Neler Yeni

Sapphire Pulse RX 6500 XT alınır mı ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Seyhan Gazi
ekran kaydı ve paylaşım yapar ama işlemciden alır kaydını
Niye memnun değilsiniz özel değilse sorayım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

1) 500 watt öneririm min 450
2) bu olabilir her zaman ama forumda bayağı temiz kurulumla ilgili konular açıldı temiz kurulum yaparak daha az yaşayabilirsin
80+ olup olmaması çok bir fark doğurur mu ?

mavibere

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
238
İsim
Mehmet
Niye tavsiye etmiyorsunuz ? Bir de discord gibi programlarda ekran paylaşımı yapılabiliyor mu ?
Discordu bilmiyorum.3.500tl tl iyi para rx6500xt'den güzel kartlar bulunur.Nvidia tercih et.

Narkuc

80+ Bronze
kimsede çıkıp sormamis neden 10. nesil intel kullaniyorsun diye. 12100f tercih edin

Arda_07

80+ Bronze

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,380
İsim
Ahmet Sevinç
Niye memnun değilsiniz özel değilse sorayım.

80+ olup olmaması çok bir fark doğurur mu ?
o biraz ürünün verimliliğini gösteriyor ve kaliteyi ifade ediyor kaliteli bire markadan alsan sorun olmaz

Arda_07

80+ Bronze
1) 500 watt öneririm min 450
12v dan 300 verse gene artar fazla bile gelir ama geleceğe yönelik 500w daha mantıklı

kaliteyi ifade ediyor kaliteli bire markadan alsan sorun olmaz
kaliteyi ifade ettiği doğru değil sadece prizden çektiği elektriğin %80ini verebildiğini gösterir, dandik bir markanın 80+'ı, kaliteli bilindik bir markanın standart psu'suna göre çok daha kötü olur

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,380
İsim
Ahmet Sevinç
12v dan 300 verse gene artar fazla bile gelir ama geleceğe yönelik 500w daha mantıklı

kaliteyi ifade ettiği doğru değil sadece prizden çektiği elektriğin %80ini verebildiğini gösterir, dandik bir markanın 80+'ı, kaliteli bilindik bir markanın standart psu'suna göre çok daha kötü olur
ben şahsen 80 + olunca kaliteli olduğunuda düşünüyorum tek etken tabi o değil ama neyse 80 + sertifikası verilmesi için testleden geçiriliyorlar ve öyle alıyorlar yani kaliteye bir etkisi var
geleceğe yönelik bence 550w daha mantıklı olur

Arda_07

80+ Bronze
80 + sertifikası verilmesi için testleden geçiriliyorlar ve öyle alıyorlar yani kaliteye bir etkisi var
bazı markalarda sahte sertifika basıyor sadece 80+ a güvenmek doğru olmaz

geleceğe yönelik bence 550w daha mantıklı olur
bi 50 de ben koyayım 600 olsun 😂😂 bu işlemcinin besleyeceği ekran kartları belli zaten fazlasına gerek yok

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,380
İsim
Ahmet Sevinç
*tek etken o değil tabi* bunun için dedim markalar vs. de önemli

bi 50 de ben koyayım 600 olsun 😂😂 bu işlemcinin besleyeceği ekran kartları belli zaten fazlasına gerek yok
valla 2060 3060 takar dedim şimdi 3060 la darboğaz olacağı geldi 2060 ada yeter 500w mantıklı

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Efe
Tam bütçeniz nedir ? 6500XT nin fiyatı ne kadar ? İkinci el düşünür müsünüz ?

400 Watt PSU bile yeterli olur ama ileride ekran kartı yükseltecekseniz 600-650 watt bi PSU alabilirsiniz.

Wattman hatası alma ihtimaliniz var. Kesin olarak bi çözümü yok. Farklı driver sürümlerini deneyerek veya biraz core frekansından kısarak çözme ihtimaliniz var.

Kartta coilwhine sesi çıkabilir. Bu sorun normalde garanti kapsamına girmiyor ama çok yüksek ses çıkarıyorsa değişim veya iade sağlayabiliyorlar. Wattman hatası da garantiye girmez muhtemelen. Siz kartı garantiye yolladığınzda kartı test eden ekip bir sorun yaşamazsa kartta sorun yok diye geri yolluyor genelde.
Arkadaşa katılmıyoerum

Tam bütçeniz nedir ? 6500XT nin fiyatı ne kadar ? İkinci el düşünür müsünüz ?

400 Watt PSU bile yeterli olur ama ileride ekran kartı yükseltecekseniz 600-650 watt bi PSU alabilirsiniz.

Wattman hatası alma ihtimaliniz var. Kesin olarak bi çözümü yok. Farklı driver sürümlerini deneyerek veya biraz core frekansından kısarak çözme ihtimaliniz var.

Kartta coilwhine sesi çıkabilir. Bu sorun normalde garanti kapsamına girmiyor ama çok yüksek ses çıkarıyorsa değişim veya iade sağlayabiliyorlar. Wattman hatası da garantiye girmez muhtemelen. Siz kartı garantiye yolladığınzda kartı test eden ekip bir sorun yaşamazsa kartta sorun yok diye geri yolluyor genelde.
Arakadaşa katılmıyorum.
1. 6xxx serisinde wattman nadirdir ayrıca çok fazla amd ekran kartı kullanan arkadaşım var 6000 serisi (ben de dahil) hiç birinde olmadı.
2. colwhine ayıplı mal kabul edilmektedir yani bir sorun değildir.
3. wattman ile ilgili bir sürü çözüm var en az biri sorununu çözer.
i3 10100f ve Rx 6500 Xt'li bir sistem almayı düşünüyorum.

1-) Kaç w psu önerirsiniz ?
2-) Bir kaç kişi wattman hatası almış bunun bana denk gelme olasılığı nedir bu modellerde sık görülen bir şey mi ? Çözümü var mı ? Ekran kartı kaynaklı bir sorun var ise garanti kapsamına giriyor mu ?
4.sapphire 6500xt için gayet tamam bir markadır gönül rahatlıyla kullanabilirsin
PSU
- sapphire pulse 130wt tdp
-65w tdp
-100w anakart ram denebilir
-100w da psu tam yükte çalışmasın diye atalım
395 watt ediyor sen 400w bir psu ile mutlu mesut takılırsın.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Seyhan Gazi
2. El temiz 6500xt ti 2500 e çok rahat bulabilirsin.
Yaşadığım şehirde bulunmuyor

Arkadaşa katılmıyoerum

Arakadaşa katılmıyorum.
1. 6xxx serisinde wattman nadirdir ayrıca çok fazla amd ekran kartı kullanan arkadaşım var 6000 serisi (ben de dahil) hiç birinde olmadı.
2. colwhine ayıplı mal kabul edilmektedir yani bir sorun değildir.
3. wattman ile ilgili bir sürü çözüm var en az biri sorununu çözer.

4.sapphire 6500xt için gayet tamam bir markadır gönül rahatlıyla kullanabilirsin
PSU
- sapphire pulse 130wt tdp
-65w tdp
-100w anakart ram denebilir
-100w da psu tam yükte çalışmasın diye atalım
395 watt ediyor sen 400w bir psu ile mutlu mesut takılırsın.
6600'ün altındaki serilerde encoder desteği olmadığı için ekran kartının kayıt alma özelliği yokmuş. Çevrende 6500 veya 6400 kullanan arkadaşın varsa discord ekran paylaşımı özelliğini kullanabiliyorlar mı ?

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Efe
Yaşadığım şehirde bulunmuyor

6600'ün altındaki serilerde encoder desteği olmadığı için ekran kartının kayıt alma özelliği yokmuş. Çevrende 6500 veya 6400 kullanan arkadaşın varsa discord ekran paylaşımı özelliğini kullanabiliyorlar mı ?
bildiğim kadarıyla kullanıyorlar?

Top Bottom