Waxen
80+ Silver
Dahası
(https://www.augment.com)
Peki bu gerçekliklerin Tıp alanında yeri ne ?
Pediatrik acil vakalar, sıklıkla karşılaşılmayan fakat doktorlar ve diğer sağlık profesyonelleri açısından zamana karşı yarışın en zorlu olduğu durumları teşkil ediyor. Dolayısıyla bu nadir vakalar için hastaların hayatını riske atmadan, tıp personeline kapsamlı bir eğitim sağlamak zorlu bir ikilem oluşturuyor. VR’ın bu zorlu sınav için iyi bir yanıt olduğunu Los Angeles Çocuk Hastanesi Pediatrik Acil Servis Doktoru Josh Sherman da teyit ediyor: “VR’ın bir eğitim ve değerlendirme aracı olarak uygunluğunu ve güvenilirliğini bir süredir test ediyoruz. Elde ettiğimiz sonuçlar oldukça güçlü. Çok kısa bir süre VR ile eğitim alan doktorlar dahi hızlı bir ilerleme kaydediyor. Daha da önemlisi VR simülasyonlarındaki stres düzeyinin gerçek hayattaki acil servis vakalarıyla benzer olduğunu gözlemliyoruz. Eğitim alanlar bir simülasyon olduğunu bilmelerine rağmen gerçeklik hissine ulaşıyorlar ki bu çok önemli.”
Oculus adına projeyi üstlenen Shauna Heller, şirketin sağlıkla ilgili yatırımlarını devam ediceğini söylüyor : ''Bu oyunlaştırılmış deneyimler, gerçek dünyadaki vaka ve ortamı sanal dünyaya taşırken, Artırılmış Gerçeklik de kişilerin modüllerden tepki almasını sağlıyor. Böylece tıp uzmanlarının tanı ve tedavide uzmanlaşmalarına yardımcı oluyor. ''
Teknoloji hayatımızı kolaylaştırmıyor. Aynı zamanda tamamıyle değişikliğe sokuyor.Bir süredir farklı turnuvalar da kullanıma giren VAR sistemi teknolojinin futbolu nasıl dönüştürdüğünün canlı örneği. Ancak HTC Vive Pro ile çalışan VR (Sanal Gerçeklik) sistemi kulüplerin oyuncu eğitme ve antrenman alışkanlıklarını kökünden değiştirmeye aday.Kullanıcasına sanal bir stadyum sunan sistem, istenilen ortamda tıpkı savaşcı gibi gerçek ortamda mücadele edicek. Örnek olarak daha önce onbinlerce taraftarın karşısına çıkmamış genç bir oyuncu bu sistemle çıkıp şampiyonlar ligi finalinde oynayabilcek. Peki sistem nasıl çalışıyor? Rezzil, futbolcuların ayaklarının ve bacaklarının pozisyonunu izlemek için ayakkabılara ve koruyucu kılıflara bağlı birkaç Vive Tracker'in yanı sıra HTC Vive Pro kulaklıklı mikrofon setiyle çalışıyor. Bu sayede istenilen ortam sanal dünyada yaratılıyor ve futbolcu bu dünyada futbol oynayarak gerçek müsabakalara hazırlanıyor. Sistemde kullanılan sanal top gerçek maçlarda kullanılan ile bire bir aynı ağırlığa sahip, VR seti sayesinde futbolcular için istenilen hava koşulu bile seçilebiliyor.
Yeni Messi'ler sanal ortamda olucak !