Ses Sistemi

Arkadaşlar arabamdaki ses sistemine biraz hoparlör eklemek istiyorum. Sistem şu şekilde;

Teyp: Drivetec DC-735 modeli, max 4x50w yazıyor.

Amfi: Dragster DA-604 modeli, üzerindeki bilgiler şu şekilde;
60 Watts x 4 @4 ohm
110 Watts x 4 @ 2 ohm
240 Watts x 2 mono bridge.

Alıntıyı görüntüle

Subwoofer: JBL CS-1214 1000 Watts 250rms çift sargı

Hoparlör: Sadece ön kapılarda birer adet hoparlör var. Sesi 25 ve üzeri değerde açtığımda, baslı şarkılarda güzel ses çıkıyor. Fakat ses doğrudan yanlardan geldiğinden bir derinlik hissedilmiyor. Aynı zamanda kısık ama kaliteli - dolu dolu müzik dinlenemiyor, sesi iyice açmadan bası duymuyorsun neredeyse.

Bu sisteme, aracın arka pandizotuna takacağım 2 adet hoparlör ile takviye yapıp güçlendirmek istiyorum. Fakat amfinin değerlerine göre kaç watt, hangi özellikte hoparlör alacağıma karar veremedim. Uğradım müzik dükkanında arkaya bir tane tiz, bir tane de midrange takarız deyip 1750 lira fiyat verdi 16cm için, +600 işçilik. İnternetten alıp kendim takmayı düşünüyorum, öneriler nelerdir?

Bütçe bin civarı, daha fazla para vermek gereksiz gibi geliyor ama şunu al farkı hissedeceksin derseniz ekleme yapabilirim. Fakat öyle çok derin bir müzik kulağım yok.
2 hoparlör ve amfiyi al elindeki malzemeye bağlama işçiliği 1000 tl. Yazarlar be kardeşm

Geri