüstü Bilgisayarlar, Custom ROM

Waxen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,143
İsim
Hüseyin Levent
Twitter
None
Facebook
None
Bir yerdn mi alınıtıladınız yoksa kendiniz mi yazdınız?
Okudum ,araştırdım karma bir şey koydum ortaya çok fazla çalışılmış bir yazı değil. Eski bir konu zaten.

ThorJ

80+ Silver
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,785
İsim
alperen
İlgilendiği Kategoriler
Araçlar, Akıllı Telefonlar, Donanım, Dizüstü Bilgisayarlar, Custom ROM
Okudum ,araştırdım karma bir şey koydum ortaya çok fazla çalışılmış bir yazı değil. Eski bir konu zaten.
Güzel olmuş, fakat alıntı yaptıysanız bunu link olarak yazmanız gerekiyor. Yoksa bu kural dışı olur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
.
iyi güzel olmuş bence ama kaynak konusunu arkadaş doğru söylemiş bi çok yazar ztn unutuyor bence

Waxen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,143
İsim
Hüseyin Levent
Twitter
None
Facebook
None