Neler Yeni

Allah neden eşit davranmıyor?

MamiKK

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,757
İsim
Muhammed
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartı, AnaKart, İşlemci
Çok düşüneni çok

theGladyator01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
215
İsim
HasHoca
Öncelikle merhaba. Ortaokulda imam hatip mezunuyum. 6 7 sene kuran kursuna gittim hatta bazen müezzinlik bile yaptım. Yaşım arttikca dinden uzaklasmaya başladım. Kafamda bazı sorularin cevaplarını bulamiyorum. Örnek olarak
Herkes bir sinava tabi ve en sonunda hesaba çekileceğiz. Fakat kimisi zengin, kimisi fakir kimisi sakat kimisi müslüman kimisi hristiyan doğuyor. Evet insanin aklı var kendi ne yapacağıni seçebilir fakat en nihayetinde Allah insanın ne seçeceğini de bilmiyor mu. Onu da o şekilde o yaratmadı mi.
Şimdi şöyle düşünelim bir matematik sınavı olacaksın. Bir kişi çok zengin dershaneye gidiyor, özel ders alıyor, bir kişide bir tane test kitabı alamayacak kadar fakir. Ama en sonunda sınav soruları aynı. Nasıl eşit bir sınav oluyor bu. Yani kafama yatmıyor
2 şimdi ben Müslümanlığı seçmedim diyelim. Ya da kafam hep kötülüge çalışıyor. Şimdi Allah beni böyle yaratti desem alacağım cevap insanın aklı var düşünemiyorum. Ama benim kötü yolu aklımla seçmeni de Allah yaratmadı mi, allah kendi yarattığı kötü insanı nasıl yargılayacak. En sonunda benim ne yaptığımı da ne yapacağımı da o secmedi mi
Allahın herkese verdiği imtihan farklı çünkü herkesin hayatı farklı , herkesin yüzü farklı , herkes farklı , herkes farklı yaşıyor , farklı şeylerden imtihan oluyor . Bazılarının imtihanı kolay , bazılarınınki zor oluyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
Oğuzhan
Allahın herkese verdiği imtihan farklı çünkü herkesin hayatı farklı , herkesin yüzü farklı , herkes farklı , herkes farklı yaşıyor , farklı şeylerden imtihan oluyor . Bazılarının imtihanı kolay , bazılarınınki zor oluyor.
Benim yaptığım açıklamaya gülen kişinin açıklaması ancak bu kadar oluyor 😂anası öğretmiş bir cümle tekrarlada tekrarla papağan olma akıllı adam ol

Öncelikle merhaba. Ortaokulda imam hatip mezunuyum. 6 7 sene kuran kursuna gittim hatta bazen müezzinlik bile yaptım. Yaşım arttikca dinden uzaklasmaya başladım. Kafamda bazı sorularin cevaplarını bulamiyorum. Örnek olarak
Herkes bir sinava tabi ve en sonunda hesaba çekileceğiz. Fakat kimisi zengin, kimisi fakir kimisi sakat kimisi müslüman kimisi hristiyan doğuyor. Evet insanin aklı var kendi ne yapacağıni seçebilir fakat en nihayetinde Allah insanın ne seçeceğini de bilmiyor mu. Onu da o şekilde o yaratmadı mi.
Şimdi şöyle düşünelim bir matematik sınavı olacaksın. Bir kişi çok zengin dershaneye gidiyor, özel ders alıyor, bir kişide bir tane test kitabı alamayacak kadar fakir. Ama en sonunda sınav soruları aynı. Nasıl eşit bir sınav oluyor bu. Yani kafama yatmıyor
2 şimdi ben Müslümanlığı seçmedim diyelim. Ya da kafam hep kötülüge çalışıyor. Şimdi Allah beni böyle yaratti desem alacağım cevap insanın aklı var düşünemiyorum. Ama benim kötü yolu aklımla seçmeni de Allah yaratmadı mi, allah kendi yarattığı kötü insanı nasıl yargılayacak. En sonunda benim ne yaptığımı da ne yapacağımı da o secmedi mi
Çok Düşününce Kafayı Yiyorsun Bu Din Meselerinin Sonu Yok Bence Çok Düşünme Ahmedim

HayranAga

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Emirhan
dostum senin bakış açın yanlış dine. aslında oturup düşünsen şunların çok basit sorular olduğunu fark edersin ama yanlış açıdan düşündüğünden fark edemiyorsun. ayrıca şunu da belirteyim, kafana takılan sorular senin dinden çıkmana sebep değil. 999 tane kapının 1 tanesi kapalı diye o kapılardan birinden içeri girmek varken hayır ben girmicem kapı kapalı demek şımarık çocukların hareketi. sen bir içeri gir, geri kalan kapıları içerden açarsın zamanla biznillah. e zaten içerdeyim dersen bakış açını geliştirme yoluna git ki kapalı kapıları açabilesin. sözler köşkünün ateist vs müslüman videolarını izle. hangi açıdan bakman gerektiğini öğrenirsin.

aslan be geldi aslan
Kral adamın sorularına cevap bulamaması bence bakış açısının yanlışlığıyla alakası yok sen bu sorulara cevap vermek yerine o hareketi yanlış yapıyorsun diyosyn bildiğin
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kral niye herkes aynı imtihana girmiyo o zaman Allah adammı kayırıyo

Son düzenleme:

ahmetkvrk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
Ahmet Kıvrak
Kral adamın sorularına cevap bulamaması bence bakış açısının yanlışlığıyla alakası yok sen bu sorulara cevap vermek yerine o hareketi yanlış yapıyorsun diyosyn bildiğin
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kral niye herkes aynı imtihana girmiyo o zaman Allah adammı kayırıyo
Kral anlamıyorum valla, ya en basitinden intihar etmek en büyük günahlardan, simdi tamam intihar etmek insanin kendi verdiği karar. Ama Allah her şeyi biliyor, o yaratıyor. Tamam benim aklım var okey, ama benim bu akılla hangi yolu sececegimi de Allah yaratmadı mi, ben onun yarattığı insanım. Her şeyi o biliyor, beni katil de o yaptı böyle bir insanda. Ben sadece onun yazdığı senaryoda oynuyorum. Sonuç belli, gideceğim yer belli. Her şey yazılı ben sadece okuyorum kitabı.

Top Bottom