Arkadaşlar biz genç yaşların kabusu olan hastalık " Kıl Dönmesi " deneyimimi paylaşacağım. Biz bilgisayar başında uzun zaman geçiren kişiler olarak deneyimimi anlatmak istedim. Başınıza gelirse fikriniz olur.
Öncelikle "Kıl Dönmesi" nasıl oluşur: Kıl dönmesi sanılanın aksine vücutta çıkan kılın ters dönmesi değildir. Saçımızdan veya herhangi bir yerimizden düşen kılların (yüksek oranda kuyruk sokumunda oluyor) kuyruk sokumunda birikmesi ve uzun süre oturma halinde derinin içine girip apse haline getirmesi hastalığı.
Ben saçı dökülen biriyim ve yeni bir eve taşındım 3 ay kadar süre plastik sert sandalyede oturdum. En sonunda otururken ağrı çekmeye başladım 1-2 gün. Daha sonra kuyruk sokumumda şişlik olduğunu gördüm ve oturma, yatma eylemini yapamaz oldum. Ağrı o kadar şiddetliydi ki 23 yaşında adamı ağlatabilecek cinsten. Ne yemek yapabildim ne yürüyebildim ne tuvalete gidebildim. Evde tek başıma olduğum için kims yardım edemedi. Hastaneye gitmem gerektiğini düşündüm ama yürüyemiyordum. Ambulansı meşgul etmek istemedim pandemi döneminde daha önemli şeylerle ilgileniyorlar diye, resmen penguen gibi yürüyerek 1 km uzaktaki hastaneye 2 saatte falan gittim. Erken davranmış olduğum için hastanede cerrahi bir müdehale gerekmedi. 1 Antibiyotik ve 1 Ağrı kesici yazıldı. Kullanmamın 2. gününe apse patlatı ve ağrım %90 oranında azaldı. Antibiyotiği bitirdiğimde iyileşmiştim. Bu hastalıktan ameliyatsız kurtulan yok denecek kadar az. Eğer sizin de başınıza gelirse mutlaka erkenden gidin ilaçla tedavi olun ameliyat derdi yaşamayın. O zamandan beri sert zemine oturmuyorum. Eğer sert bir şeyde oturarak bilgisayarda vakit geçiriyorsanız SAKIN!