Neler Yeni

Sıfırdan çevre birimleri için ortalama ne kadar öderim ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
262
İsim
Utku Dalkıran
Bütçe
25000
Merhaba arkadaşlar ben üniversite için 28.000 TL bütçe ile laptop almayı düşünüyordum. Sonradan laptop için bu kadar büyük bir para vermek mantıksız geldi 3.000 TL okul için laptopa ayırdım kalanı ile sistem toplamayı düşünüyorum. Fakat şöyle bir problem var monitörden tutun klavyeye kadar hiç bir çevre birimim yok. Elimdeki para 25.000 TL monitörün 144HZ olması şartı ile fazla aşırıya kaçmadan elle tutulur monitör klavye kulaklık mouse falan alsam ortalama ne kadar çıkar cebimden ? Artı olarak varsa birim tavsiyeniz çok iyi olur.

f0ze

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,953
İsim
Yasin

Gerçi 3800x Var. 12400f Daha mı iyiydi ?
Sistem güzel, ancak anakartın ekran kartı slotu metal destekli değil. RTX 3070 Ti Gaming Oc modeli büyük ve ağır bir model ekran kartı destek aparatı almak mantıklı olur. Bu arada 1080P oyunlarda bir miktar darboğaz yapabilir. Özelikle Valorant, CSGO, LoL tarzı oyunlarda darboğaz hissedilebilir. Fiyatına göre güzel sistem ancak konu sahibinin bütçesini aşıyor.

Apu Mühendisi

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,093
İsim
Lydranx
Sistem güzel, ancak anakartın ekran kartı slotu metal destekli değil. RTX 3070 Ti Gaming Oc modeli büyük ve ağır bir model ekran kartı destek aparatı almak mantıklı olur. Bu arada 1080P oyunlarda bir miktar darboğaz yapabilir. Özelikle Valorant, CSGO, LoL tarzı oyunlarda darboğaz hissedilebilir. Fiyatına göre güzel sistem ancak konu sahibinin bütçesini aşıyor.
Mantıklı Hocam , Elinize Sağlık.

• Beğen
Reaksiyonlar: f0ze
Dahası  
Reaksiyon skoru
262
İsim
Utku Dalkıran
Paylaştığım kasaların SSD, anakart ve psu modeli çok kaliteli denemez. Sistemlerini kendiniz inceleyebilirsiniz. Kendiniz karar verebilirsiniz. Monitör ve klavye, mouse, kulaklık alınabilecek uygun ürünler diyebiliriz.

Sistem alınabilir 1-2 değişiklik ile evet haklısınız ama tüm parçalardan kısıp ekran kartına basmak oyun için mantıklı olabilir fakat ben böyle olsun istemiyorum RAM den tutun SSD ye kasaya kadar içime sinsin kuşkum olmasın istiyorum. Görünüşe de önem veren birisiyim bu yüzden RTX3060 yanına da R5 5600x alıp diğer parçaları da daha kaliteli seçmek istiyorum sizce nasıl olur. Olmadı 2-3 yıl sonra ekran kartını yükseltirim.

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,521
İsim
Oğuz Oğuz
Merhaba arkadaşlar ben üniversite için 28.000 TL bütçe ile laptop almayı düşünüyordum. Sonradan laptop için bu kadar büyük bir para vermek mantıksız geldi 3.000 TL okul için laptopa ayırdım kalanı ile sistem toplamayı düşünüyorum. Fakat şöyle bir problem var monitörden tutun klavyeye kadar hiç bir çevre birimim yok. Elimdeki para 25.000 TL monitörün 144HZ olması şartı ile fazla aşırıya kaçmadan elle tutulur monitör klavye kulaklık mouse falan alsam ortalama ne kadar çıkar cebimden ? Artı olarak varsa birim tavsiyeniz çok iyi olur.
Güzel bir ips 144hz fhd monitör 2600₺
En ucuz mekanik redragon 550₺
Güzel bir mouse 250₺’ye falan alınıyor.
Razer kraken TE alsan 750₺

Zehli

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
85
İsim
Serkan Özcan
Yok hayır öyle bi FPS oyunu manyaklığım yok asdfgfdsasd daha çok hikayeli göze güzel görünen beni içine alan oyunları tercih ediyorum. Mouse konusuna gelirsek de elim biraz küçük bu yüzden gözüme razer mou viper mini yi kestirdim ama bu mouse fazla mı küçük ondan da emin değilim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada sonradan fark ettim oradaki bahsettiğim 4500 TL klavyesinden monitörüne kadar her şey içine dahil fiyatı siz sadece monitör sanmışsınız galiba yoksa bu bütçe ile başlangıçta sistemden kısıp monitöre o kadar vermek çok mantıksız.
Aşırı fps oyunları oynamıyorsanız 27 inch tercih edebilirsiniz aşırı tryhard fps oynuyorsanız 24 inch tercih edilir genelde.

f0ze

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,953
İsim
Yasin
Sistem alınabilir 1-2 değişiklik ile evet haklısınız ama tüm parçalardan kısıp ekran kartına basmak oyun için mantıklı olabilir fakat ben böyle olsun istemiyorum RAM den tutun SSD ye kasaya kadar içime sinsin kuşkum olmasın istiyorum. Görünüşe de önem veren birisiyim bu yüzden RTX3060 yanına da R5 5600x alıp diğer parçaları da daha kaliteli seçmek istiyorum sizce nasıl olur. Olmadı 2-3 yıl sonra ekran kartını yükseltirim.
Yardımcı olacağım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,052,104
Üyeler
167,058
Son üye
öylesine biriiiii
Top Bottom