Yardım Saniyelik fps düşüşleri

ebarzan

80+
Reaksiyon skoru
5
Arkadaşlar merhaba, 2017yılında hp pavillion laptop aldım (özelliklerini aşağıda yazacağım). Bilgisayarım gayet güzel şekilde çalışıyordu ets2, gta5, fortnite, pubg gibi oyunları rahatlıkla kasmadan oynayabiliyordum. Yaklaşık 2 ay önce laptopum maalesef 1 m mesafeden yere düştü hemen kaldırdım masaya koydum oyun açtım ve gerçekten çok üzücü bir sahneyle karşılaştım :(. Saniyelik fps düşüşleri görüyordum. Örnek vermek gerekirse, ets2 oyununda arabalar giderken 5-6 saniyede 1 takılıyor, 1 sn donup sonra devam ediyor. Gerçekten her yerde araştırdım, yabancı forumlara da girdim fakat bir çözüm bulamadım bir de ben yazayım dedim. Üstelik oyundaki grafikleri yükselttikçe daha da kasmaya başlıyor. Tamire götürmeyi düşündüm fakat ilk başta okul, daha sonrasında ise pandemi dolayısıyla imkanım olmadı. Özellikleri şöyle:
İşlemci: İntel core i7-7700HQ 2,80Ghz
Ram:8 GB (2600 mhz di yanılmıyorsam)
Ekran kartı:gtx 1050 2 gb
şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim. :)

Arkadaşlar merhaba, 2017yılında hp pavillion laptop aldım (özelliklerini aşağıda yazacağım). Bilgisayarım gayet güzel şekilde çalışıyordu ets2, gta5, fortnite, PUBG gibi oyunları rahatlıkla kasmadan oynayabiliyordum. Yaklaşık 2 ay önce laptopum maalesef 1 m mesafeden yere düştü hemen kaldırdım masaya koydum oyun açtım ve gerçekten çok üzücü bir sahneyle karşılaştım :(. Saniyelik fps düşüşleri görüyordum. Örnek vermek gerekirse, ets2 oyununda arabalar giderken 5-6 saniyede 1 takılıyor, 1 sn donup sonra devam ediyor. Gerçekten her yerde araştırdım, yabancı forumlara da girdim fakat bir çözüm bulamadım bir de ben yazayım dedim. Üstelik oyundaki grafikleri yükselttikçe daha da kasmaya başlıyor. Tamire götürmeyi düşündüm fakat ilk başta okul, daha sonrasında ise pandemi dolayısıyla imkanım olmadı. Özellikleri şöyle:
İşlemci: İntel core i7-7700HQ 2,80Ghz
RAM:8 GB (2600 mhz di yanılmıyorsam)
Ekran kartı:gtx 1050 2 gb
şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim. :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

indiriyorum şimdi

Büyük ihtimal HDD hasar aldı.
CrystalDiskMark ve CrystalDiskInfo ile değerleri paylaşır mısın.

bu ihtimali denemek için 240 gb lık bir ssd yi usb kablosuyla pc ye bağladım kasmalar orda da devam ediyordu.(windowsu ssdden açtım)

Bi tamir yolu göründü mü bana? ortalama ne kadar ücret alırlar?

Ekler

• Screenshot_3.webp
    Screenshot_3.webp
    81 KB · Hit: 68
Son düzenleme:

bu ihtimali denemek için 240 gb lık bir SSD yi usb kablosuyla PC ye bağladım kasmalar orda da devam ediyordu.(windowsu ssdden açtım)

Bi tamir yolu göründü mü bana? ortalama ne kadar ücret alırlar?
Hız değerlerinizi paylaşır mısınız.

hdd alırsam sorun çözülür mü dersiniz? bir şey daha sormak istiyorum ssd bağladığımda da sorun devam etmişti, usb ile bağladığımdan dolayı mıdır acaba?
bu arada çok teşekkürler :)

HDD alırsam sorun çözülür mü dersiniz? bir şey daha sormak istiyorum SSD bağladığımda da sorun devam etmişti, usb ile bağladığımdan dolayı mıdır acaba?
bu arada çok teşekkürler :)
O zaman oyunlar HDD de miydi?

watch dogs 2 oynamıştım SSD deydi
Hmm
Onu bilemiyorum belki başka billeşlenlerde hasar almıştır ama o HDD'in işi bitmiş.
Başka bir oyun deneyin yine SSD ye atın.

anladım çok teşekkür ederim, donanımları test edebileceğim kaliteli uygulamalar biliyor musunuz?

Geri