Neler Yeni

Şeriat hakkında bazı şeyleri bilmemiz lazım

LineaTurco

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,101
İsim
Zeki Müren
İran şeriat ile yönetiliyor. Şimdi iran ile isviçre arasındaki suç oranlarını bir karsilastir bakalim seriat suçu önlüyor muymus
Aşırı haklı bir yorum arabistan ile isviçre arasındaki suç oranlarına da bakabiliriz ahlakın dinlerden önce olduğunu dinleri ahlakın oluşturduğunu suçları kanunların değil eğitimin bitirdiğini anladıkları zaman gerçekten konuşabileceğimiz kişiler olacaklar.

Süper sonic

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
227
İsim
Fıstıkçı şahap
İran şeriat ile yönetiliyor. Şimdi iran ile isviçre arasındaki suç oranlarını bir karsilastir bakalim seriat suçu önlüyor muymus
Hocam arada bazı farklılıklar var misal İsviçre de eğitim farklı ahlak farklı irandada bu farkli İran da şeriat uygulanmasa bile suç oranları yine yüksek olabilir yani İranda yüksek olup İsviçre de düşük olmasının sebebi başka şeylerde olabilir

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Hocam arada bazı farklılıklar var misal İsviçre de eğitim farklı ahlak farklı irandada bu farkli İran da şeriat uygulanmasa bile suç oranları yine yüksek olabilir yani İranda yüksek olup İsviçre de düşük olmasının sebebi başka şeylerde olabilir
Seni bu analitik zekandan dolayı kutluyorum.

baid

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,391
İsim
berk
Nüfusunun 10 kat daha fazla olmasından kaynaklanıyor olabilir mi acaba?

Süper sonic

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
227
İsim
Fıstıkçı şahap
Nüfusunun 10 kat daha fazla olmasından kaynaklanıyor olabilir mi acaba?
Elbette buda diyer bir seçenek ama hesaplamalar yüzdelik üzerinden yapılır misal İranın %5 suç işliyor isveçin %4 suç işliyor gibi

baid

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,391
İsim
berk

Aşırı haklı bir yorum arabistan ile isviçre arasındaki suç oranlarına da bakabiliriz ahlakın dinlerden önce olduğunu dinleri ahlakın oluşturduğunu suçları kanunların değil eğitimin bitirdiğini anladıkları zaman gerçekten konuşabileceğimiz kişiler olacaklar.
Şeriatı savunmuyorum fakat hayvan gibi nüfus farkı olan 2 ülkeyi karşılaştırıyorsunuz.

Süper sonic

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
227
İsim
Fıstıkçı şahap
TANRI YOK TANRI YOK TANRI YOK TANRI YOK TANRI YOK TANRI YOK
Olabilirde, Bu size göre hocam sizin doğrularınız doğrultusunda bu kadar eminsiniz argümanlarınızın vs aksi de çıkabilir misal Tanrıyı bir mitoloji olarak da goruyor olabilir siniz insan uydurması gibi ama size göre dır bilgileriniz bunu söyler yanlış da olabilir bilgileriniz hicbirsey evrensel olarak doğru değildir

Abdurrahman Avf

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Müslüman dışında herkesi savunmanız ne hoş! :) Yaşının küçük olduğunu biliyorum. Ama büyük olsa da pek önemli olduğu söylenemez.

Yanlış anlamayın bu sözü bir kenara yazın, benden:

Ayetleri okudun mu durumumuza ne de güzel uyuyor. Akıl sahibine tabi ki.
doğru söylüyorsun Kur'an tahrif edilmedi (çünkü Allah onu koruyacağını ve hiçbir kimsenin dengini getiremeyeceğini söylemiştir) fakat insanlar İslam'ı tahrif ettiler denilebilir, islamda olan bütün dini kavramların içini boşalttılar sadece isim kaldı sorsan iman ediyor musun? diye tabi ki iman ediyorum derler fakat dedikleri kelimenin anlamını zerre kadar bilmezler,
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Alexa hocam neden sürekli forumda din ile ilgili konular açıyorsunuz merak ettim?

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,433
Üyeler
163,495
Son üye
HOKKALAZ
Top Bottom