Mavi Ekran Şiddetli Bir Gürültüyle Ekran Gidiyor

Alperrium

80+
Reaksiyon skoru
21
Dostlar seçeneklerde yardım yoktu o yüzden mavi ekran seçtim. Başlıkta gördüğünüz gibi: bilgisayar masaüstünde beklerken, BIOS'da beklerken, tarayıcıda, programlarda veya oyunda herhangi ne yapıyor olursam olayım açıldıktan 3-4 dakika sonra sıvı soğutmanın radyatöründen gelen çok çok şiddetli bir gürültüyle birlikte ekranda görüntü gidiyor.

Bu görüntü gidişi yaşanırken HWMonitor ile sıcaklıkları izledim, hem GPU hem CPU 48-50-55 aralıklarında geziniyor. Acaba program yanlış mı gösteriyor dive sıvı soğutmanın da GPU'nun da radyatörlerine çıplak elle dokundum tam görüntü gidişinin ertesinde buz gibilerdi. Anakartın mosfetleri falan da nispeten biraz daha sıcaktı ama kesinlikle sıcaktan kapanacak sıcaklıkta değildi. PSU'dan bir ses, sıcaklık veya koku duymadım. BIOS'da beklerkenki CPU sıcaklık değeri de yine 45-50 arasında geziniyordu.

Bilgisayarımda Gainward 5070Ti, Ryzen 7 7800X3D, MSI X670E, 16+16 32GB Patriot Viper DDR5, 2x1TB Kioxia Exercia Pro SSD, Corsair 750RM-e PSU, Corsair H100i AIO ve MSI'ın tam model adını şu an hatırlayamadığım akvaryum tipi dört fanlı üç kenarı tamamen mesh bir kasası var. Performans veya güç yetersizliğiyle olduğunu sanmıyorum, ısınma gözlemlemedim anlattığım üzere. Olay yöneticisinde de Kernel Power'dan başka bir uyarı yok o da ekranın gelmediği kesinleşince benim bilgisayarı güç düğmesinden kapatışım ile alakalı.

Bundan başka ne paylaşabilirim bilmiyorum. Ekran gidiyor ve gelmiyor. İstikrarlı olarak sürekli yaşanıyor. Yakın zamanda kasada montaj, temizlik vb yapmadım. Ekran gittiği sırada kasa ışıkları yanıyor, tüm fanlar dönüyor. Olaydan sonra kabloları sıkılamayı falan denedim fayda etmedi

Geri