Neler Yeni

Öneri Seat Leon 1.0 eTSI Style istanbul içi kullanımda yakıt tüketimi nedir ?

john

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
619
İsim
john
İlgilendiği Kategoriler
Sıcak Fırsatlar.
Bütçe
1350000
Merhabalar,

Şuanda pejo 3008 1.6 puretech var, arabanın yakıtından ve cüssesinden yana şikayetciyiz. bunu satıp Leon 1.0 eTSI Style almayı düşünüyoruz 15.000 km civarında. 1.300-350 lira arası.

Bizim bu aracı düşünmemizdeki sebeb 1.0 motor ve güzel bir görünüşünün olması donanım olarakta şuanki aracımızdan'da dolu olması.

Tek merak ettiğim konu bu aracı istanbul trafiğinde kullanan biri var mı ? ortalama yakıt tüketimi cidden çok merak ediyorum. internette herkes birbirinden farklı söylüyor neye inancağımızı bilmiyorum, fabrika verileri zaten başlıca saçmalık. bu konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim.

İncinmişsin dedi

80+ Bronze
Merhabalar,

Şuanda pejo 3008 1.6 puretech var, arabanın yakıtından ve cüssesinden yana şikayetciyiz. bunu satıp Leon 1.0 eTSI Style almayı düşünüyoruz 15.000 km civarında. 1.300-350 lira arası.

Bizim bu aracı düşünmemizdeki sebeb 1.0 motor ve güzel bir görünüşünün olması donanım olarakta şuanki aracımızdan'da dolu olması.

Tek merak ettiğim konu bu aracı istanbul trafiğinde kullanan biri var mı ? ortalama yakıt tüketimi cidden çok merak ediyorum. internette herkes birbirinden farklı söylüyor neye inancağımızı bilmiyorum, fabrika verileri zaten başlıca saçmalık. bu konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim.
3008 in yakit tüketimleri nedir? Benzinli mi dizel mi bir de?

fyyz34

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Feyyaz Yalcin
6.5 tahminim benzinli araçta sınır yoktur gaz pedalına cok asılıp spor kullanırsan 10-11 de yaktırırsın orası ayrı konu

Dodo93

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
368
İsim
Doğan gelişigüzel
ya dizel ya lpg li araç kullanmak zorundasınız yakıt probleminiz var ise benzinde özellikle istanbulda az yakan araba yok veya elektrikli araç alabilirsiniz 8-10 lt den aşağı yakcağını sanmam 6-7lt ler hayal hybrit de tercih edebilirsiniz corolla 1.8 hybritler gayet az yakıyor s. icinde özellikle istanbul gibi yerlerde ilaç olur ama onunda mtv fazla biraz bilginize.

• Beğen
Reaksiyonlar: john

john

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
619
İsim
john
İlgilendiği Kategoriler
Sıcak Fırsatlar.
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
3008 in yakit tüketimleri nedir? Benzinli mi dizel mi bir de?
1.6 180 hp benzin 9-11 arası değişmekte. ama ortalama 10 felan diyeyim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

ya dizel ya lpg li araç kullanmak zorundasınız yakıt probleminiz var ise benzinde özellikle istanbulda az yakan araba yok veya elektrikli araç alabilirsiniz 8-10 lt den aşağı yakcağını sanmam 6-7lt ler hayal hybrit de tercih edebilirsiniz corolla 1.8 hybritler gayet az yakıyor s. icinde özellikle istanbul gibi yerlerde ilaç olur ama onunda mtv fazla biraz bilginize.
dedikleriniz çok doğru fakat dizel istememekte, hibrit de mtv olayı, lpg dende korkuyoruz açıkcası.

Dodo93

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
368
İsim
Doğan gelişigüzel
Araç: 1.0 etsi/dsg/life, ortalama hız: 18 km/h (İstanbul şehir içi), ortalama tüketim: 9,1 lt/100km

vag forumlarından örnek https://www.golftutkusu.com/topic/15313-golf-8-1-0-e-tsi-yakit-tuketimi/page/11

eneskaya6

80+ Silver
Sana şöyle belirteyim istanbul şehirici demek bazı ilceler icin cok farklı.

Sokak aralarında mahalle aralarında sürersen E5 altı ilcelerde 9/10lt en az yakıyor. 1.0 motor olduğuna bakma normal motor gibi yakıyor.
Biraz daha akan trafikte yolda sürersen 8lt civarına düşüyor. Benim bu dediğim veriler 20-30km hızla tam istanbul trafigi sehirici sokak arası. Biraz daha akan trafikte sürersen sabit 70/80km gidince düşüyor baya ama haftada 1 öyle gidersin istanbulda

• Beğen

crabman

80+ Bronze
çözüm ya elektrikli araç yada dizel gibi duruyor.

• Beğen

eneskaya6

80+ Silver
çözüm ya elektrikli araç yada dizel gibi duruyor.
dizelde aynı A3 1.6tdi kullandım yine 10-11lt arası yakiyordu 110hp arac gitmeye de gitmiyor ama yakiyor. İstanbul ici toyota hybrid 1 numara

• Beğen

Dodo93

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
368
İsim
Doğan gelişigüzel
1.6 180 hp benzin 9-11 arası değişmekte. ama ortalama 10 felan diyeyim.

dedikleriniz çok doğru fakat dizel istememekte, hibrit de mtv olayı, lpg dende korkuyoruz açıkcası.
o zaman pek çare kalmıyor ya elektrik yada benzınli araç alıp ne yakarsa demek kalıyor :)

lpgden korkmanıza gerek yok illa vag grubu istiyorsanız araştırın candan mühendislik var istanbulda baya meşhur lpg servisi lpg uyumlu bir araç alın lpg ile devam vag grubu aracların hepsıne montaj olmuyor almadan önce araştırın lpg patlar falanda hikaye bakımlı olursa problem yok lpg tankı benzın tankından daha sağlam internetten araştırın videoları testleri bolca mevcut arac icinde sigarada içmezseniz iyi olur tabi olası tedbir amaçlı yakıt alırken araçdan inmek vs lpg özel durumlardan kaynaklı. kapalı otoparklara girememe durumu vardı yasa ile kalktı vs dendı ama son durum ne bilmiyorum ben dizele geçtim lpg den ama gerçekten hem cevrecı hemde ekonomık yakıt düzgün lpg servisi varsa problemsiz oluyor servis çok önemli burda , lpg konusunda okey olursanız tavsiyem corolla 1.5 , reno 1.0 ve 1.3 tce , 1.0 etsı 1.5 tsi makineler güzel oluyor benim gördüğüm bence şans verin dizel istemiyorsanız lpg tam sizlik hem cevrecı hemde sağlam servis ile problemsiz binersiniz marka olarak yabancı markaları tercih edin ömrü daha uzun yerlilere göre lavota brc prins 3 markadan şaşmayın prins bakımları en pahalı modeldir bilginize bu bir eksi diğer kitlere göre tasarrufdan gidiyor sonuçta

• Beğen

john

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
619
İsim
john
İlgilendiği Kategoriler
Sıcak Fırsatlar.
Üçüncü depoda biraz daha ehlileşti gibi. Ortalama hız: 22 Ortalama tüketim: 7,3 (klima sürekli açık)

Aracım 7000 km ye geldi, yakıt yüzde on kadar düştü.
Ortalama hız: 21 km/h
Ortalama tüketim: 7,6 lt/100km

Tüketimimi güncelliyorum, km 24000 oldu, ortalama hız 15 km/h, ortalama tüketim 9,6 lt/100 km

bu yorumlar golf 8 kullanan bir kullanıcının yorumları, sanırım pekte mantıklı değilmiş 1.0 motor.

Dodo93

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
368
İsim
Doğan gelişigüzel
Üçüncü depoda biraz daha ehlileşti gibi. Ortalama hız: 22 Ortalama tüketim: 7,3 (klima sürekli açık)

Aracım 7000 km ye geldi, yakıt yüzde on kadar düştü.
Ortalama hız: 21 km/h
Ortalama tüketim: 7,6 lt/100km

Tüketimimi güncelliyorum, km 24000 oldu, ortalama hız 15 km/h, ortalama tüketim 9,6 lt/100 km

bu yorumlar golf 8 kullanan bir kullanıcının yorumları, sanırım pekte mantıklı değilmiş 1.0 motor.
lpg yoksa çok yakıcak benzın pahalı :)

• Beğen

john

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
619
İsim
john
İlgilendiği Kategoriler
Sıcak Fırsatlar.