Neler Yeni

Sıfır alınan motorsiklete sigorta ve ruhsat çıkarmazsak olur mu ?

ccc1233

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
172
İsim
Ahmet Mehmet
Merhaba arkadaşlar, sıfır motorsikleti ( vade farksız 12 ay taksit ile ) bayiden çıkarmadan bayi vitrininde veya bayinin 1km uzaklığındaki evimde muhafaza etmek ve yatırım amaçlı Haziran ayında satmak için motorsiklet almak istiyorum.Bu durumda diğer giderleri yaptırmak zorunda mıyım? Bayi faturasını alıp sattığım zaman da alacak kişinin üstüne yapıp ve sigorta, plaka gibi masrafları onun karşılaması amacıyla bunları yaptırmazsam olur mu ?

eneskaya6

80+ Silver
Taksit bitmeden büyük ihtimalle satamazsin

AntremanKoçuMünir

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,176
İsim
Ali
Otomobilde ruhsat, plaka, sigorta ve kredi ile alınıyorsa kasko zorunlu tutuluyor. Muhtemelen motorda da aynı durum söz konusu. En hızlı ve doğru bilgi için bayiden bilgi alsanız daha iyi olur.

MacWix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
645
İsim
HAYRETTİN KÖNEŞ
Merhaba arkadaşlar, sıfır motorsikleti ( vade farksız 12 ay taksit ile ) bayiden çıkarmadan bayi vitrininde veya bayinin 1km uzaklığındaki evimde muhafaza etmek ve yatırım amaçlı Haziran ayında satmak için motorsiklet almak istiyorum.Bu durumda diğer giderleri yaptırmak zorunda mıyım? Bayi faturasını alıp sattığım zaman da alacak kişinin üstüne yapıp ve sigorta, plaka gibi masrafları onun karşılaması amacıyla bunları yaptırmazsam olur mu ?
Trafiğe çıkarmadığın yakalatmadığın sürece sıkıntı yok, istediğin gibi yapabilirsin.

ccc1233

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
172
İsim
Ahmet Mehmet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Taksit bitmeden büyük ihtimalle satamazsin
Kredi kartı ile alıyorum,konu ile ilgisi yok hocam.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Trafiğe çıkarmadığın yakalatmadığın sürece sıkıntı yok, istediğin gibi yapabilirsin.
Sigorta da yaptırmazsam olur yani ? Ocak ayında fatura kesilecek ve Haziran'da satacağım.Yani 6 ay öylece yatacak.

eneskaya6

80+ Silver
Bayiler kampanya yapıyor bazen öyle olacak sandim. Sıfır araba aldık pazartesi trafik sigortası yapmadan plakası belli olmadan arabayı çıkartamayiz dediler. Motor içinde büyük ihtimalle aynısı geçerli olur. Bide MTV var motorda ne kadar biliyorum ocaktan sonra almanı öneririm. Şimdi alırsan MTV de çıkar

MacWix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
645
İsim
HAYRETTİN KÖNEŞ

Sigorta da yaptırmazsam olur yani ? Ocak ayında fatura kesilecek ve Haziran'da satacağım.Yani 6 ay öylece yatacak.
Hiçbir şey yapmak zorunda değilsin al kenara at. Yeter ki yakalatma dışarda.

UÇAN TÜRK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
269
İsim
EFEKAN SARIKAYA
hocam bayinin verdiği satış kağıdı ile 1 ay içinde plaka almak zorunlu diye biliyorum.

Can...

80+ Platinum
bu ülkede herkesin fikri var hocam ama bilgisi yok sen git bu iş öyle rastgele iş değil git düzgünce ilgili yerlerden bilgi al bu işler varsayım ile ilerleyecek işler değil havadan bilgi ile iş yapma yani.

sonra sen uğraşır ceremesini çekersin aksi olursa

ccc1233

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
172
İsim
Ahmet Mehmet
bu ülkede herkesin fikri var hocam ama bilgisi yok sen git bu iş öyle rastgele iş değil git düzgünce ilgili yerlerden bilgi al bu işler varsayım ile ilerleyecek işler değil havadan bilgi ile iş yapma yani.

sonra sen uğraşır ceremesini çekersin aksi olursa
Bayiler kampanya yapıyor bazen öyle olacak sandim. Sıfır araba aldık pazartesi trafik sigortası yapmadan plakası belli olmadan arabayı çıkartamayiz dediler. Motor içinde büyük ihtimalle aynısı geçerli olur. Bide MTV var motorda ne kadar biliyorum ocaktan sonra almanı öneririm. Şimdi alırsan MTV de çıkar
Evet aynısını dediler,sigorta yapmadan satış tamamlanmıyor dolayısıyla olmaz dediler.

BabaVoss7

80+ Silver
Zaten satıcı plaka ruhsat çıkarmadan vermiyor sana. En azındab bende hep öyle oldu. Satarkende bildiğim kadarıyla zaten sigortası vs olmak zorunda aynı şekilde rıhsatta kimin üstüne belli olmaz yoksa. Ki hepsini geçtim sigortayla max 4k filan tutar değmez yani

Aedcre

80+
Trafik sigortası yapılmadan bayiden çıkartmıyorlar diye hatırlıyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,057,172
Üyeler
167,935
Son üye
Burak Erkin
Top Bottom