Kadir_1987
80+ Silver
İşlemci de şuanda stok fan var ve bu fanı kasayı kurarken ben taktım ve takarken hafif kaydırdım gibi hissettim ve aradan da 4-5 ay geçti ve bu şekilde kasa çok ısınıyor yani demem o ki o hafif kaydırmamdan ötürü işlemci üzerindeki macun ile alakalı sıkıntımı oldu.102 derece işlemci için fazla uv yapabilirsin veya cpb kapatabilirsin.
Aynı kasa bende de var soğutucunuz hayırlı olsun onunla birlikte sorun çözülür bence (yine de oc uv öneririm).İşlemci de şuanda stok fan var ve bu fanı kasayı kurarken ben taktım ve takarken hafif kaydırdım gibi hissettim ve aradan da 4-5 ay geçti ve bu şekilde kasa çok ısınıyor yani demem o ki o hafif kaydırmamdan ötürü işlemci üzerindeki macun ile alakalı sıkıntımı oldu.
Ama oyundan çıktığım da sıcaklık normal şekilde ve hızlı bir şekilde hemen normal seyrine dönüyor.
Ve aşağı yukarı benimle aynı sıkıntısı olan bir arkadaşa diğer bir arkadaş ID-COOLİNG SE-224-XT önerdi ve ben de araştırmamı yaparak siparişimi verdim ve 1-2 güne kadar elimde olur.
Peki alacağım bu fan ile sorun hallolurmu.
Sonuçta işlemcinin hem macunu yenilenmiş olacak hem de daha iyi soğutma yapan bir fan a kavuşacak.
Bahsettiğim kasa da ön de 2 arkada da 1 adet fan var ve bunlar da sizce yeterlimidir ?
Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
Bana ricam etsem almam gerekenlerin linkini ya da yapmam gerekenkeri yazarmısınız.Ryzen'in stok fanı ile zaten rtx 2060'ı ve r5 işlemciyi soğutamazsın, fan almanı öneririm.
Ryzen'in stok fanı ile zaten rtx 2060'ı ve r5 işlemciyi soğutamazsın, fan almanı öneririm.
Okudun mu?ID-COOLİNG SE-224-XT önerdi ve ben de araştırmamı yaparak siparişimi verdim
Okudun mu?
Bana ricam etsem almam gerekenlerin linkini ya da yapmam gerekenkeri yazarmısınız.
Bahsettiğim fan ile sorun hallolur dimi ya da ekstra 1 adet daha kasa fan'ı almam da gerekir mi ?Okudun mu?
Yok, aynı kasa bende de var t6 kullanıyorum oc uv ile r5 3600 64 dereceyi geçmedi.Bahsettiğim fan ile sorun hallolur dimi ya da ekstra 1 adet daha kasa fan'ı almam da gerekir mi ?
Peki şimdi ben işlemci için stres testi yaptım ve bahsettiğimiz fan ile de işlemciyi rahatlattım diyelim.O kısmı kaçırmışım kusura bakma, fazlasıyla işini görür için rahat olsun.
Oc uv ayarlarını rica etsem müsait olduğun da paylaşabilirmisin.Yok, aynı kasa bende de var t6 kullanıyorum oc uv ile r5 3600 64 dereceyi geçmedi.
Benimki 4.2ghz 1.15v ama kendi değerlerini deneyerek bulsan senin için daha iyi olur.Oc uv ayarlarını rica etsem müsait olduğun da paylaşabilirmisin.
Silikonunuzu biliyor musunuz? 1.3 v biraz fazla gibi geldistok fan farsa max 4 ghz ye sabitleyip kullanmanı öneririm. bende de aynı işlemci var 4.2 ye 1.3 v ile sabitledim