Neler Yeni

Sıfırdan yazılım öğrenmeye başlayan birisi nereden başlamalı

milenix

80+ Gold
valla mı QADSMLASDLMŞ hocam dedim ya ben gram anlamıyorum diye yeni yeni araştırmaya başlıyorum neyden başlayayım ozaman direkt
İlla ki birini seçmen lazım. Örnek: web için html, css, javascript diye devam edersin; mobile için yine ayrılır, android için java, ios için swift ile başlarsın.

jımalya

80+ Bronze
ilk html ile beynini alistir bence bir kodlama dili degil ama kisa surede orgenebilecegin baymayan bisey

Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Emre Acar
Ön gereklilikler: HTML vs CSS bak mutlaka. Hem de ısınmış olursun. Ayrıca çoğu yerde karşına öyle veya böyle çıkacaktır.

Web Alanı: C#, Java veya PHP.
Android: Kotlin
iOS: Swift

Tavsiyem C# veya Java olurdu. Başta zaten bir şeyleri tam anlamıyla öğrenmen güç. Sadece genel geçer bir seviyede bilirsin. Ama direkt PHP veya Python başlarsan onların daha esnek veya daha kolay yaptıkları şeylerin ne olduğunu bilemezsin. O yüzden Java veya C# başlangıç için daha ideal. Sonrasında zaten ufak ufak ne yapmak istediğini bilirsin.

Android ve iOS için zaten yollar belli. Ek olarak niş dillere bakma. Go bilen veya Flutter bilen birisini eğer başka bir tecrübesi yoksa işe girmekte zorlanır. Genelde Flutter bilen kişi arayanlar daha öncesinde bu kişinin iOS veya Android üzerinde uygulama geliştirme deneyimi olmasını ister. Veya Go bilen birisini arayan kişi zaten bu kişinin başka bir dilde uzman olmasını ister. Bu nedenle bu tarz niş diller, ilk kez bir işe girmede çok zorluk getirecektir.

Bu dil olayını bir araba gibi düşün. Bugün uzun yola çıkarsın Volvo olsun dersin, yarın şehir içinde dolaşacağım Fiat 500 olsun dersin. Gün gelir kalabalık bir işe araba lazım olur ford tourneo kullanırsın. Dil de böyle. İhtiyaca göre zaten zamanla farklı şeyleri öğrenir kullanırsın.

Önemli olan her dilde benzer olan bazı kavramlar var. Onları iyi kavraman. Yani her dilde bir direksiyon, bir gaz, bir fren veya bir el freni falan vardır. Kimisi dokunmatik çalışır kimisi anahtarla kimisi debriyaj getirir önce ona tıkla der... Yani çalışma methodları farklı olabilir, diller farklı olabilir, ama bazı benzerlikler sabittir. Bu benzerlikler ne diye kafanı da yorma dikkatini dağıtma sürekli. Bir dile başla, öğren yarın bir başkasına ihtiyacın olduğunda gözüne çarpar zaten.

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
952
İsim
Mehmet bozan
Başla işte bir yerden. O kadar çok kafa yormaya gerek yok.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,046,148
Üyeler
165,936
Son üye
Cemals28
Top Bottom