The Batman
80+ Silver
Sigara içmek tek başına mekruh doktor yasaklarsa dini hüküm yerine geçer insanlara zarar verirsen günah kul hakki
Kafası güzel olan zaten adam öldürmez keyfine bakar.Öyleyse biri adam öldürür sonra derki benim kafa yapım güzel. Ben onu öldürmekle iyi ettim. Tamam bu uçuk bir örnek oldu ama umarım demek istediğimi anlamışsındır. Kurallar kafa yapısına dayanmaz toplum huzuruna dayanır. Kendi fikrin saygı duyarım. Biraz daha dikkatli cevap verirseniz çok güzeş olur. Çünkü din bu gerçekten çok hassas bir konu.
Hmm, bakış açın ilginçmiş. Ben bu forumda başka bir yerde birinin diğer dini kitapları okumak günah mı diye sorduğunu gördüm. Cevabı pek akıllıca vermemişler. Ben burada vereyim. Zebur, Tevrat, İncil ve Kuran bu dört kitabı (İncil'in tüm kitapları dahil) okumakta kattiyen bir sıkıntı yoktur. Üstelik bu kitaplara elini sürmeden kesinlikle abdest almalısın. Sen bu dört kıtabı okudun mu bilmem. Açıkçası okuduğunu sanmıyorum. Ben okudum ama tamamını değil. Orada bahsettiğin konu tamamen zırva. Din çok hassas bir konu. Din hakkında tartışırken seçtiğimiz kelimeler, kullandığımız cümleler ve hatta yüz ifademize bile dikkat etmeliyiz ki hem karşı tarafa saygı duyalım hem onu rencide etmeyelim. Ben sana anlatacağım ve susacağım. Gerisi sende. Din kişiseldir. İster Hristiyan, Müslüman, Yahudi, deist ya da ateist ol. Bu tamamen sana kalmış. Saydığım bu üç dinde de eğer sen bir suç işlersen sen kendi dininin kurallarına göre yargılanırsın. Bu yüzden eskiden kadılar yani hâkimler tüm dinleri bilmeleri gerekirdi. Bu dinlerde her şey 6 günde yaratılmış ve 7. Günü hiç bir şey yaratılmamış olduğundan bahseder. Bunun sebebi 6 gün dünya işlerine çalışıp 7. Gün sadece Allah'a kulluk etmekti. Şimdi o köylüye gelecek olursak bu yobazlaşmış bir toplum. Herkesin hür iradesi vardır. İsteyen istediği gibi çalışır. Ancak eski zamanlarda dini devlet işlerine çok soktular ve kendi çıkarları doğrultusunda dini şekillendirdiler. O zamanlarda okunmamış halk papaz ne derse yaparlardı... Kısaca dinde böyle bir şey yok.Kafası güzel olan zaten adam öldürmez keyfine bakar.
Asıl dinine bağlı adam bir Fetva'ya başka adamı doğram doğram yapar. Sanırım anladın beni?
Din kitaplarını okuyup araştırdın mı bilmem ama okuduğumu söyliycem.
Kısa anlatıcam.
Köyde bir adam pazar günü çalışmış. Köy ahalisi bu adamı taşa basıp öldürmüşler.
Nedenini sorarsan. Allah herşeyi 6 güne yarattı ve 7 gün dinlendi. Ama sen neden meşede odun topluyon çalışıyorsun demişler ve öldürmüşler.
Tüm din kitaplarını okumanı öneririm. Değiştirildi yada değiştirilmedi oku bilgilen.
Abi şimdi bile Papaz, Rahip, Molla,ne fetfa verirse onları yaparlar. Kendimizi kandırmayalımHmm, bakış açın ilginçmiş. Ben bu forumda başka bir yerde birinin diğer dini kitapları okumak günah mı diye sorduğunu gördüm. Cevabı pek akıllıca vermemişler. Ben burada vereyim. Zebur, Tevrat, İncil ve Kuran bu dört kitabı (İncil'in tüm kitapları dahil) okumakta kattiyen bir sıkıntı yoktur. Üstelik bu kitaplara elini sürmeden kesinlikle abdest almalısın. Sen bu dört kıtabı okudun mu bilmem. Açıkçası okuduğunu sanmıyorum. Ben okudum ama tamamını değil. Orada bahsettiğin konu tamamen zırva. Din çok hassas bir konu. Din hakkında tartışırken seçtiğimiz kelimeler, kullandığımız cümleler ve hatta yüz ifademize bile dikkat etmeliyiz ki hem karşı tarafa saygı duyalım hem onu rencide etmeyelim. Ben sana anlatacağım ve susacağım. Gerisi sende. Din kişiseldir. İster Hristiyan, Müslüman, Yahudi, deist ya da ateist ol. Bu tamamen sana kalmış. Saydığım bu üç dinde de eğer sen bir suç işlersen sen kendi dininin kurallarına göre yargılanırsın. Bu yüzden eskiden kadılar yani hâkimler tüm dinleri bilmeleri gerekirdi. Bu dinlerde her şey 6 günde yaratılmış ve 7. Günü hiç bir şey yaratılmamış olduğundan bahseder. Bunun sebebi 6 gün dünya işlerine çalışıp 7. Gün sadece Allah'a kulluk etmekti. Şimdi o köylüye gelecek olursak bu yobazlaşmış bir toplum. Herkesin hür iradesi vardır. İsteyen istediği gibi çalışır. Ancak eski zamanlarda dini devlet işlerine çok soktular ve kendi çıkarları doğrultusunda dini şekillendirdiler. O zamanlarda okunmamış halk papaz ne derse yaparlardı... Kısaca dinde böyle bir şey yok.
Aklı selim bir insan kendine bakarak karşıdaki kim olursa eğer doğru değilse yapmaz. Aslında haklısınız. Dini böyle yaşadıkları için size toplumu kontrol etmek gibi geliyor. Ancak din kişiseldir ve bence devlette kattiyen yeri yoktur.Abi şimdi bile Papaz, Rahip, Molla,ne fetfa verirse onları yaparlar. Kendimizi kandırmayalım