Neler Yeni

Seçimi kazanamayacak adaya oy vermek mantıksız mı?

Yarışacak olan iki güçlü aday var: Kılıçdaroğlu ve Erdoğan. Sinan Oğan çok geride kalıyor. Kazanma olasılığı yok neredeyse. Sinan Oğan'ın siyasi ideolojisini seven, benimseyen birisinin kazanamayacağı halde ona oy vermesi mantıksız mı olur? Sebebiyle birlikte cevaplarsanız sevinirim.

DefKot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,805
İsim
DefKot
Yarışacak olan iki güçlü aday var: Kılıçdaroğlu ve Erdoğan. Sinan Oğan çok geride kalıyor. Kazanma olasılığı yok neredeyse. Sinan Oğan'ın siyasi ideolojisini seven, benimseyen birisinin kazanamayacağı halde ona oy vermesi mantıksız mı olur? Sebebiyle birlikte cevaplarsanız sevinirim.
Neye göre oy veriyorsunuz anlamıyorum ideolojisine katıldığın partiye oyunu atarsın, bunun mantıklısı mantıksızı yok.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bana göre mantıksız olur bende Sinan Oğanı çok seviyorum hatta tek doğru adam ama bu seçim kazanamayacak olmasından dolayı ve artık gerçekten bu hükümetten bıktığımdan KK vereceğim
Çok haklısın ama böyle böyle doğru insanlar yok olup gidiyor.

ESTAROSSA58

80+ Bronze
sinan oğan'ın ben kazanıcam gibi bir iddası yok ancak türk milletini şuan temsil eden sadece kendisi var bu adam meclise girmek için çalışıyor bugun olmazsa yarın cb olmak için çalışıyor yani burda mantıksızlık yok

JSezar

80+ Silver
ben bunu futbola benzetiyorum.türkiyede büyük çoğunluk istanbul takımlarını tutar ama kendi şehirlerinin takımını tutmaz.nedeni de kimse malup bir takım görmek istememesi.keybedeceğini bilsende kendi memleketinin takımını desteklersen belki senin takımında istanbul takımlarına rakip olur.

hala üçüncü bir yol var.eğer sinan oğanın politakasını seviyorsan oy verirsin.belki kazanır belli olmaz ya da sende herkes gibi kazanacak ata oynarsın.

sinan oğan'ın ben kazanıcam gibi bir iddası yok ancak türk milletini şuan temsil eden sadece kendisi var bu adam meclise girmek için çalışıyor bugun olmazsa yarın cb olmak için çalışıyor yani burda mantıksızlık yok
iddası yok derken? sanırım hiç sinan oğanı dinlememişsin.

ESTAROSSA58

80+ Bronze
ben bunu futbola benzetiyorum.türkiyede büyük çoğunluk istanbul takımlarını tutar ama kendi şehirlerinin takımını tutmaz.nedeni de kimse malup bir takım görmek istememesi.keybedeceğini bilsende kendi memleketinin takımını desteklersen belki senin takımında istanbul takımlarına rakip olur.

hala üçüncü bir yol var.eğer sinan oğanın politakasını seviyorsan oy verirsin.belki kazanır belli olmaz ya da sende herkes gibi kazanacak ata oynarsın.

iddası yok derken? sanırım hiç sinan oğanı dinlememişsin.
iddayı o anlamda demedim nasıl desem gerçekçilik olarak yoksa adam üstüne düşeni fazlasıyla yapıyor ben sadece bizim halkımızı iyi tanıyorum :)

hatta tam tersine bu adamı meclise sokamazsak türk milletinin en büyük ayıplarından hatalarından birisi olur

• Konu Sahibi Konu Sahibi
şuan en mantıklısı suriyelileri göndermeyi vaat eden ve kazanma ihtimalü en yüksek partiye oy vermek
Eğer bu vaadini gerçekleştirecekse güzel. Ama Selehattin Demirtaşı çıkartacak olması beni terör olaylarının artacağını düşündürttüğü için korkuyorum biraz. Ak Partinin de Hüda Par ile birlikte olmasıyla Sinan Oğanı'n Ne domuz bağı, ne Kandil Dağı." sözü mantıklı geliyor.

Sebastian Szymanski

80+ Silver
Eğer bu vaadini gerçekleştirecekse güzel. Ama Selehattin Demirtaşı çıkartacak olması beni terör olaylarının artacağını düşündürttüğü için korkuyorum biraz. Ak Partinin de Hüda Par ile birlikte olmasıyla Sinan Oğanı'n Ne domuz bağı, ne Kandil Dağı." sözü mantıklı geliyor.
Hocam Selahattin Demirtaş için mahkeme kararları hep serbest kalması yönünde sinan Oğanı mevzular açık mikrofonda Selahattin Demirtaş'ı serbest bırakacak mısınız sorusuna ülkenin demokrasiye ihtiyacı var mahkeme kararları ne ise onu yapacağım gibi bir söylemi oldu bu ikileme düşmek mantıksız ilk turdan bitirelim gerçekten bıktık bıktık

umuttt

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,537
İsim
umt
Discord
umt#4257
Bana göre mantıksız şahsen ben Sinan Oğan'ı çok severim fakat KK'yi desteklemeyi daha mantıklı görüyorum eğer 1.turda tayyip kazanırsa o zaman başımızı duvarlara vururuz.

Dash Zeus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,234
İsim
Hezekiel
İlk olarak Sinan oğanın cb olmasını isterdim fakat gerçekçi olmak gerekir. Şimdi konuya döneyim
Mantiksız olur çünkü iktidar sahibi kişiler Hizbullahçıları resmi bir şekilde ittifaklarına aldılar eğer bu şeriatçı yobazlar gelirse "hoşgörü dininin kurallarıyla çok güzel bir şekilde yaşamış olacağız" arkadaşlar bu seçim normal bir demokrasi seçimi değildir yani desteklediğin adayı oy atmak yerine demokrasiye karşı haraket edecek iktidarin değişmesi için yapılan geçiş seçimidir Sinan oğan 2028 veya 2030 seçimlerinde cb adayı olmak için çaba gösterebilir hem de
Cb olabilme ihtimali çok fazla artmış olacaktır kemal kılıçdaroğlu 74 yaşında ve 80 yaşına dayandığı zaman bünyesi buna daha fazla dayanamayacaktır bu 2028 veya 2030 seçimlerinde kilicdaroglunun kesin bir şekilde aday olamayacağı anlamına gelir bu sadece yaştan değil mutabakat metninde dahi cb 1 kez seçilecektir ve diğer seçimde aday olamayacaktır maddesi vardir şimdi başka bir konuya değinmek istiyorum seçim 2. tura kalmalı mi yoksa 2. Tura beklemeden bu iktidarın değişmesi gerekiyor sorusuna şöyle cevap vereyim eğer seçim 2. tura kalirsa o 14 gün içerisinde halkı korkutacak olaylar çok yüksek ihtimalle yaşanacaktır çünkü korku her zaman iktidarın lehindedir ve bunu bu iktidar daha öncede yapmıştır tekrardan niye yapmasın.
Arkadaşlar eğer 2. Tura kalırsa ve korktuğum şey gerçekleşirse yine canı yanan bizim milletimiz olacaktır makam sahipleri değil

• Beğen
Reaksiyonlar: cici
Hocam Selahattin Demirtaş için mahkeme kararları hep serbest kalması yönünde sinan Oğanı mevzular açık mikrofonda Selahattin Demirtaş'ı serbest bırakacak mısınız sorusuna ülkenin demokrasiye ihtiyacı var mahkeme kararları ne ise onu yapacağım gibi bir söylemi oldu bu ikileme düşmek mantıksız ilk turdan bitirelim gerçekten bıktık bıktık
Doğru, bunu unutmuşum.

Loading...

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Aga kılıçdar gibi adama oy moy vermem ben Elim gitmez benim şahsen

Açık açık söyleyim Atatürkün 6 ilkesini bilmeyen adam kendisi

Sözde Kılıçdar Tarafsız yargı getiricek ama seloyu salacam diyor böyle bir adam kendisi

Top Bottom