Şarjda Telefon Kullanmak Pile Zarar Verir Mi

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Reaksiyon skoru
18,155
Benim bildiğim şarjdayken kullanılmasının sakıncaları;
eğer ısınırsa,
eğer çok fazla bu şekilde kullanılırsa,
ısıya maruz bırakınca pil ölür ama biraz önce %20deyken şarja taktım bi tane abim var -baya değer veririm kendisine- o aradı telefonu açmazsam gücenir diye açtım konuştuk taa ki şarj %75 olana kadar ama aynı zamanda da ekran kapalı bir vaziyette ve sürekli ekrana ve kapağa üfleyerek konuştum. kısacası pile bir zarar vermiş miyim? evet çok takıntılı bir insanım ama 4 yıl kullanmam gerekiyor bu telefonu. Redmi Note 8

Isı, böyle mobil cihazlar için zararlıdır. Şarjda iken oynamak batarya ömrünü azaltır ve cihaza zarar verebilir.

Benim bildiğim şarjdayken kullanılmasının sakıncaları;
eğer ısınırsa,
eğer çok fazla bu şekilde kullanılırsa,
ısıya maruz bırakınca pil ölür ama biraz önce %20deyken şarja taktım bi tane abim var -baya değer veririm kendisine- o aradı telefonu açmazsam gücenir diye açtım konuştuk taa ki şarj %75 olana kadar ama aynı zamanda da ekran kapalı bir vaziyette ve sürekli ekrana ve kapağa üfleyerek konuştum. kısacası pile bir zarar vermiş miyim? evet çok takıntılı bir insanım ama 4 yıl kullanmam gerekiyor bu telefonu. Redmi Note 8
ama tek seferlik yada tek tükle bir şey olmaz

Siri cevaplıyor;
Kısa vadede pek bir şey olmaz. Fakat aynı bu şekilde kullanılmaya devam edilirse ömrü kısalmaya başlar.

o eski telefonlarda büyük sorun idi batarya kendini doldurmaya çalışırken bir yandan azalıp daha çok yoruluyor bu nedenle ısınıyor.Ömrü'nü dolaylı yoldan azalatır.
Yeni telefonlarda ise eski telefonlardaki kadar sorun olmuyor

o eski telefonlarda büyük sorun idi batarya kendini doldurmaya çalışırken bir yandan azalıp daha çok yoruluyor bu nedenle ısınıyor.Ömrü'nü dolaylı yoldan azalatır.
Yeni telefonlarda ise eski telefonlardaki kadar sorun olmuyor
yani şöyle bir durum diyelim vestel venüs v3 5580 telefonum vardı 2 sene kullandıktan sonra pubg oyununa sarmıştım geceleri saatlerce pubg oynuyordum ve her işimi şarjdayken yapıyordum 3 ay o şekilde dayandı daha sonra şarjı 1 saat gitmeye başladı aynı durumu şuanki telefonumda yaşamak istemediğimden dolayı sormuştum, teşekkür ederim.

yani şöyle bir durum diyelim vestel venüs v3 5580 telefonum vardı 2 sene kullandıktan sonra PUBG oyununa sarmıştım geceleri saatlerce PUBG oynuyordum ve her işimi şarjdayken yapıyordum 3 ay o şekilde dayandı daha sonra şarjı 1 saat gitmeye başladı aynı durumu şuanki telefonumda yaşamak istemediğimden dolayı sormuştum, teşekkür ederim.
bir kereden sorun çıkmaz ama bataryaya'yı çok şarja takıp çıkarmak daha çok ömrü kısaltır

bir kereden sorun çıkmaz ama bataryaya'yı çok şarja takıp çıkarmak daha çok ömrü kısaltır
%20 nin aşağısında kullanmak bataryaya zamanla zarar veriyor ve de %80 den sonra şarj edilmesi mutlaka gerekir eğer edilmezse %100e kadar, pilin optimizasyonu bozulur.

Geri