Neler Yeni

Yardım SATA SSD mi almalıyım yoksa M.2 SSD mi?

Ö.F.Ö

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,464
İsim
Ömer
İlgilendiği Kategoriler
Fenerbahçe Spor Kulübü
Merhabalar, anakartımda sadece bir tane m2 slotu var ve o slotta da WD Blue SN570 500GB m2 ssd bulunuyor. İkinci bir depolama almak istiyorum fakat m2 ssd mi alsam, sata ssd mi alsam kararsız kaldım. M2 ssd alırsam dönüştürücü ile kullanmayı düşünüyorum fakat dönüştürücü ile okuma yazma hızı çok düşürüyor neredeyse sata ssd ile aynı hıza düşüyor. SSDnin içine oyun ve adobe programlarını indireceğim, windows ise tek slotumdaki m2 ssd de kalacak. Ne yapmalıyım? ssd ler hakkında bilgim yok, tüm bunlar internetten edindiğim bilgiler.

Düşündüğüm SATA SSD;

Düşündüğüm M.2 SSD'LER;

SSD vs M.2 SSD vs HDD karşılaştırma videosu;

Öğrenen_biri

80+ Bronze
m2 daha iyi, windowsunu ve çok fazla oynadığın oyunu buna kurarsın, hafıza yetmediği vakit m2 boş slot yoksa sata ssd alıp kullanırsın

StrangerIX

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,349
İsim
Baran Kut
Sata al madem anakartta yer yoksa. Seçtiğin sata güzel. Üzmez seni.

Ö.F.Ö

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,464
İsim
Ömer
İlgilendiği Kategoriler
Fenerbahçe Spor Kulübü
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sata al madem anakartta yer yoksa. Seçtiğin sata güzel. Üzmez seni.
sanırım öyle yapıcam çünkü m2 ssd dönüştürücü kısmını ekran kartı kapatmış.
Mesaj otomatik birleştirildi:

m2 daha iyi, windowsunu ve çok fazla oynadığın oyunu buna kurarsın, hafıza yetmediği vakit m2 boş slot yoksa sata ssd alıp kullanırsın
hocam anlatamadım galiba, zaten windowsum m2 ssd ye kurulu ve hafıza şuan yetmiyor o yüzden 2. bir ssd almak istiyorum ama m2 mi alsam sata mı alsam kararsız kaldım.

Öğrenen_biri

80+ Bronze
sanırım öyle yapıcam çünkü m2 ssd dönüştürücü kısmını ekran kartı kapatmış.
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam anlatamadım galiba, zaten windowsum m2 ssd ye kurulu ve hafıza şuan yetmiyor o yüzden 2. bir ssd almak istiyorum ama m2 mi alsam sata mı alsam kararsız kaldım.
Eğer yazdığıma bakarsan dediğim zaten anlaşılır. Eğer slotun yoksa sata al demişim. Sende zaten slotun olmadığı için sataya yöneleceksin.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,541
İsim
Hacı
Anakartın nedir? M2 al.
Dönüştürücü ile 800MB/s alırsın.
Şimdiki M2 yi dönüştürücüye takarsın yeni aldığın 1TB a sistem kurar M2 portuna takarsın.

BabaVoss7

80+ Silver
Daha büyük bi m2 al bence. Sata ssd pek kullabışlı gelmez bence m2den sonra

Ö.F.Ö

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,464
İsim
Ömer
İlgilendiği Kategoriler
Fenerbahçe Spor Kulübü
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Anakartın nedir? M2 al.
Dönüştürücü ile 800MB/s alırsın.
Şimdiki M2 yi dönüştürücüye takarsın yeni aldığın 1TB a sistem kurar M2 portuna takarsın.
anakartım h610m k d4, tam detaylı bakmadım ama sanırım ekran kartı dönüştürücü kısmını kapatıyor eve geçince daha detaylı bakim ona göre alayım şimdi m2 alırsam elimde patlamasın.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,541
İsim
Hacı
anakartım h610m k d4, tam detaylı bakmadım ama sanırım ekran kartı dönüştürücü kısmını kapatıyor eve geçince daha detaylı bakim ona göre alayım şimdi m2 alırsam elimde patlamasın.
Aynen kontrol ediniz onu.

Ö.F.Ö

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,464
İsim
Ömer
İlgilendiği Kategoriler
Fenerbahçe Spor Kulübü
Daha büyük bi m2 al bence. Sata ssd pek kullabışlı gelmez bence m2den sonra
Evet dediğiniz mantıklı onu da düşündüm de dönüştürücü hızını 2-3 kat yavaşlatıyor pek fark olur mu sanmam

BabaVoss7

80+ Silver
Evet dediğiniz mantıklı onu da düşündüm de dönüştürücü hızını 2-3 kat yavaşlatıyor pek fark olur mu sanmam
Direkt ana ssd yerine takarsın büyük m2 alırsan. Sonra istersen dönüştürücüylr eskiyi bağlarsın istersen baplamazsın

Ö.F.Ö

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,464
İsim
Ömer
İlgilendiği Kategoriler
Fenerbahçe Spor Kulübü
Direkt ana ssd yerine takarsın büyük m2 alırsan. Sonra istersen dönüştürücüylr eskiyi bağlarsın istersen baplamazsın
Şu bilgisayarı bi kontrol edeyim de çünkü en son kabaca baktığımda ekran kartı dönüştürücü kısmını kapatıyordu sanki. Şimdi konuyu açmadan baksaydın diyeceksiniz de valla çok üşendim açıp bakmaya. Eve geçince bakıcam (umarım).😃

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,607
Üyeler
163,526
Son üye
memo5678
Top Bottom