SATA SSD önerisi ve nasıl disk klonlanır ?

Voidnyx

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
222
1751038167937.webp

Windowsun yüklü olduğu ssd %20 olmuş sanırım ssd değiştirmem gerek, 1TB ve 500GB seviyesinde ssd önerebilir misiniz ? 500lük alsam bile içine bir tane olsun oyun koymayı planlıyorum dram benim için şart değil ama bilinmeyen saçma safan markalardan olmazsa iyi olur.

Birde yeni ssd aldığımda klonlamayı nasıl yapabilirim ? usbden boot edilen disk yönetim uygulaması gerekli sanırım, hangi uygulamayı önerirsiniz ? direkt klonlayıp hiç kurulum yapmadan windowsu aynı şekilde kullanabilir miyim ?

Sata ssd önermem, SATA çok büyük bir hız limiti fiyat olarak da NVME ile aynı, bari yarı fiyatı olsa alınabilir derim ama alınmamalı o fiyatları haketmiyor vereceği hız max 500MBs o da ideal ortamda

Sata ssd önermem, SATA çok büyük bir hız limiti fiyat olarak da NVME ile aynı, bari yarı fiyatı olsa alınabilir derim ama alınmamalı o fiyatları haketmiyor vereceği hız max 500MBs o da ideal ortamda
hocam anakartımda m.2 slotu yok, x1 girişide zaten dönüştürücü ile m.2 takılmış şekilde dolu mecbur sata ssd alacağım yani.

hocam anakartımda m.2 slotu yok, x1 girişide zaten dönüştürücü ile m.2 takılmış şekilde dolu mecbur sata ssd alacağım yani.
M.2 yi 2TB yap elindekileri sat o zaman ne bu eski teknolojilere para vercen kardeşim yazık günah, sahibinden falan ikinci el uyguna buluyosan az kullanılmış anca öyle sata öneririm ben sana yoksa ona vereceğin paraya artık kaç gen ssd çıktı

M.2 yi 2TB yap elindekileri sat o zaman ne bu eski teknolojilere para vercen kardeşim yazık günah, sahibinden falan ikinci el uyguna buluyosan az kullanılmış anca öyle sata öneririm ben sana yoksa ona vereceğin paraya artık kaç gen ssd çıktı
Dostum en ucuz 2tb m.2 4200-4400 arası, 2600tl bütçem var ki onu zar zor 2600 yaptım, hadi elimdekileri satsam kaça satabilirim hadi yetecek fiyata sattım kaç güne satılır hadi gün geçti içerdeki bilgilerimi nereme saklıcam saçma safan konuşma keyfimden sata ssd almıyorum yok işte takacak yer. Ayrıca ikinci el depolama almayı tercih etmiyorum. Üstelik PCIE X1 slotuna dönüştürücü ile takılan depolama cihazlarından OS boot edilemiyor bootable değil yani m.2 alsam m.2 slotuna takmadan nası boot device yapıcam ?

Son düzenleme:
Geri