Rx7600Hangi ekran kartını kullanıyorsun?
Sistemim 16 GB ram AMD 5 5600 rx7600Rx7600
4060Ti geçesim geldi şuan hem GTA5 üzerinde scriptler yazıyorum fivemle de ilgileniyorum.Fsr güzel bir teknoloji değil dlss görüntü kalitesini düşürmezken fps arttırıyor fsr görüntüyü kötüleştiriyor o şekilde fps artışı sağlıyor
Neden alınmasın gayet fp4060ti 16gb lik sistem almıyorsan bu fiyata bi sıkıntı var bence orada. Benim tavsiyem bu paraya bu sistem alınmaz.
Hayırlı olsun, iyi sistem. 4060 al diyenlere takılma bende bir Nvidia cıyım ama önüme 4060 ile 7700 ü koysalar 7700 ü seçerim. Çünkü 3080 gücünde bir kart.Dostlar bu sistemi aldım fakat daha iyisini alabilir miydim düşünmekten kafam çatladı bu fiyata daha iyisi sistem atabilecek var mı?
Çok teşekkür ederim, ama şu anlık değişiklik yapabilecek bir bütçem yok. Son bütçem de sıvı soğutucu için 3k civarı o yüzden RAM konusu ciddi ise yanında sipariş ettiğim rami iptal edip gelen Rami satıp dediklerini alabilirim ama değer mi? SSD konusunda haklısınız ama benim 500GB bir SSD daha var o da M2 ama sanırım onu takamayacağım ama eğer sıkıntı yaşatırsa değiştirmek için yanı başımdaHayırlı olsun, iyi sistem. 4060 al diyenlere takılma bende bir Nvidia cıyım ama önüme 4060 ile 7700 ü koysalar 7700 ü seçerim. Çünkü 3080 gücünde bir kart.
DDR5 AM5 olması da güzel.
Ramleri satıp 2x16 GB CL30 almanı şiddetle tavsiye ederim. (Alacaksan AMD Expo özellikli olup olmadığını 2 kere kontrol et. Uyumluluk sorunu çıkarabiliyor.)
SSD'yi satıp Kingston, Samsung markalarından almanı öneririm. MLD'ye çok güvenmiyorum. Vadettiği performansı çok veremiyor kağıt üstünde yazanlardan düşük kalıyor, sağlıkları diğer markalara göre bence hızlı düşüyor. Bir de DRAM yok diye biliyorum. Ama SSD değiştirmesen de olur çok da mühim değil.
4060ti 16gb li sistem fiyatı biraz daha düşük oluyor , performansı da biraz düşük fakat 4060ti vram boyutu 7700xt den düşük olsaydı benim tercihim o zaman değişirdiNeden alınmasın gayet fp
neden sıvı soğutucu hocam kaliteli bir hava soğutma bence daha uzun ömürlüÇok teşekkür ederim, ama şu anlık değişiklik yapabilecek bir bütçem yok. Son bütçem de sıvı soğutucu için 3k civarı o yüzden RAM konusu ciddi ise yanında sipariş ettiğim rami iptal edip gelen Rami satıp dediklerini alabilirim ama değer mi? SSD konusunda haklısınız ama benim 500GB bir SSD daha var o da M2 ama sanırım onu takamayacağım ama eğer sıkıntı yaşatırsa değiştirmek için yanı başımda
Bence sipariş ettiğin rami iptal et. Üzerinde tek modül şeklinde de oyun oynarsın çok rahat, sadece FPS değerlerin biraz daha düşük olur. İleride bütçe yaratırsın dediğim şekilde 2x16 set şeklinde alıp takarsın.Çok teşekkür ederim, ama şu anlık değişiklik yapabilecek bir bütçem yok. Son bütçem de sıvı soğutucu için 3k civarı o yüzden RAM konusu ciddi ise yanında sipariş ettiğim rami iptal edip gelen Rami satıp dediklerini alabilirim ama değer mi? SSD konusunda haklısınız ama benim 500GB bir SSD daha var o da M2 ama sanırım onu takamayacağım ama eğer sıkıntı yaşatırsa değiştirmek için yanı başımda
Yeni sistemimde hep sıvı soğutma istedim yani alacaksam tam alıp 3 yıl civarı kullanmak istiyorum.4060ti 16gb li sistem fiyatı biraz daha düşük oluyor , performansı da biraz düşük fakat 4060ti vram boyutu 7700xt den düşük olsaydı benim tercihim o zaman değişirdi
Mesaj otomatik birleştirildi:
neden sıvı soğutucu hocam kaliteli bir hava soğutma bence daha uzun ömürlü
CL30 6000 ve CL 40 5200 MHz hızları dışında bir farklı yoksa incelemelerde 4-5 fps fark ediyor bunun için o kadar zamana ve 2k ek bütçeye gerek var mı gerçekten?Bence sipariş ettiğin rami iptal et. Üzerinde tek modül şeklinde de oyun oynarsın çok rahat, sadece FPS değerlerin biraz daha düşük olur. İleride bütçe yaratırsın dediğim şekilde 2x16 set şeklinde alıp takarsın.
Yeni sistemimde hep sıvı soğutma istedim yani alacaksam tam alıp 3 yıl civarı kullanmak istiyorum.
İncehesap indirimlerini bekleyeyim mi sanki orada daha uygun geliyordu?Thermalright Peerless Assassin 120 SE TL-C12C 120mm Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili
Thermalright Peerless Assassin 120 SE ARGB TL-C12C-S 120mm AMD-Intel Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili
(Gaming.gen.tr linklerinde sıkıntı var başlığını yazdım direk, Google da aratırsın en üstte çıkar.)
Bu hava soğutmalar 7600 için fazla fazla soğutur. 7800X3D soğutuyorlar bununla.
Tavsiyem 240mm giriş-orta seviye sıvı soğutma alıp uğraşacağına direkt bu canavar hava soğutmalardan al birçok 240mm den çok daha iyi soğutuyorlar.