- Konu Sahibi Konu Sahibi
İnsanların fazla coştuğunu elimden geldiğince bulunduğum ortamda doğru bilgiyi yayma zorunluluğu hissettim kendimde.@Alexa hocam neden sürekli forumda din ile ilgili konular açıyorsunuz merak ettim?
İnsanların fazla coştuğunu elimden geldiğince bulunduğum ortamda doğru bilgiyi yayma zorunluluğu hissettim kendimde.@Alexa hocam neden sürekli forumda din ile ilgili konular açıyorsunuz merak ettim?
Sorumluluk o coşan insanlara ait kendinizi boşuna yormayın her koyun kendi bacağından asılır.İnsanların fazla coştuğunu elimden geldiğince bulunduğum ortamda doğru bilgiyi yayma zorunluluğu hissettim kendimde.
Öyle bir şey yok.Sorumluluk o coşan insanlara ait kendinizi boşuna yormayın her koyun kendi bacağından asılır.
Nedenmiş?Öyle bir şey yok.
“Şüphesiz mü’minler birbiri ile kardeştirler.” (Hucurât sûresi, 49/10)Nedenmiş?
hani sana göre müslümanlar buraya öyle şeriatı reddeden şeyler yazmazdı onlar müslüman değildi. O zaman mümin de olmuyorlar?“Şüphesiz mü’minler birbiri ile kardeştirler.” (Hucurât sûresi, 49/10)
“Mü’minler birbirlerini sevmekte, birbirlerine acımakta ve birbirlerini korumakta bir vücuda benzerler. Vücudun bir uzvu hasta olduğu zaman, diğer uzuvlar da bu sebeple uykusuzluğa ve ateşli hastalığa tutulurlar.” (Buhârî, Edeb 27; Müslim, Birr 66)
Here we go again.Hocam şahsi fikrime göre; Adalet, doğruluk, dini inanca hoşgörü vb. her şey, tüm kutal kitapların olduğu gibi Kur'an'ın da savunduğu bir şeydir.
Yani asıl önemli olan iyiliktir.
Kur'an-ı Kerim'de her yasa tek tek yazmaz.
Kur'an ele alınarak yasalar oluşturulur.
Çoğu yönetim biçimi iyiliği, hoşgörüyü amaçlıyorsa hepsi Kur'an-ı Kerim'e uymuş oluyor.
Yani sorun yok
Hocam şeriat yasaları Kur'an'da anayasa gibi yazmıyor@Besim Tibuk Canım ben laiklik çok yanlış sistem veya şeriat şu anda uygulanmalıdır demiyorum. Lafım şeriatı yobazlık ve geri kalmışlık olarak niteleyenlere.
İslam dini geri kafalılık mı?geri kafalılık da olabilir,
Madde 2, üçüncü paragrafı c bendine göre eller kesilmelidir yazmaz tabi.Kur'an'da anayasa gibi yazmıyor
Öyle bir şey yok. Yeni bir devlet kuruyorsun diyelim ve sen de Müslüman'sın ve halkın çoğu Müslüman sana düşen şeri'atı uygulamaktır. Çünkü yaratıcının verdiği Kur'an kurallar bütünüdür ve hayatın ona(Kur'an) göre şekillenmesi emrediliyor. İslam dini bireysel olmayıp toplumsal bir din olduğu da hesaba katılırsa...Yani yasayı koyana bağlı bu.
Hocam yanlış anlıyorsunuz hala.İslam dini geri kafalılık mı?
Bakın kendiniz de demişsiniz.Madde 2, üçüncü paragrafı c bendine göre eller kesilmelidir yazmaz tabi.
Ya işte burada sıkıntı bu. Bunu kabul ediyorum. Örnekleri de var: İran, Arabistan...Anayasa Kur'an'a bağlı olarak oluşturuluyor ya, eğer bunu yapan kişi olayı poposundan anlarsa yaptığı iş dediğim gibi olmuş olur.