Neler Yeni

Satıcılar neden haksız zam yapıyor

✓Arda

80+ Gold
En İyi Cevap
1

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,489
İsim
Adem
Zam yapan firmalar değil mi biri yapınca koyun etkisi yaratıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Neye göre 5 lira döviz aynı dedim ya enflasyondan mı bahsediyorsun
Dostum onu diyorum sana adamın gideri artıyor kar marjı yükselmesi için fiyatı arttırıyor en basit özetle senin kar marjın para olarak değil % ile belirleniyor mesela %20 karın var diyelim asgari %50 zam alıyorsa sen ürünün fiyatını %50 arttırmazsan bu para nerden gelicek sana ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
176
İsim
Muhammed Emin Ocak
çiftçinin cebine 3 kuruş girse gidip akpye oy veriyor milleti somurduler ya
O yüzden 3 litre süt alacağımıza 2.5lt kola almalıyız (!)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Beyler sizce de satıcılar haksız zam yapmıyor mu anlam veremiyorum Kasım Aralık aylarında döviz yine bu civarlardaydi fakat arada fiyat farkı olarak baya fark var örneğin 5bin TL lik telefon 7k şuan vergiler desen aynı neye göre zam yapıyor bunlar denetleyen desen yok keyfine göre zam getiriyorlar en iyisi stokçuluk yapmak baska çare yok alım gücü olarak gittikçe zorlaşıyoruz kazandığımız para 1 tık artıyorsa zamlar 3 tık oluyor ne kadar kapitalist düzen anlamadığım herkes memnunmuş gibi susuyor çiftçinin cebine 3 kuruş girse gidip akpye oy veriyor milleti somurduler ya
Bunu halkça hakediyoruz. Atatürk geldi, devrimler yaptı ama biz o devrimleri yıktık.

kyagizzz

80+ Bronze
Beyler sizce de satıcılar haksız zam yapmıyor mu anlam veremiyorum Kasım Aralık aylarında döviz yine bu civarlardaydi fakat arada fiyat farkı olarak baya fark var örneğin 5bin TL lik telefon 7k şuan vergiler desen aynı neye göre zam yapıyor bunlar denetleyen desen yok keyfine göre zam getiriyorlar en iyisi stokçuluk yapmak baska çare yok alım gücü olarak gittikçe zorlaşıyoruz kazandığımız para 1 tık artıyorsa zamlar 3 tık oluyor ne kadar kapitalist düzen anlamadığım herkes memnunmuş gibi susuyor çiftçinin cebine 3 kuruş girse gidip akpye oy veriyor milleti somurduler ya
Hocam haksız değil. Dayimlar esnaf sana kısaca ozetliyim
Bir kalem düşün
Toptancı dan 12 ye aldı.
Ekmek yiceksin dükkan masrafı vs 16 ya sattın
Sonra tekrar 12 den aldın
16 ya satarken toptancı 14 TL yaptı
Sende elindeki mali 16 den satarsan zarar ediceğinden 18 e çekiyorsun fiyatı.
Ama illaki bu zamlardan dolayı kar oranını arttıran var evet. Bunun sebebi de bu adam kazandiğiyla alicaklarinin da artması. İndirim olunca da elindekini bitirip (18 den ) sonra 12 den tekrar alıp 16 ya satması lazım. Bu yüzden zaman hemen gelirken indirim hemen gelmiyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,052,887
Üyeler
167,214
Son üye
wolffy
Top Bottom