Kenya kahvesi volkanik yüksek rakımlı yerlerde yetişir. Bu volkanik bölgelerden nasibini alır ve yüksek asiditeye sahip yüksek aromalı bir kahve ortaya koyar.
Karakteristik tat profilinde narenciye, üzüm, kızıl meyve notaları vardır.
Kenya kahvesinin en dikkat çeken özelliği ise tadanların belirgin bir şarap tadı almasıdır.
Ucuzdan pahalıya Kenya kahveleri (sadece isim olarak bu markaları biliyorum tadacak parayı bulamadım fakat genel olarak beğenilen markalar):
Kenya AA Muranga
Orta Kenya bölgesine ait olan Nguku AB Thanga-ini İşleme istasyonundan gelen bu çekirdekler 700 farklı küçük üreticinin mahsulünden oluşuyor. Badem tadının baskın hissedildiği, limon tadının eşlik ettiği, içimi yumuşak ve keyifli bir kahve.
www.nokcoffee.com
Kenya Premium AA Nyeri - Sezy Coffee Roastery
Kenya Premium AA Nyeri kahvesi; greyfurt, limon otu ve çiçeksi aromalarıyla fincanınızı doldurur. Kalıcı bir bitişe sahiptir.
sezycoffee.com
Kenya AA Gathugu - Sezy Coffee - Kahve daima iyi bir fikirdir...
Kenya AA Gathugu, en seçkin Kenya kahvelerinin başında gelir. Kuru domates, narenciye tadım notlarıyla fincanınızı doldurur.
sezycoffee.com
Kenya Ichuga AB - Kafein Kültür
Kenya Ichuga AB, kokuda limon, portakal, lezzette kumkat, limon, kırmızı elma, siyah çay notaları alacağınız güçlü asiditeli bir nitelikli kahvedir.
www.kafeinkultur.com
ORETI THIKA PEABERRY HONEY MİKROLOT, KENYA | Probador Colectiva
ORETI THIKA PEABERRY HONEY MİKROLOT, KENYA
probadorcolectiva.com
ORETI THIKA AA YIKANMIŞ MİKROLOT, KENYA | Probador Colectiva
ORETI THIKA AA YIKANMIŞ MİKROLOT, KENYA
probadorcolectiva.com