Öneri Sessiz, Kaliteli, Oyuncu Klavyesi Tavsiyesi (F75 İmdat!)

KDolunay

80+
Reaksiyon skoru
82
Bütçe
1500
Arkadaşlar merhaba,
Sistemime Aula F75 klavye almıştım. Klavyenin kullanımı, bağlantı hızı, görünüşü vb her yönüyle memnuniyet verici.
Ancak öyle bir sorun var ki, evde fırtınalar estiriyor :)) SES.
Evet, mekanik klavye alırken bunu göz önünde bulundurmuştum ama ben rahatsız olmasam da gece PUBG oynarken takır tukur diye homurtular yükseliyor.

• Bana çok yüksek maliyetleri olmayan (Max 1-1,5k gibi)
  • Mümkünse pille uğraştırmayan (kablolu olabilir)
  • Oyun performansı güzel,
  • Vee tuşları daktilo gibi ses çıkarmayan bir klavye arıyorum.
  • F75'e göre performansı çok dip olmasın ki aldığıma pişman olmayayım.
F75'e switch tarzı şeyler söyleniyor ama onlar da ne derece mekanik klavyenin sesini keser, emin değilim.
Hadi şu fırtınaları bir dindirelim. Teşekkürler.

Arkadaşlar merhaba,
Sistemime Aula F75 klavye almıştım. Klavyenin kullanımı, bağlantı hızı, görünüşü vb her yönüyle memnuniyet verici.
Ancak öyle bir sorun var ki, evde fırtınalar estiriyor :)) SES.
Evet, mekanik klavye alırken bunu göz önünde bulundurmuştum ama ben rahatsız olmasam da gece PUBG oynarken takır tukur diye homurtular yükseliyor.

• Bana çok yüksek maliyetleri olmayan (Max 1-1,5k gibi)
  • Mümkünse pille uğraştırmayan (kablolu olabilir)
  • Oyun performansı güzel,
  • Vee tuşları daktilo gibi ses çıkarmayan bir klavye arıyorum.
  • F75'e göre performansı çok dip olmasın ki aldığıma pişman olmayayım.
F75'e switch tarzı şeyler söyleniyor ama onlar da ne derece mekanik klavyenin sesini keser, emin değilim.
Hadi şu fırtınaları bir dindirelim. Teşekkürler.
Yeni bir klavye almadan önce o ring denemenizi öneririm.

Keycaplerin altına takıyorsunuz ve tuşların vurma sesini baya kesiyor. Ne kadar etkili sorusuna kesin bir cevap veremem çünkü 3-4 farklı switchte denedim ve hepsinde sesi kesme miktarı farklı oldu beklemediğim şekilde. Yine de ucuz bir şey olduğundan dolayı alıp dene derim, memnun kalmazsan da çok üzüleceğin bir meblağ değildir diye düşünüyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bir paketin içinden 120 adet çıkıyor bu arada, her tuşa 1 tane takman yeterli, 2 tane takınca basım mesafesi fazla kısalıyor çünkü.
Stablı olan uzun tuşlara da 3 tane takmanı öneririm. (switchin altına 1 tane ve stabların altına da birer tane)

Teşekkür ederim. Takır tukur sesi en azından yarıya indirir mi bu ringler? Evet çok pahalı sayılmazlar dediğin gibi ama işe yaramasını umuyorum. Klavyeden memnun olmasam kaldırıp atacağım da işte...

Hangi switchler var klavyende? Ben de reaper switch olanını aldım sesine bayılıyorum öyle rahatsız edici de değil gibi az çıkıyor.

1763859542005.webp

Valla hocam Temudan bunu sipariş etmiştim sesi diğerlerine kıyasla nasıldır sen daha iyi bilirsin.

Teşekkür ederim. Takır tukur sesi en azından yarıya indirir mi bu ringler? Evet çok pahalı sayılmazlar dediğin gibi ama işe yaramasını umuyorum. Klavyeden memnun olmasam kaldırıp atacağım da işte...
Valla hocam dediğim gibi ona kesin bir şey diyemiyorum çünkü dediğim gibi switchten switche değişiyor biraz ama switchler arasında hiç sesi kesilmeyen görmedim. Yani kimisinde çok kesiyordu kimisinde az kesiyordu ama hiç kesmeyen olmadı kullandıklarım arasında.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada öncelikli önerim o ring olur, o işe yaramazsa switch almanı öneririm çünkü 1500 liraya alacağın klavye f75 den sonra seni tatmin etmeyebilir. Direkt sıfır ses istiyorsan silent switch alabilirsin ama reapera göre sesi biraz daha tok olsun yeterli diyorsan gateron milky önerebilirim. F75 i zamanında ben de kullanmıştım ve iki switchin farkı olarak bir ses testi çekmiştim bulabilirsem eklerim hocam.

Ayrıca gateron milky + o ring baya sessiz ve güzel oluyor, onun ses testini çekemedim ama silent switche yakın bir durumda oluyor ikisi birleşince.

Son düzenleme:
Geri