Neler Yeni

SICAKLIKLAR NORMAL Mİ ?

Kadir_1987

80+ Silver
Gigabayte Rtx 2060
Ryzen 5 3600
Msi Mag Force 100R
Oda Sıcaklığı 23°

Ekler

• 20210917_175433.jpg
    20210917_175433.jpg
    2.7 MB · Hit: 68
  • İnanılmaz
Reaksiyonlar: java

Kadir_1987

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
102 derece işlemci için fazla uv yapabilirsin veya cpb kapatabilirsin.
İşlemci de şuanda stok fan var ve bu fanı kasayı kurarken ben taktım ve takarken hafif kaydırdım gibi hissettim ve aradan da 4-5 ay geçti ve bu şekilde kasa çok ısınıyor yani demem o ki o hafif kaydırmamdan ötürü işlemci üzerindeki macun ile alakalı sıkıntımı oldu.
Ama oyundan çıktığım da sıcaklık normal şekilde ve hızlı bir şekilde hemen normal seyrine dönüyor.
Ve aşağı yukarı benimle aynı sıkıntısı olan bir arkadaşa diğer bir arkadaş ID-COOLİNG SE-224-XT önerdi ve ben de araştırmamı yaparak siparişimi verdim ve 1-2 güne kadar elimde olur.
Peki alacağım bu fan ile sorun hallolurmu.
Sonuçta işlemcinin hem macunu yenilenmiş olacak hem de daha iyi soğutma yapan bir fan a kavuşacak.
Bahsettiğim kasa da ön de 2 arkada da 1 adet fan var ve bunlar da sizce yeterlimidir ?
Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

keremgencer_

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
489
İsim
Kerem Gencer
İşlemci de şuanda stok fan var ve bu fanı kasayı kurarken ben taktım ve takarken hafif kaydırdım gibi hissettim ve aradan da 4-5 ay geçti ve bu şekilde kasa çok ısınıyor yani demem o ki o hafif kaydırmamdan ötürü işlemci üzerindeki macun ile alakalı sıkıntımı oldu.
Ama oyundan çıktığım da sıcaklık normal şekilde ve hızlı bir şekilde hemen normal seyrine dönüyor.
Ve aşağı yukarı benimle aynı sıkıntısı olan bir arkadaşa diğer bir arkadaş ID-COOLİNG SE-224-XT önerdi ve ben de araştırmamı yaparak siparişimi verdim ve 1-2 güne kadar elimde olur.
Peki alacağım bu fan ile sorun hallolurmu.
Sonuçta işlemcinin hem macunu yenilenmiş olacak hem de daha iyi soğutma yapan bir fan a kavuşacak.
Bahsettiğim kasa da ön de 2 arkada da 1 adet fan var ve bunlar da sizce yeterlimidir ?
Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
Aynı kasa bende de var soğutucunuz hayırlı olsun onunla birlikte sorun çözülür bence (yine de oc uv öneririm).

'Meren

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Eren Metin Demir
Discord
'Meren#5555
Ryzen'in stok fanı ile zaten rtx 2060'ı ve r5 işlemciyi soğutamazsın, fan almanı öneririm.

Kadir_1987

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ryzen'in stok fanı ile zaten rtx 2060'ı ve r5 işlemciyi soğutamazsın, fan almanı öneririm.
Bana ricam etsem almam gerekenlerin linkini ya da yapmam gerekenkeri yazarmısınız.

Kadir_1987

80+ Silver
O kısmı kaçırmışım kusura bakma, fazlasıyla işini görür için rahat olsun.
Peki şimdi ben işlemci için stres testi yaptım ve bahsettiğimiz fan ile de işlemciyi rahatlattım diyelim.
Ekran kartı için yapmam gereken bir test ya da soğutma ile alakali bir işlem.
Mesela Warzone'a girdiğim de 82 dereceleri görüyor ve bunun için ne yapmam gerekir ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yok, aynı kasa bende de var t6 kullanıyorum oc uv ile r5 3600 64 dereceyi geçmedi.
Oc uv ayarlarını rica etsem müsait olduğun da paylaşabilirmisin.

Qzer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
816
İsim
Ekrem
stok fan farsa max 4 ghz ye sabitleyip kullanmanı öneririm. bende de aynı işlemci var 4.2 ye 1.3 v ile sabitledim

keremgencer_

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
489
İsim
Kerem Gencer
Oc uv ayarlarını rica etsem müsait olduğun da paylaşabilirmisin.
Benimki 4.2ghz 1.15v ama kendi değerlerini deneyerek bulsan senin için daha iyi olur.
Mesaj otomatik birleştirildi:

stok fan farsa max 4 ghz ye sabitleyip kullanmanı öneririm. bende de aynı işlemci var 4.2 ye 1.3 v ile sabitledim
Silikonunuzu biliyor musunuz? 1.3 v biraz fazla gibi geldi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,058,155
Üyeler
168,090
Son üye
Erdem12321
Top Bottom