Neler Yeni

Yardım Sata Portları Diski Okumuyor..!!!

Necip5270392

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
109
İsim
Necip5270392
Merhabalar -/- Selamlar Hocam(lar)..
Hocam Şimdi Benim PC Bayağı Eski Bir Pc Yani Fatihi Görmüştür Öyle Diyim, Komodor Bunun Dedesi Oluyor Lakin Yeni Bir PC Alacağım Ama Askerden Sonra..
Herneyse Konuya Gelecek Olursam Şimdi Bir İş İçin Ufak Ve O İşe Özel Bir Depolama Lazımdı Eski PC'lerden Bulup Buluşturup Elde Ettim Lakin Benim PC'de 5 Adet Sata Girişi Olmasına Karşın Bu Portlardan 0 Ve 1 Portlarında Hali Hazırda Disk Var Ve Üzerine Bunu Eklemek İstediğimde 2,3,4(Esata) Portuna Takmam Gerekiyor Ama Ne Yaparsam Yapayım 2,3 Protlarında Asla Okumuyor Hiçbir Diski.. CD-/-DVD Okuyucu Taktım Diğer Diskleri Denedim Lakin Hiçbişey Değişmedi Hiçbir Şekilde O Portlarda Okumuyor Nedeni Ne Olabilir..

buğra67

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
buğra taşdemir
Hocam Şimdi Benim PC Bayağı Eski Bir Pc Yani Fatihi Görmüştür Öyle Diyim, Komodor Bunun Dedesi Oluyor Lakin Yeni Bir PC Alacağım Ama Askerden Sonra..
Herneyse Konuya Gelecek Olursam Şimdi Bir İş İçin Ufak Ve O İşe Özel Bir Depolama Lazımdı Eski PC'lerden Bulup Buluşturup Elde Ettim Lakin Benim PC'de 5 Adet Sata Girişi Olmasına Karşın Bu Portlardan 0 Ve 1 Portlarında Hali Hazırda Disk Var Ve Üzerine Bunu Eklemek İstediğimde 2,3,4(Esata) Portuna Takmam Gerekiyor Ama Ne Yaparsam Yapayım 2,3 Protlarında Asla Okumuyor Hiçbir Diski.. CD-/-DVD Okuyucu Taktım Diğer Diskleri Denedim Lakin Hiçbişey Değişmedi Hiçbir Şekilde O Portlarda Okumuyor Nedeni Ne Olabilir..
Belki biostan sata portlarıni açma diye bir şey vardır Bir göz at

Vede Taktiktan onra biosta görünüyor mu HDD fln

Necip5270392

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
109
İsim
Necip5270392
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Belki biostan sata portlarıni açma diye bir şey vardır Bir göz at

Vede Taktiktan onra biosta görünüyor mu HDD fln
Bios Ekranında Satalar Aktif Olarak Görünüyor, Ayrıca Hard Disklerde Görünüyor Lakin 2,3 Portlarında Takılı İken Diski Sistem Görmüyor.. Yani Sistem Görmüyor Derken Sadece Windows Üzerinde Görünmüyor Depolama Alanı Olarak Yada Disk Yöneticisi Ekranında Da Göremiyorum AMa Bios Üzerinde Bakınca Orada Duruyor Hani Bir Sıkıntısı Yok..

Dahası  
Reaksiyon skoru
246
İsim
Celal Kopuk
Konuyla Alakasız Mesaj / Spam
Bios Ekranında Satalar Aktif Olarak Görünüyor, Ayrıca Hard Disklerde Görünüyor Lakin 2,3 Portlarında Takılı İken Diski Sistem Görmüyor.. Yani Sistem Görmüyor Derken Sadece Windows Üzerinde Görünmüyor Depolama Alanı Olarak Yada Disk Yöneticisi Ekranında Da Göremiyorum AMa Bios Üzerinde Bakınca Orada Duruyor Hani Bir Sıkıntısı Yok..
Kral hafiften bir obsesiflik sezdim sende. Doğdurumudur ?

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Kabloyu değiştirip denediniz mi. Hdd lerin pinlerini mavi silgiyle silmeyi deneyin.

YusufMir

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
135
İsim
Yusuf Özdemir
Bios a girip ssd veya HDD okutman lazım. Sırasını ayarlaman lazım. YouTube a sata görmüyor bios ayar vs. Yazsan çıkar

Necip5270392

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
109
İsim
Necip5270392
Kabloyu değiştirip denediniz mi. Hdd lerin pinlerini mavi silgiyle silmeyi deneyin.
Denedim Ama Hiçbirşey Değiştirmedi Bu.. Şuan ESata Portunda Kullanıyorum Görüyor Ama Normal Sata Portuna Getirdiğimde (Boştaki 2,3 Portlarında) Görmüyor.

Necip5270392

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
109
İsim
Necip5270392
Bios a girip ssd veya HDD okutman lazım. Sırasını ayarlaman lazım. YouTube a sata görmüyor bios ayar vs. Yazsan çıkar
Hocam "Hayırdır Gardaş" Der Gii Misalinden Gibi Algılamayın Ama Yutup Üzerinde Arattığımda Çıkmadı Bende Google Üzerinde Arattığımda Da Dediğiniz Gibi Bİr Video Göremedim Lakin Dediğinize Benzer Gibimsi Videolar Çıktı (Tam Sizin Dediğiniz Gibi Olmasada) AMa O Videolardaki Gibi Ayarlar Benim BIOS Üzerinde Görünmüyor Ayrıca Genelde herkes Windows Üzerinden Olan Bir Sıkıntı Falan Bu Gibi Diyerek Anlatmışlar Gördüğüm Kadarıyla.

bypast

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
352
İsim
uğur demirel
disk görmemesi normal bilgisayar yönetime gir ordan dısk olustur disk güc yoksa görmez bilgin olsun sata kablu güc kablosu bağlı olcak kontrol et dişsk ordan cıkar
Mesaj otomatik birleştirildi:

örnek atım benım pc 2 disk takılı diğerleri usb disk disk kutusu var yanı

Ekler

• Bilgisayar Yönetimi 20.01.2024 10_52_58 (1).png
    Bilgisayar Yönetimi 20.01.2024 10_52_58 (1).png
    91.3 KB · Hit: 35

Necip5270392

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
109
İsim
Necip5270392
Çünkü her kelimenin ilk harfini büyük yazıyorsun. Zamanında ben de obsesif biriydim ve aynı şekilde yazıyordum.
Hocam Bu Birazcık İlk Okul Eğitiminden Kaynaklı Bişey.. Başı Büyük Başlayacak Binlerde Tek Kelimelik Yazı Yazdırıyorlardı (Örnek: 13 Sayfa Katip Yazılacak Her Satırda 7 Tane Olacak Önlü Arkalı Yaprak Doldurulacak Gibi) Böyle Olunca Bende Böyle Alıştım Zamanında Ve Böyle Gidiyor Ve Açıkçası İş Görüşmelerinde Yada Bir Takım Resmi Görüşmelerde Bu Benim Faydama Da Gidince Böyle Kaldı.. Bence De Hoş olduğundan Değiştirmedim yoksa böylede yazabilirim ama Bu Şekilde Yazmam Alışkanlıklardan Dolayı Daha Kolayım Ve İşime Geliryor Falan Filan Yani..

disk görmemesi normal bilgisayar yönetime gir ordan dısk olustur disk güc yoksa görmez bilgin olsun sata kablu güc kablosu bağlı olcak kontrol et dişsk ordan cıkar

örnek atım benım pc 2 disk takılı diğerleri usb disk disk kutusu var yanı
Hocam Sanırım Demek İstediğimi Anlamadınız Yada Ben Anlatamıyorum (ki Bence Anlatamadım Tam Olarak)..
Öncelikle Söylemem Gerekirse Güç Ve Sata Kabloları Bağlı Yerinde Duruyor (Yuvasında) Fakat Şuan ESata Protunda Ve Ve Max 3Gb Mı 3MB Ne Okuyabiliyor, Altta Fotoğrafları Koymuşumdur Zaten Biçimlendirilmiş Diskin Ve İçerisine Yazdırılmış Unreal Engine Dosyalarını Falan..
Ancak Durum Şu Ki.. Ben Hiçbir Güç Kablosunu Vsr HDD Üzerinden Elleşmeden Sadece Mother Bord Üzerinden Yuvayı ESata'Dan Normal sata Protuna Aldığımda BIOS Üzerinde Görünüyor Fakat Windows Üzerinde Çıkmıyor. (Ki Normal Sata Protu ESata'dan Daha Yüksek Veri Hızlarında Çalışabildiğinden Bunu Yapmak İstiyorum.)
Ama Bu Sata Protunu Görmeme Durumunu Sadece 2 Ve 3 Portlarında Görüyorum Diğer Portlara Taktığımda 0,1,4(ESata) Gayet Güzel Diskleri Görüyor, Ayrıca Normalde Çalışan Diskleri Bu 2,3 Portlarına Taktığımda Normalde Çalışanlar Da Görünmüyor Windows ÜZerinde.
SATA HDD PROBLEM.png

SATA HDD PROBLEM-2.png

Son düzenleme:

YusufMir

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
135
İsim
Yusuf Özdemir
Kasanın içinin ve bios un fotoğraflarını atar mısın

Top Bottom