Normali o zaten ya da ben öyle biliyorumGünaydınlar bilgisayarımda kulaklığı sökmeme rağmen ses çıkışı kulaklıkta kalıyor ve otomatik olarak hoparlöre geçmiyor bunu nasıl çözebilirim
Önceden böyle değildi kulaklığı söktüğümde çıkışlarda kulaklık kaybolur ve hoparlöre geçerdiNormali o zaten ya da ben öyle biliyorum
Bilgisayarımda realtek adlı herhangi bir uygulama yok nereden yükleyebilirimrealtek uygulamasını aç, başlata realtek yaz, benimkinin adı realtek audio console. aygıtın gelişmiş ayarları>şu seçeneği seç.
ayrıca üstteki ön panel jak saptamasını engelle tikini kaldırırsan sorununu çözebilir.
anakart modelini söyle, kendi sitesindeki realtek ses driverini atayım sana.Bilgisayarımda realtek adlı herhangi bir uygulama yok nereden yükleyebilirim
gigabyte H610M H DDR4anakart modelini söyle, kendi sitesindeki realtek ses driverini atayım sana.
aynsıyımış benimkiyle zaten. https://download.gigabyte.com/FileList/Driver/mb_driver_audio_realtek_6.0.9373.1.zipgigabyte H610M H DDR4
Bende şuanda öyle geçiş yaparak kullanıyorum fakat 3 gün öncesine kadar böyle değildi önceden kulaklık takılıyken kulaklık çıkışı mevcut olurdu ama şuanda hep kulaklık çıkışı mevcut takılı olmasa dahi yardımların için teşekkür ederimaynsıyımış benimkiyle zaten. https://download.gigabyte.com/FileList/Driver/mb_driver_audio_realtek_6.0.9373.1.zip
bu linkten indir ve kur. sonra başlata realtek yaz audio console yazana tıkla,sol altta aygıtın gelişmiş ayarları>ayarlar bu şekilde olsun.
Mesaj otomatik birleştirildi:
otomatik geçişi bende çok denemiştim de olmuyor fakat çok kolay bi yolu var geçiş için. bu ayarları yaptıktan sonra resimleri sırasıyla takip et tek tıkla hoporlor ve kulaklık arasında geçersin. hangisine tıklarsan diğeri kapanır. son resimdeki gibi hoporlore tıklarsan kulaklık kapanır hoporlor devreye girer, realtek hd audioya tıklarsan hoporlor kapanır kulaklık devreye girer. tek tıkla geçiş yapabilirsin.
ayrıca ilk resimdeki harici kulaklık takılıyken dahili çıkış aygıtı tikini işaretle, bende otomatik geçiş yapmıyor, fakat sende yapabilir.