Neler Yeni

Ses sürücüleri nasil kökten silinir

theerenyz

80+
Herkese merhaba,

Laptopum (Inspiron 5502) deki bütün ses sürücülerini silip temiz bir sekilde dellin sitesinden indirmek istiyorum. Hoperlörlerden bilgisayari acarken veya bir medya oynatilmadan önce cit sesi cikiyor.
Dell Yardim forumunda bana birisi sürücüleri silip temiz kurulum yaparsan düzelebilir dedi.

Sürücüleri nasil silebilirim? Denetim masasindaki program kaldirma bölümünden mi silmeliyim?

Simdiden cevaplariniz icin tesekkür ederim.

Control Panel

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,093
İsim
Barış
Discord
kolonya#1389
DDU(Display Driver Uninstaller) ile hem ses hem grafik sürücülerini silebilirsin. Orada seçebiliyorsun zaten.

Billur İbrahim

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
823
İsim
Billur İbrahim
hocam konuyla ilgili değil ama internetten satılan bütün 5502 ler hindistanda acaba yurt dışındanmı getirdiniz

theerenyz

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam konu ile alakalı değilde kuşunuzun durumu iyi mi? ?
Kusumun durumu iyi. Yarin veterinerden alacagim. Vererinerle iletisim halindeyim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam konuyla ilgili değil ama internetten satılan bütün 5502 ler hindistanda acaba yurt dışındanmı getirdiniz
Valla bende nasil aldigimi bilmiyorum :D. Almanyada yasiyorum. Amazondan aldim. Ama almanizi pek tavsiye etmiyorum.

Aoruss

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,891
İsim
Kagan
Kusumun durumu iyi. Yarin veterinerden alacagim. Vererinerle iletisim halindeyim.

Valla bende nasil aldigimi bilmiyorum :D. Almanyada yasiyorum. Amazondan aldim. Ama almanizi pek tavsiye etmiyorum.
he tamam geçmiş olsun :)

theerenyz

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
DDU disinda kendim silmek istiyorum. DDU yu pek tercih etmiyorum. Elle silme yöntemlerini biliyor musunuz?

Billur İbrahim

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
823
İsim
Billur İbrahim
birde dellin sitesinde bir sürü driver var laptop için ponların hepsini kurmak gereklimi

DDU disinda kendim silmek istiyorum. DDU yu pek tercih etmiyorum. Elle silme yöntemlerini biliyor musunuz?
elle silmeyin çünkü kendi dell laptopumda elle driver silicem derken laptopu berbat etmiştim

theerenyz

80+
birde dellin sitesinde bir sürü driver var laptop için ponların hepsini kurmak gereklimi

elle silmeyin çünkü kendi dell laptopumda elle driver silicem derken laptopu berbat etmiştim
Driver indirme serüvenimi anlatayim bari. Önce windows updateyi güncelledim. Güncellerken yeniden başlatılıyorda takılı kaldı. Güç tuşuna basılı tutup bilgisayarı kapattım. Açılırken sürekli mavi ekran yedim. Sonra kurtarmadan bilgisayarı sıfırladım. Sıfırladıktan sonra Windows Update, Dell Update sıralamasıyla sürücüleri bu iki yerden indirdim. Ama işte bu sorun çıktı. Bilgisayarın soluna biraz bastırınca aşağı iniyor. Ama solda bu durum yok. Hoparlör çalışmadan önce çıt sesi çıkarıyor. Durunca da çıt sesi çıkıyor. Video oynatırken video ve ses donuyor. (Nadir oluyor). Fanı çalıştımı çok ses çıkıyor ama benim gibi Office uygulamalarını kullanacaksanız çıt yok.

Ayrıca evde 2 tane Vostro 5490 dururuyor. Onların ikisinde de CW var ama aldığımdan beri hiç sorun çıkarmadılar. 5490 sorunsuz bir cihaz.

Yada ben mesela dellin sitesinden ses sürücüsünü indirirsem eski sürücünün yerine yenisi mi geçer?

Billur İbrahim

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
823
İsim
Billur İbrahim

Billur İbrahim

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
823