sıcaklık voltaj ısı

ErenBey

80+
Reaksiyon skoru
1
ryzen 5 3600 var ve oyun oynarken nadiren 93 derece olduğunu görüyorum bu zararlımıdır birkaç saniyede olsa.
1.344 voltage kullanıyor düşürmelimiyim

ryzen 5 3600 var ve oyun oynarken nadiren 93 derece olduğunu görüyorum bu zararlımıdır birkaç saniyede olsa.
1.344 voltage kullanıyor düşürmelimiyim
Dostum bu videoyu baştan sona izleyip arkadaşın yaptıklarını yapabilirsin, böylece bayağı bir sıcaklıklar düşecektir.

voltajı kaça çekmeliyim
Post automatically merged:

Dostum bu videoyu baştan sona izleyip arkadaşın yaptıklarını yapabilirsin, böylece bayağı bir sıcaklıklar düşecektir.
40.00 yapsam sıkıntı olurmu

voltajı kaça çekmeliyim

Olmaz,yapabilirsin. İleride de kendine bir soğutucu alınca 42.00'ye geri çekersin(4.2ghze yani)

yani sabit 4.0 ghz mi kullanacak bu işlemin ısılarımda yararı olumru sabitlemek

yani sabit 4.0 ghz mi kullanacak bu işlemin ısılarımda yararı olumru sabitlemek
Evet yararı olacaktır, o ghz'i ne kadar düşürürsen o kadar iyi, fakat voltajı da birazcık düşürmeyi unutma 1.35V biraz fazla 4.0ghz'e 1.2V yeteceğini düşünüyorum. Sıcaklıkları da belirli seviyelerde tutar. Dediğimi yaptıktan sonra AIDA64 ile test yapabilirsin. AIDA64 indir ardından araçlar kısmından sistem kararlılık testini aç oradan ilk dördünü tikle ve start de 10dakika sonunda statistics kısmını bana at.

Geri