Neler Yeni

Şeker hastalığı hakkında yardimci olur musunuz

Rotangar

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,082
İsim
Efe
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayara ve yazılıma dair her şey
Instagram
rotangar__
Steam
https://steamcommunity.com/id/Rotangar/
Discord
Rotangar#2224
Öncelikle gecenlerde kan vermiştim genel bi değerlere bakmak için doktor şeker hastaliginin eşigindesin demişti.Gastrolojiye gittim karaciğerime baktı doktor.Karaciğerinde yağlanma var dedi işin ilginç kısmı 18 yasinda 1.70 53kg civarindayim.Bu zayıflıkta karaciğerimin yağlanmasi garip geldi.2 senedir dershaneden dolayi öğlen öğünüm fix fastfood.Ya burger olur ya baska birsey son 1.5 aydir full iskender yiyorum.Zararlı beslenmeden olmuştur diye düşünüyorum ama bu sürede hiç kilo almadim böyle beslenmeme rağmen.Şuanda şeker hastasi değilim ama eşiğindeyim olmamak için ne yapmam gerekiyor bilen deneyimleyen varmı.Doktor genel olarak beslenmemin düzenmi olmasi gerektiğini söyledi.

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,367
İsim
Diyarhan
Sağlıklı ev besinleri bolca su tüketimi

TahinPekmez

80+ Silver
tencere yemeği yiyeceksin.

quietbebek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
887
İsim
Batuhan
anlık kan basıncı yükselten yiyeceklerden uzak duracaksın

onuridvan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
88
İsim
Onur Rıdvan Kaya
Sık su içme ve sık tuvalete gitme, son dönemde istemsiz kilo kaybın oldu mu? Doktor tip1 tip2 diye bir şeyden bahsetti mi

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,392
İsim
Muhammed efe
Öncelikle gecenlerde kan vermiştim genel bi değerlere bakmak için doktor şeker hastaliginin eşigindesin demişti.Gastrolojiye gittim karaciğerime baktı doktor.Karaciğerinde yağlanma var dedi işin ilginç kısmı 18 yasinda 1.70 53kg civarindayim.Bu zayıflıkta karaciğerimin yağlanmasi garip geldi.2 senedir dershaneden dolayi öğlen öğünüm fix fastfood.Ya burger olur ya baska birsey son 1.5 aydir full iskender yiyorum.Zararlı beslenmeden olmuştur diye düşünüyorum ama bu sürede hiç kilo almadim böyle beslenmeme rağmen.Şuanda şeker hastasi değilim ama eşiğindeyim olmamak için ne yapmam gerekiyor bilen deneyimleyen varmı.Doktor genel olarak beslenmemin düzenmi olmasi gerektiğini söyledi.
Lifli besinler özellikle tansiyon ve şeker hastalığına karşı alınması gerekenler. Onun dışında kendi canını seviyorsan artık evinden akşamdan hazırla diğer gün dershanede veya nereye gidiyorsan oraya yanında götürüp ye. Protein+karbonhidrat+lif dengesini kurman lazım.

Rotangar

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,082
İsim
Efe
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
rotangar__
Steam
Discord
Rotangar#2224
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sık su içme ve sık tuvalete gitme, son dönemde istemsiz kilo kaybın oldu mu? Doktor tip1 tip2 diye bir şeyden bahsetti mi
bahsetmedi ama tip2 obeziteden olmuyormu ve kilo kaybimda olmadi zaten 2 senedir bu kilodayim diyebilirim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Lifli besinler özellikle tansiyon ve şeker hastalığına karşı alınması gerekenler. Onun dışında kendi canını seviyorsan artık evinden akşamdan hazırla diğer gün dershanede veya nereye gidiyorsan oraya yanında götürüp ye. Protein+karbonhidrat+lif dengesini kurman lazım.
Lif icin onerdiginiz gidalar varmi hocam

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,392
İsim
Muhammed efe
bahsetmedi ama tip2 obeziteden olmuyormu ve kilo kaybimda olmadi zaten 2 senedir bu kilodayim diyebilirim.

Aklına gelebilecek bütün sebzeler. Roka,maydanoz,kıvırcık,göbek,karalahan,karnabahar. Özellikle bunları öneririm. Sebze önemsiz gözküyüor bir çok insan için ama bağırsağında ki yiyecekleri süzen madeler bunlar. İşte süzülmediği takdirde vücut direkt depoladığı için tansiyon, şeker hastalığı, diyabet gibi sorunlara yol açıyor. Zayıf olsanda olabilir şeyler bunlar.

onuridvan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
88
İsim
Onur Rıdvan Kaya

Evet işte tip2 obeziteden olur tip1 ise genç başlangıçlı bir diyabet tipidir semptomlar yoksa karaciğer yağlanması varsa kc enzimleri de hafif yüksekse gerçekten sağlıksız beslenmeden olabilir

Semptomların olup olmamasını o yüzden sordum tip1 ise insüline geç kalınmamalı ama zaten semptom yok diyosun

Rotangar

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,082
İsim
Efe
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
rotangar__
Steam
Discord
Rotangar#2224
Evet işte tip2 obeziteden olur tip1 ise genç başlangıçlı bir diyabet tipidir semptomlar yoksa karaciğer yağlanması varsa kc enzimleri de hafif yüksekse gerçekten sağlıksız beslenmeden olabilir

Semptomların olup olmamasını o yüzden sordum tip1 ise insüline geç kalınmamalı ama zaten semptom yok diyosun
Semptondan kastniz hangileri.

Top Bottom