Neler Yeni

Siber Güvenlik İçin Kali Linux Tavsiyesi.

ATAMAN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Mehmet Ataman
Merhaba dostlar, siber güvenlik alanında eğitimlere başlamak istiyorum. Düzeyim şu an için sıfır. Kali Linux için önerebileceğiniz bir Youtube kanalı vs. var mıdır? Ayrıca siber güvenlik hakkında bilgi sahibi arkadaşlar nereden başlamalıyım, ne yapmalıyım? Yorum yaparlarsa sevinirim. İyi günler.

brutal

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
berat
siber güvenlik için neden kali linux öğrenmek zorundasın ki?

ATAMAN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Mehmet Ataman
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
siber güvenlik için neden kali linux öğrenmek zorundasın ki?
Aslında zorunda değilim, Linux işletim sistemi hakkında bir bilgim yok. Kali Linux'u işletim sistemine bir adım atmak için kullanacağım.

Scaredy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
240
İsim
x x
Aslında zorunda değilim, Linux işletim sistemi hakkında bir bilgim yok. Kali Linux'u işletim sistemine bir adım atmak için kullanacağım.

Kali size sadece siber güvenlik aletlerini hazır bir sekilde yüklü verir. Kendinizi linuxu kullanmaya hazırlamak istiyorsanız daha başlangıç tarzı bir işletim sistemi kullanabilirsiniz çünkü onlarda da netcat nmap gibi uygulamalar çalışır (terminalden yüklerseniz) hemde günlük işletim sisteminiz yaptığınızda en azından minimal günlük işleri daha rahat yapabileceğiniz bir duruma dönüşür.

Ayrıca öğrenmenin yolu denemekten geçer. Bozmadan yapmak için sanal makine kullanın. Öğrenmek için Elementary OS veya Zorin OS kullanın. Kurcalayin gerekirse tüm işletim sistemini silin ama deneyin. Çünkü işletim sistemleri sizin beklentilerinizi karşılamayabiilir.

ATAMAN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Mehmet Ataman
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kali size sadece siber güvenlik aletlerini hazır bir sekilde yüklü verir. Kendinizi linuxu kullanmaya hazırlamak istiyorsanız daha başlangıç tarzı bir işletim sistemi kullanabilirsiniz çünkü onlarda da netcat nmap gibi uygulamalar çalışır (terminalden yüklerseniz) hemde günlük işletim sisteminiz yaptığınızda en azından minimal günlük işleri daha rahat yapabileceğiniz bir duruma dönüşür.

Ayrıca öğrenmenin yolu denemekten geçer. Bozmadan yapmak için sanal makine kullanın. Öğrenmek için Elementary OS veya Zorin OS kullanın. Kurcalayin gerekirse tüm işletim sistemini silin ama deneyin. Çünkü işletim sistemleri sizin beklentilerinizi karşılamayabiilir.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için.

Top Bottom