Neler Yeni

Sıfırdan yazılım öğrenmeye başlayan birisi nereden başlamalı

mrflex

80+
Yazılım dünyasına giriş yapmak istiyorum, ama pek bilgim yok. O yüzden en baştan başlayacağım şimdi ilk olarak ne öğrenmeliyim algoritma mı, programlama dilimi veya başka bir şey mi ile mi başlamalıyım? Kısaca nasıl bir yol izlenmeli.

mert333

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
300
İsim
Hüseyin Mert
İlk defa başlıyorsan basit bir dil ile başla python olabilir. Ardından sıralama algoritmalarını öğren ki döngüleri iyice kavrayabilirsin. Sonrasında aklına bir konu seç mobil web gömülü sistem vs. klon uygulama yap (uygulama yapan birinin videosunu izleyerek aynı uygulamayı veya biraz daha farklısı). Bu şekilde ilerleme kaydedebilirsiniz. Hackerrank gibi sitelerde problemler çözebilirsiniz. Bir de öyle yazılımdan 5000$ v.b. videolarla başlıyorsan başlama. Mesleğe girişin max asgari*1,5 olur. Hevesin varsa gir bu işe ki 5-10 sene sonra yüksek gelirli profesyonel biri olabilesin. Sürekli yeni şeyler öğrenmen lazım. Bir bakarsın yeni framework çıkar oradan çalışman lazım olur yeni diller vs. Yani sürekli çalışman lazım şu dili şu frameworkü öğrendim tamam yok

Rhodos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Sinan Ermiş
baştan
Mesaj otomatik birleştirildi:

herkes armut piş ağzıma düş cevap bekliyor şu soruya. sihirli bir yol haritası falan yok. herhangi bir dilde herhangi bir projeyi herhangi bir kaynaktan takip ederek kopyalamayı deneyebilirsin mesela

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
952
İsim
Mehmet bozan
İlk kodlarını yazarsın ve çalıştırırsın ve ilk adımını atmış olursun. Gerisi bir şekilde gelir.

QWuiet

80+ Bronze
Yazılım dünyasına giriş yapmak istiyorum, ama pek bilgim yok. O yüzden en baştan başlayacağım şimdi ilk olarak ne öğrenmeliyim algoritma mı, programlama dilimi veya başka bir şey mi ile mi başlamalıyım? Kısaca nasıl bir yol izlenmeli.
BTK'ya kayıt ol ücretsiz kurs veriliyor.
Param varsa başka.

Paran*

nealean

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,114
İsim
Yusuf
python ile başlamanı önermiyorum. çoğu dil bir birinin aynısı genelde o yüzden c++ ya da javascript ile deniyebilirsin.

mrflex

80+
ben websitesi,windows uygulama yapma veya android'te uygulama yapmayı düşünüyorum neyi seçmeliyim sizce

mert333

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
300
İsim
Hüseyin Mert
Önce kendine bir yol seç.
Oyun
Web Tasarım
Siber Güvenlik
Yapay Zeka
bu alanları araştır hangi diller kullanılıyor vs ve dillerin bir tanesinden başla.
Emin ol o yolu kimse seçemiyor. İstese de istemese de. Web düşünür, mobile atlar, sevmez, oyun yapayım der beceremez yapay zekaya atlayayım meta der çuvallar. Bu yol öyle bir yol değil. Bence deneyerek sevdiğini bulması saha iyi

ben websitesi,windows uygulama yapma veya android'te uygulama yapmayı düşünüyorum neyi seçmeliyim sizce
3'ünüde yap işte hangisi hoşuna giderse devam edersin. Bir kuruma kompleks mimari ile büyük bir proje yapmıyorsun. Web için front-end back-end ve web api öğrenmen lazım html css js bootstrap. Windows uygulamada ise c# .net core ile basit bir uygulama yapabilirsim. Android pek bilmiyorum. Bence çok sorgulama bunları. Zaten yolunu bulacaksın.

Top Bottom