✓Arda
80+ Gold
- En İyi Cevap
- 1
Ama 13'den aldığını 18'e satmasını biliyor.adam kasım ayında 10 liraya aldı ise şu anda sana neden 5 liraya satsın ki ?
Ama 13'den aldığını 18'e satmasını biliyor.adam kasım ayında 10 liraya aldı ise şu anda sana neden 5 liraya satsın ki ?
Dostum onu diyorum sana adamın gideri artıyor kar marjı yükselmesi için fiyatı arttırıyor en basit özetle senin kar marjın para olarak değil % ile belirleniyor mesela %20 karın var diyelim asgari %50 zam alıyorsa sen ürünün fiyatını %50 arttırmazsan bu para nerden gelicek sana ?Zam yapan firmalar değil mi biri yapınca koyun etkisi yaratıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:
Neye göre 5 lira döviz aynı dedim ya enflasyondan mı bahsediyorsun
O yüzden 3 litre süt alacağımıza 2.5lt kola almalıyız (!)çiftçinin cebine 3 kuruş girse gidip akpye oy veriyor milleti somurduler ya
Bunu halkça hakediyoruz. Atatürk geldi, devrimler yaptı ama biz o devrimleri yıktık.Beyler sizce de satıcılar haksız zam yapmıyor mu anlam veremiyorum Kasım Aralık aylarında döviz yine bu civarlardaydi fakat arada fiyat farkı olarak baya fark var örneğin 5bin TL lik telefon 7k şuan vergiler desen aynı neye göre zam yapıyor bunlar denetleyen desen yok keyfine göre zam getiriyorlar en iyisi stokçuluk yapmak baska çare yok alım gücü olarak gittikçe zorlaşıyoruz kazandığımız para 1 tık artıyorsa zamlar 3 tık oluyor ne kadar kapitalist düzen anlamadığım herkes memnunmuş gibi susuyor çiftçinin cebine 3 kuruş girse gidip akpye oy veriyor milleti somurduler ya
Hocam haksız değil. Dayimlar esnaf sana kısaca ozetliyimBeyler sizce de satıcılar haksız zam yapmıyor mu anlam veremiyorum Kasım Aralık aylarında döviz yine bu civarlardaydi fakat arada fiyat farkı olarak baya fark var örneğin 5bin TL lik telefon 7k şuan vergiler desen aynı neye göre zam yapıyor bunlar denetleyen desen yok keyfine göre zam getiriyorlar en iyisi stokçuluk yapmak baska çare yok alım gücü olarak gittikçe zorlaşıyoruz kazandığımız para 1 tık artıyorsa zamlar 3 tık oluyor ne kadar kapitalist düzen anlamadığım herkes memnunmuş gibi susuyor çiftçinin cebine 3 kuruş girse gidip akpye oy veriyor milleti somurduler ya