Öyle olması lazım zaten .SApphire rx570 almak istiyorum ama 8 pinlik bir güç girişi istiyor bende 6+2 pinlik var herhangi bir sorun olmaz değil mi?
Pek yapmaz.Ben bilmiyordum teşekkür ederim tek 8 pin olması gerekiyor diye sanıyordum. Peki i7 870 de darboğaz yapıyor mu![]()
Yüksek derecede yapar. İşlemci ve anakartı satıp üstüne biraz ekleyip düzgün bir işlemci almanı öneririm.Ben bilmiyordum teşekkür ederim tek 8 pin olması gerekiyor diye sanıyordum. Peki i7 870 de darboğaz yapıyor mu![]()
Yüksek derecede yapar.
Bakıyorumda adamlar allahsız gibi para istiyor ve ne alacağımı bilmiyorum yardımcı olabilme şansınız var mı? Çok uçmayacağımız bir islemci ve anakart önerebilir misiniz?Yüksek derecede yapar. İşlemci ve anakartı satıp üstüne biraz ekleyip düzgün bir işlemci almanı öneririm.
Sorun olmaz aynı şekilde kullanıyorumSApphire rx570 almak istiyorum ama 8 pinlik bir güç girişi istiyor bende 6+2 pinlik var herhangi bir sorun olmaz değil mi?
Yapar . 1050 üstü ciddi ciddi yapar ama yeni islemci alana kadar idare eder .Ben bilmiyordum teşekkür ederim tek 8 pin olması gerekiyor diye sanıyordum. Peki i7 870 de darboğaz yapıyor mu![]()
Ben 500 e 1600af ve stock Fan aldım . Size önerim 1600 + a320 + 8gb DDR 4 ram alın derim .Mesaj otomatik birleştirildi:
Bakıyorumda adamlar allahsız gibi para istiyor ve ne alacağımı bilmiyorum yardımcı olabilme şansınız var mı? Çok uçmayacağımız bir islemci ve anakart önerebilir misiniz?
Ciddi bir darboğaz falan olmaz işlemcin o karta yeterince güçlü. Donanım arşivinin bile benzer bir işlemciyle (X3440) RX 580 kullandığı video var. Boşuna masraf yapmaya gerek yok. Ama bir ara dersen ki bütçe var Ryzene falan geçeyim o olabilir.Mesaj otomatik birleştirildi:
Bakıyorumda adamlar allahsız gibi para istiyor ve ne alacağımı bilmiyorum yardımcı olabilme şansınız var mı? Çok uçmayacağımız bir islemci ve anakart önerebilir misiniz?
Ben Alay ettiğini düşünmüştüm biride gülücük emojisi attığı için kusura bakma yanlış anladımDarboğaz falan olmaz işlemcin o karta yeterince güçlü. Boşuna masraf yapmaya gerek yok. Ama bir ara dersen ki bütçe var Ryzene falan geçeyim o olabilir.
İşlemci kolay iş asıl parayı anakart çıkarıyor adamlar sıfırı 1500 tl civarı olan anakarta 2. Elde 1400 istiyor benim 2. El bakmamın sebebi zaten bütçemin 1500 olamaması degil mi ondan cok para istiyorlar dedimYapar . 1050 üstü ciddi ciddi yapar ama yeni islemci alana kadar idare eder .
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ben 500 e 1600af ve stock Fan aldım . Size önerim 1600 + a320 + 8gb DDR 4 ram alın derim .
O videoda 4 GHz yapıyor. 4 GHz 3440, İ7 3. nesil gücüne geliyor. 3770 ile RX 570 yer yer ağır oyunlarda darboğaz yapıyordu. Ayarları yükseltmek istersen FPS çakılıyordu. Neredeyse her oyunda darboğaz olacak 1. nesil İ7 ile.Darboğaz falan olmaz işlemcin o karta yeterince güçlü. Donanım arşivinin bile benzer bir işlemciyle (X3440) RX 580 kullandığı video var. Boşuna masraf yapmaya gerek yok. Ama bir ara dersen ki bütçe var Ryzene falan geçeyim o olabilir.
X3440 olsa OC olmadan sıkıntı da bu işlemcinin turbo hızı 3.6GHz. Videodakinden yaklaşık %10 daha yavaş. RX 570 ile 580 arası fark da o kadar sayılır.O videoda 4 GHz yapıyor. 4 GHz 3440, İ7 3. nesil gücüne geliyor. 3770 ile RX 570 yer yer ağır oyunlarda darboğaz yapıyordu. Ayarları yükseltmek istersen FPS çakılıyordu. Neredeyse her oyunda darboğaz olacak 1. nesil İ7 ile.