Sessiz ve güçlü 120 mm siyah fan önerisi

ghurtey

80+
Reaksiyon skoru
120
3 farklı seçeneğim var. Bütçeme ve seçeneklere uygun fan önerilerine açığım. Benim için öncelik ses ve performans. Argb o kadar da önemli değil.

Seçenek-1 (5000₺)
3x120mm argb fan+3x120mm argb reverse fan

Seçenek-2 (2000₺)
3x120mm argb fan

Seçenek-3 (2500₺)
4x120mm ışıksız fan

dünyanın en iyi fanlarına sahip tek marka var noctua hem sessiz hem ultra performaslı tabi bütçeniz müsaitse :)

Ben kendi sistemime Arctic p12 max ya da p12 pro almayı düşünüyordum. P12 Max baya performans odaklı. Size fikir açısından yardımcı olacaksa eğer sevinirim.

Ben kendi sistemime Arctic p12 max ya da p12 pro almayı düşünüyordum. P12 Max baya performans odaklı. Size fikir açısından yardımcı olacaksa eğer sevinirim.
söylediğiniz fanları da kullandım ama bir kaç ay sonra fanların tümün de uğultu sesi ve bobin sesi vermeye başladı . fana çekilen sargı o kadar da iyi değilmiş.p12 max 3300 rpm sahip dual ball bearing motoru kullanır sessizdir ama performası aman aman değildir. .p12 pro 3000rpm çevirir o ise fluid dynamic bearing motoru kullanıyor gürültülü çalışır onun da static basınc değeri p12 max göre bir tık daha güçlü ama fan yüksek devirde 2400 2500 rpm de yalpalama yapıyor.
birde şu dikkatimi çekmişti kasanız mesh değil de kapalı ise önü ''fanlar odanın içerisinde ki havayı kasanın içine basamıyor sanki fan olduğu gibi boşta dünüyor. NOCTUA da öyle değil mesele tamamen fanın önünü de kapatsanız şiddetli bir şekilde havayı vakumlayıp direkt kasanın içerisine pompalıyor.

Arctic P12 Max almanı öneririm, düşük devirlerde çok fazla ses çıkarmaz diye düşünüyorum.

Geri