Neler Yeni

sata ssd önerisi ve sata ssd uyumluluğu

Elmeryy

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
947
İsim
Ömer Yılmaz
Steam
#forEF Elmeryy
Discord
elmeryy
beyler sa pc ye bir ssd almak istiyorum sata ssd
şuan kioxia 480gb var ve yetmiyor
300tl civarı ssd önerilerinez var mı tavsiye edebileceğiniz minimum 120gb
ayrıca bir ssd nin uyumlu olup olmadığına nereden bakabilir veya kasam 2.bir ssd yi destekler mi bilemiyorum aslında kasamda 2 tane daha sata yuvası var fakat hiç başka çıkan kablo yok bu kablolama işlerinden de anlamam hangi kabloyu almalıyım nereye takarım vs.
yardımcı olursanız teşekkürler

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,321
İsim
Semih Boran
ayrıca bir ssd nin uyumlu olup olmadığına nereden bakabilir veya kasam 2.bir ssd yi destekler mi bilemiyorum aslında kasamda 2 tane daha sata yuvası var fakat hiç başka çıkan kablo yok bu kablolama işlerinden de anlamam hangi kabloyu almalıyım nereye takarım vs.
Aleyküm Selam. Yeni bir anakart almanızı öneririm. Ondan sonra da M.2 NVMe SSD almanızı öneririm.

Son düzenleme:

RivyalıGeraltt

80+ Bronze
SATA bağlantılı her ürün uyumludur. Ama artık NVMe SSD almanızı tavsiye ederim tabii ki M.2 yuvası varsa anakartta.

zQuadro

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Furkan
Hocam SSD almak zorunda değilsiniz, harddisk de alabilirsiniz ama yavaşlık olacaktır, SSD ye sistemi ve online oyunları kurarsınız, hardiske de singe player oyunları kurarsınız, hemde sizin için daha uygun olur.

Elmeryy

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
947
İsim
Ömer Yılmaz
Steam
#forEF Elmeryy
Discord
elmeryy
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yeni bir anakart almanızı öneririm. Ondan sonra da M.2 NVMe SSD almanızı öneririm.
o kadar bütçe yok
Mesaj otomatik birleştirildi:

SATA bağlantılı her ürün uyumludur. Ama artık NVMe SSD almanızı tavsiye ederim tabii ki M.2 yuvası varsa anakartta.
yok hocam m2 yuvam yok
peki kasamın veya anakartın birden fazla destekleyip desteklemdiğinden nasıl emin olabilirim

Hocam SSD almak zorunda değilsiniz, harddisk de alabilirsiniz ama yavaşlık olacaktır, SSD ye sistemi ve online oyunları kurarsınız, hardiske de singe player oyunları kurarsınız, hemde sizin için daha uygun olur.
hocam acayip yüksek boyutlu bir şey istemiyorum 120gb de kurtarır single player oyunda oynamıyorum genellikle içine gta yı veya mortal kombatı falan atsam yeter

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,321
İsim
Semih Boran
o kadar bütçe yok

yok hocam m2 yuvam yok
peki kasamın veya anakartın birden fazla destekleyip desteklemdiğinden nasıl emin olabilirim
Anakartlarda en az 2 tane SATA portu oluyor zaten. Sizde 6 tane var sanırsam. 300 TL düşük bir bütçe bu arada. En az 700 TL gerekir adam akıllı bir SSD için.

Elmeryy

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
947
İsim
Ömer Yılmaz
Steam
#forEF Elmeryy
Discord
elmeryy
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Anakartlarda en az 2 tane SATA portu oluyor zaten. Sizde 6 tane var sanırsam. 300 TL düşük bir bütçe bu arada. En az 700 TL gerekir adam akıllı bir SSD için.
teşekkürler hocam
250tl ye şöyle bir şey buldum hp veya aynı fiyatta james donkeylar var sizce bu hp alınır mı

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,321
İsim
Semih Boran
teşekkürler hocam
250tl ye şöyle bir şey buldum hp veya aynı fiyatta james donkeylar var sizce bu hp alınır mı
120 GB SSD yetersiz. GTA 5 indirseniz mesela, geriye yaklaşık 10 GB kalır diye düşünüyorum. Hatta tek başına 111 GB'yi bile doldurabilir.

Elmeryy

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
947
İsim
Ömer Yılmaz
Steam
#forEF Elmeryy
Discord
elmeryy
120 GB SSD yetersiz. GTA 5 indirseniz mesela, geriye yaklaşık 10 GB kalır diye düşünüyorum. Hatta tek başına 111 GB'yi bile doldurabilir.
hocam boyutunu bir kenara bırakalım hızı vs. performansı nasıldır ben çok anlayamadım bilgi sahibi değilim zaten gta v yüklemem şart değil illa bütçe buna yetiyor malesef

Elmeryy

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
947
İsim
Ömer Yılmaz
Steam
#forEF Elmeryy
Discord
elmeryy
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç